Προς το περιεχόμενο

Γενική ανακατασκευή Fender Rhodes Mark I 1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Θοδωρή ειδικός δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι στα σφυριά κάτι δεν πάει καλά σχετικά με την ευθύτητά τους από ότι είδα στην 2η φώτο. Ο γιατρός εδώ είναι, ξέρει πολλά και κάνει περισσότερα.Απλά, στο δικό μου ήταν όλα στην ευθεία.

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θοδωρή ειδικός δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι στα σφυριά κάτι δεν πάει καλά σχετικά με την ευθύτητά τους από ότι είδα στην 2η φώτο. Ο γιατρός εδώ είναι, ξέρει πολλά και κάνει περισσότερα.Απλά, στο δικό μου ήταν όλα στην ευθεία.

Ναι πραγματικά μετα απο ενα σημείο βαρέθηκα και σταμάτησα να ασχολούμαι . Κάποια στιγμή αν ξυπνήσει η όρεξη θα ξαναγίνει ρεκτιφιε ;D  και σιγουρα οχι απο μένα . Ασε που είναι και μια κουβέντα να το στείλεις Αθήνα

ΘΑΥΜΑΖΩ τους ανθρωπους που κανουν κατι εξειδικευμενο,κυριως σε σχεση με τη μουσικη-μουσικη τεχνολογια.

Μπραβο Περικλη,να σαι παντα γερος αρχηγε να ''μεταμορφωνεις'' τα προς επιδιορθωση!

Παντως καλο θα ηταν(αν δεν το εχεις κανει εδω στο φορουμ) να μας πεις λιγα για την ιδιοτητα σου ως τεχνιτης.

Σε τι εξειδικευεσαι,αν το κανεις επαγγελματικα.

Υπαρχει κοσμος που καλο θα ηταν να ενημερωθει για εξειδικευμενους ανθρωπους που ισως μπορουν να τους βοηθησουν,αν το χρειαστουν.

Δεν ξερω αν αυτο υπαγεται σε εμμεση διαφημιση,ας το αποσαφηνισουν οι mods.

Προσωπικα μου κινει την περιεργεια πως αρχισες αυτη την ενασχοληση,πως εμαθες αυτα τα πραγματα γιατι εμενα μου χεις πει πολυ επιδερμικα το τί κανεις περιπου.

Εδιτ:Tην ωρα που εγραφα το σχολιο,σχολιαζες το τραγουδι μου σε αλλο θεμα. :D

Θα νομιζουν οτι ειμαστε συνεννοημενοι... :-[

Αν δεν εχεις κουραστει απο την περιρεουσα πολιτικη ατμοσφαιρα τοτε θα σου πω την ιστορια .

Ξεκινησα το 1997 αγοραζοντας ενα  mark II 73 ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΑΝΟ .Καποια στιγμη μου φανηκε ξεκουρδιστο και το ανοιξα ...το κοιταζα πολλη ωρα και σκεφθηκα να του βαλω ""λιγο χερι ''.Ετσι τυχαια και απο περιεργεια αρχισα να τα σκαλιζω διαφορων φιλων (εχω πολλους απο τα παλια συναδελφους πιανιστες ) .Σιγα σιγα και με το διαβασμα που ερριξα ,κατι με την τρελλα που εχω με τα vintage οργανα (πληκτροφορα κυριως ) κατεληξα να εχω μαθει πολλα

πανω στο οργανο (τεχνικα)Εγω ντραμμερ ειμαι οχι πιανιστας αλλα ''ακουω ''& βλεπω καλα .

Τα χερια μου ''πιανουν'' εχω πολλα εργαλεια ..εφτιαξα και δικα μου πατεντες (απλα αλλα λειτουργικα).Το Rhodes δεν ειναι δυσκολο αλλα θελει Τεραστια υπομονη και μερακι .Τωρα αν ολα πανε καλα θα αγορασω ενα HΑΜΜΟΝD  μικρο και θα το κανω βιδες μετα θα το ξαναμονταρω

Εχω και τα σχεδια του που θα παει θα το μαθω. Α ξεχασα να πω για το rhodes οτι συνεργαζομαι με μια εταιρεια στην Ολλανδια που εχει ανταλλακτικα και πολλες γνωσεις .Εχω παει και μια φορα για σεμιναριο αλλα κατεληξα να τους φτιαξω ενα stage 73 mark ΙΙ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ .Μιλαμε οτι κοιμηθηκα μονο 4 ωρες  αλλα τους εσκισα .Πιστευω να ξαναπαω γιατι τωρα πλασαρουν και κατι νεο .Ειδομεν.Θα μπορουσα να γραφω ολη την νυκτα για μενα& για τα RHODES αλλα δεν ειναι νομιζω σωστο.Η αιτια παντως ηταν οτι μου αρεσε ο ηχος του (σε αλες τισ επαγγελματικες μπαντες που εχω παιξει ο πληκτρας ειχε rhodes  και Hammond (τω καιρω εκεινο ) την αφορμη την εγραψα πιο πανω .ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

2

Εκει στις δυο τελευταιες οκταβες (πριμα ) κατι γινεται Θοδωρη αλλα και τα πληκτρα φαινονται με κενα  μεταξυ τους (ειναι αυτο που ελεγα για το συγκεκριμενο μοντελο ) αυτο πρεπει να ειναι 1976 η 1977 .Τεοσ παντων ευχαριστω για την συμμετοχη σου.ΚΑΛΗ ΝΥΚΤΑ.

Μπραβο Περικλη οπως και στον καθενα που δινει τοση αγαπη και φροντιδα σε οργανα με ψυχη και τα ξαναζωντανευει.

Aπ'οτι καταλαβες (και σωστα) πρεπει να εχεις και την τρελλα & αγαπη αλλα και υπομονη και το κυριοτερο να περναει το δικο σου (να μην τα παρατας ) Αυτο ισχυει σε ολες τις δουλειες -επαγγελματα και γενικα στη ζωη αλλοιως κλαφτα .Ευχαριστω .

Γειά και χαρά σε όλους .

Ως κάτοχος του συγκεκριμένου Rhodes θέλω να πω ένα ευχαριστώ στόν Περικλή για την πολλή καλή και προσεκτική δουλειά του .Πραγματικά έχει μεράκι ,γνώσεις ,και αγάπη για τα Rhodes. Τον συνιστώ με 1000! Thanks Peri !

Παράλληλα επειδή η κουβέντα για τα Rhodes  βλέπω "ζεστάθηκε" για τα καλά ,πράγμα που ομολογώ δεν συμβαίνει συχνά θα ήθελα να ξέρω κατα πόσο θα βοηθούσε μια ιδέα που έχω εδω και 7 χρονια :

Να φτιάξω ένα site ελληνικό για το Rhodes με πληροφορίες , forum , tips κτλ. κάτι σαν το Rhodes Supersite με σκοπό την μεταξύ μας επικοινωνία και για να μπορούν όσοι Rhodesfun επιθυμούν να βρίσκουν υλικό κτλ.

Πιστέυω απο την επικοινωνία μου τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχουν αρκετοί στήν Ελλάδα που τούς αρέσουν τα Rhodes και ειδικά νέα άτομα.

Περιμένω απόψεις .

Κλείνω με ενα βιντεάκι ΠΡΙΝ απο την εσωτερική ανακατασκευή του απο τον Περικλή καθώς και φώτογραφίες τα τα δυο Rhodes και ενα τριτο που πούλησα παλαιότερα.Να είστε καλά - Keep on Rhoding !

http://img204.imageshack.us/img204/8388/rhodes1974.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/8388/rhodes1974.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/4855/rhodes1976.jpg

http://img535.imageshack.us/img535/4855/rhodes1976.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/791/rhodes1980.jpg

Λουκά ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .Όσον αφορά την ιδέα που έχεις για την δημιουργία σελίδας(site ) σε στυλ hammond zone ,rhodes piano κλπ.είμαι σύμφωνος και θα έχεις/έχουμε/έχετε όλη την τεχνική βοήθεια που θα ζητηθεί από πλευρίς γνώσεων κλπ.Δεν ξερά τις διαδικασίες που χρειάζονται αλλά είμαι στην διάθεσή σου ταν μου το ζητήσεις .Ελπίζω και άλλα μέλη του noiz να συμμερισθούν την ηδέα σου και να γίνει πραγματικότητα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου