Προς το περιεχόμενο

Δέμα από Αμερική

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ περίμενα ένα μπάσο επί 2,5 μήνες!!!

¶λλη καφρίλα!!!

Τηλεφωνούσα στο τελωνείο και μου έλεγαν ότι εξετάζουν πακέτα 3 μηνών!

Έλεος!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και λιγο περιμενες....

Λοιπον σημερα καταφερα επιτελους να επικοινωνησω με το τελωνειο Πειραια (απο οπου περνανε ΟΛΑ τα δεματα που προερχονται απο χωρες εκτος ΕΟΚ εκτος απο αυτα που εχουν σταλει με Express Mail Service).

Η κοπελλα που σηκωσε το τηλ. ηταν οντως ευγενεστατη....

Παραθετω τον διαλογο

"Καλημερα σας"

- "Καλημερα σας"

"Περιμενω ενα ασφαλισμενο δεμα απο Αμερικη που εσταλει με Air Parcel Post"

-"ΩX!" 8O

"Τοσο ασχημα τα πραγματα ε?"

-"Τι να σας πω κυριε μου?!" "Πειτε μου ποτε βλεπετε οτι εφυγε απο Αμερικη?"

"1η Οκτωβριου"

-"Δεν θα το πιστεψετε αλλα αυτη την εβδομαδα ξεκινησαμε να εκτελώνιζουμε ΔΕΜΑΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!! "

"Καλα κρασια δηλαδη..."

-"Οντως ,γυρω στο Μαρτιο θα το λαβετε το δεμα σας...παλι καλα που δεν σας το εστειλαν Χριστουγεννα θα το λαμβανατε σε 9 μηνες(!) τυχερος ειστε!!" 8O 8O

"Υπαρχει περιπτωση να χαθει?"

-"Οχι μην ανησυχειτε τα ασφαλισμενα τα ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ" (τα μη ασφαλισμενα δηλ. μαλλον τα τρωει η μαρμαγκα....)

"Ευχαριστω"

-"Παρακαλω,αν θελετε παρτε παλι μετα τα Χριστουγεννα (μου εδωσε και τηλ. ραντεβου... 8O )

α,ρε ΜΠΑΝΑΝΙΑ αθανατη.....

(ηταν παντως ευγενεστατη...φαινεται τα νεα κομματικα κριτηρια προσληψης στο δημοσιο διαφερουν απο τα "σοσιαλιστικα" :lol: μια και επι "σοσιαλισμου" προσλαμβανανε μονο οσους ειχαν "διπλωμα" στα μπινελικια :lol: τωρα μαλλον προσλαμβανουν οσους μπορουν "ευγενικα" να "απομακρυνουν" τους δυσμυρους πολιτες χωρις πολλες-πολλες φασαριες.. :cry: :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

εγώ είχα πάει ο ίδιος εκέι και είδα οτι όντως δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες...Έχουν 3-4 βιβλία για index των βασικών στοιχείων των δεμάτων και πολλά άλλα στα οποία κάνουν σειριακή αναζήτηση σε αμέτρητες σελίδες..ειλικρινά κάθησα εκεί 20-25 λεπτά και ζαλίστηκα..

Δέμα εννοείται οτι δεν βρήκα ...

Παντως το δια ταυτα ειναι οτι συνεχιζουμε να ζουμε στην banana land.. :cry:

Παντως υπομονη μεχρι να παει το παιδι σου σχολειο θα σου εχουν ερθει οι μαγνητες... :lol:

εγω περαν των καθυστερησεων αυτο που δε καταλαβαινω ειναι η διακριτικη μεταχειριση οσον αφορα στον εκτελωνισμο........παρελαβα παλι χτες δεμα απο Aμερικη και αρκετα ογκωδες σταλμενο με USPS EMS(εκανε ακριβως πεντε εργασιμες και το εφεραν στη πορτα μου) και παλι δεν πληρωσα φορους........Με τι κριτηριο κρατανε δεματα 9 μηνες στο τελωνειο για εκτελωνισμο και αλλα τα περνανε σα να μη συνεβη τιποτα???? Πριν 1 μηνα πηρα ολοκληρο μανικι κιθαρας απο Αμερικη και μου το εστειλαν με USPS air mail parcel post και οχι με EMS και παλι δεν πληρωσα τιποτα........Εχει να κανει με το αν η αγορα ειναι απο ιδιωτη η με το αν υπαρχει καποια ενδειξη πανω στο δεμα οτι ειναι απο καταστημα? Η με το αν ο εκτελωνιστης περασε καλο προηγουμενο βραδυ?

Παντως δεμα που περιμενω απο Γερμανια ειναι στις 8 εργασιμες και δεν μου εχει ερθει ακομα, ειναι μεχρι στιγμης το μαξιμουμ που εχω περιμενει........

2 things are infinite:the universe&human stupidity

εγω περαν των καθυστερησεων αυτο που δε καταλαβαινω ειναι η διακριτικη μεταχειριση οσον αφορα στον εκτελωνισμο........παρελαβα παλι χτες δεμα απο Aμερικη και αρκετα ογκωδες σταλμενο με USPS EMS(εκανε ακριβως πεντε εργασιμες και το εφεραν στη πορτα μου) και παλι δεν πληρωσα φορους........Με τι κριτηριο κρατανε δεματα 9 μηνες στο τελωνειο για εκτελωνισμο και αλλα τα περνανε σα να μη συνεβη τιποτα???? Πριν 1 μηνα πηρα ολοκληρο μανικι κιθαρας απο Αμερικη και μου το εστειλαν με USPS air mail parcel post και οχι με EMS και παλι δεν πληρωσα τιποτα........Εχει να κανει με το αν η αγορα ειναι απο ιδιωτη η με το αν υπαρχει καποια ενδειξη πανω στο δεμα οτι ειναι απο καταστημα? Η με το αν ο εκτελωνιστης περασε καλο προηγουμενο βραδυ?

Παντως δεμα που περιμενω απο Γερμανια ειναι στις 8 εργασιμες και δεν μου εχει ερθει ακομα' date=' ειναι μεχρι στιγμης το μαξιμουμ που εχω περιμενει........[/quote']

Mη μπερδεύετε άσχετα πράγματα μεταξύ τους!

Το τελωνείο δεν έχει σχέση με το μέσο που θα έρθει το δέμα

Το τελωνείο έχει σχέση με την αξία που έχει δηλώσει ο αποστολέας όταν στέλνει το δέμα η οποία αναγράφεται πάνω στο δέμα μαζί με το περιεχόμενο του δέματος.

Φυσικά το δέμα το ανοίγουν στο τελωνείο για επιβεβαίωση του περιεχομένου.

Kαι παλι δεν εξηγειται το φαινομενο μια και απ οτι ξερω ειναι φορολογητεο οτιδηποτε ξεπερνα τα 22¤.....οποτε θεωρητικα τα παντα περνουν τελωνειο........επιπλεον..........ΠΟΤΕ δεν μου εχουν ανοιξει δεμα.........αρα οι αποριες παραμενουν........

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Τα δεματα δεν τα ανοιγουν ΠΟΤΕ (δεν εχουν χρονο αλλωστε).

Τα EMS περνανε τελωνειο στο Ελευθεριος Βενιζελος & βεβαια το τελωνειο του αεροδρομιου δεν εχει τα χαλια του τελωνειου Πειραια ασε που τα EMS προηγουνται.

Τωρα για τα υπολοιπα δεματα πιστευω οτι απλα δουλευει ρωσικη ρουλετα,καποια τα "βουτανε" & καποια οχι,εμενα εχει τυχει να μου στειλει δυο δεματα ο ιδιος αποστολεας στην ιδια συσκευασια με διαφορα 3 ημερων και το ενα να φτασει σε 3 ημερες και το αλλο (το οποιο προφανως το επιασαν) σε 3 μηνες!!

Αρα κανε το σταυρο σου και περιμενε....

Παντως ναι ΤΥΠΙΚΑ οτι εχει μεγαλυτερη CIF αξια απο 22 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ (αρα φορολογουνται ΤΑ ΠΑΝΤΑ μια και δεν νομιζω να υπαρχει κατι που να εχει αξια μεταφορικων+αγαθου χαμηλοτερη απο τα 22 ευρω...)

Oτι δέμα και αν έχω πάρει με EMS έχει ανοιχθεί στο τελωνείο και έχει ξανα σφραγιστεί με την χαρακτηριστική ταινία ΕMS! Μάλιστα πολλές φορές μου το έχουν πει και οι courier των Ελτά.

H αξία είναι 45 ευρώ και όχι 22, τουλάχιστον έτσι λένε όλα τα δικαιολογητικά πάνω.

Συνήθως τα air mail και air parcel που περνάνε τελωνείο μου έρχονται μέσα σε 5-6 εβδομάδες ή δεν έρχονται καθόλου!

Τις προάλλες πήρα ένα μανίκι μπάσου με δηλωμένη αξία $80 και ήρθε με air parcel σε 4 μέρες.

Ένα άλλο πεταλάκι με δηλωμένη αξία $109 ήρθε με air mail σε 5 εβδομάδες και στο χαρτί του εκτελωνισμού έγραφε ημερομηνία άφηξης 4 εβδομάδες πρίν...

Ισως εκει στο Βορρα τα τελωνεια ανοιγουν τα πακετα εδω ομως στο νοτο ΠΟΤΕ. :lol:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου