Προς το περιεχόμενο

Τονικότητες

STEFANOS604

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχεις δίκιο, φαίνεται θα έχει ''ειδικό αυτί ο τύπος''.

Μανώλη

Tο Intonation 21 EDO {Equal Divisions of the Octave} το χρησιμοποιείς?

http://xenharmonic.wikispaces.com/21edo

Αν ναι πες δυο λόγια πρακτικά

Στέφανος

Η προσφορά με μεράκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru

Μανώλη

Tο Intonation 21 EDO {Equal Divisions of the Octave} το χρησιμοποιείς?

http://xenharmonic.wikispaces.com/21edo

Όχι. Δεν μου έτυχε ποτέ αφού απ'ότι βλέπω δεν μου κάνει, γιά καθαρά πρακτικούς λόγους ζωντανού παιξίματος. Άλλωστε θα πρέπει να το δοκιμάσω, να το ακούσω και να σου πω. Αλλά με ποιό πληκτροφόρο, αφού θα πρέπει το πληκτροφόρο μου να έχει 20 πλήκτρα αντί 12 ανά οκτάβα.

Έχει ενδιαφέρον. Κάποια άλλη στιγμή αργότερα.

Όμως έχω χρησιμοποιήσει, ας μου επιτραπεί η έκφραση, κάπως το ίδιο αλλά με 24 ίσα.

Είναι η απλή Αραβική κλίμακα όπου εκεί γιά παράδειγμα στην κλίμακα C / Dm κουρδίζεις τις νότες E καί B κατά -50 cents βασισμένος στην ET. Αυτό όμως μόνο στην Αραβική (μπακάλικη) όπως την λέω εγώ, διότι η κανονική Αραβική είναι πολύ πιό αυστηρή, όπως την JT και μόνο μία γιά κάθε κλειδί (C, C#,D κλπ).

For your reference:

Τα Midi πληκτροφόρα, κυρίως synthesizersκ και όχι μόνο (Midi αρμόνια, Midi Sound Modules κλπ), ακόμα καί τα πολύ παλιά, είχαν και έχουν κάποια παράμετρο που ονομάζεται Key Follow. Γιά να σου το πω απλά, αυτή η παράμετρος ορίζει την "διαίρεση" που θα έχει η οκτάβα, εάν το αποδίδω καλά έτσι ώστε να το καταλάβεις σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου