Προς το περιεχόμενο

Tone & Volume controls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΔΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ THREAD ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΟΧΙ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΑΣ?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΜΟΥ...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

I voted for μπαλαλάϊκα, αλλά γιατί γράφεις με κεφαλαία SUPERFUNK?;

Ας σοβαρευτούμε.

Ναι, από τότε που τα άλλαξα τα χρησιμοποιώ λίγο, αλλά γενικά είμαι old school σ'αυτό το θέμα...Δηλ. "καρφώστε τα στο 10" :lol:

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Τα χρησιμοποιώ ΠΑΝΤΑ, αναλόγως το χρώμα που θέλω να δώσω..... είναι ολόκληρη ιστορία με τα ρυθμιστικά..... έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες.. ΣΥΝΗΘΩΣ ώς "γκαζάκιας" τα έχω τσίτα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Όταν το χρώμα ενός μαγνήτη είναι χαρακτηριστικό π.χ Texas Special τα tones και το Volume μπορούν να δώσουν απίστευτα ηχοχρώματα αυξομειόνοντάς τα. Ένα άλλο tip που διάβασα αλλά και διαπίστωσα πρόσφατα είναι σε στρατ π.χ "κόβοντας" τα 2 tone στο μισό και παίζοντας στην θέση 4 (μεσαίος, neck) "εξομειώνεις" ήχο humbucker!!!!!!! Όσο και να φαίνεται απίστευτο δεν το λέω εγώ...... εγώ απλά το δοκίμασα και είδα ότι όντως είσαι στο 70% ή και παραπάνω στο να "ακούς" έναν πιό παχύ και γεμάτο ήχοπου νομίζεις ότι κάποιος vintage humbucker είναι εκεί.....

οπότε.......

Εν τω μεταξύ αν δεν είχαν κάποια χρησιμότητα ο λόγος υπαρξής τους???

Για να μην πω πόοοοοσοι κιθαρίστες "καθαρίζουν" τον ήχο τους από το volume tone και μόνο.... ή "κόβουν" κάποιο tone όταν η σύνθεση και το feel το επιτρέπει ή ακόμα καλύτερα το ΕΠΙΒΑΛΕΙ! :wink:

In Fender Strat we trust!

I voted for μπαλαλάϊκα, αλλά γιατί γράφις με κεφαλαία SUPERFUNK?;

ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...ΕΧΩ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ..ΚΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.. :cry: ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...ΕΧΩ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ..ΚΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ.. :cry: ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ....

Με τα σαπιοκάραβα τις Tele που σού'χουνε φάει τη ζωή αυτά θα παθαίνεις :lol: :lol:

Περαστικά και γρήγορα σιδερένιος... :wink:

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

ΜΠΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ...ΠΟΝΤΙΚΙ :twisted:

καλα ας μη αναλησουμε καλυτερα απο τι μπορει να πιαστει το δεξι χερι.. :wink: :D :D

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Eγώ χρησιμοποιώ το κάτω tone (middle pickup) στη strat ΠΑΑΑΑΑΡΑ πολύ κυρίως όταν παίζω με drive, στη θέση 2.

Δοκιμάστε το, πιστεύω οτι μπορείς να βγάλεις πολύ ενδιαφέροντες ήχους για solo.

Στην TELE επίσης, όταν παίζω στη θέση 1 (bridge) κόβω το tone περίπου στο μισο, όταν θέλω να παίζω ρυθμικά χωρίς να "ξυρίζουν" :D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

To tone κλειστό νομίζω ότι γλυκαίνει την παραμόρφωση, έχει μια πιο "seventies" χροιά. Για το volume δεν το συζητώ, πάντα ανοιχτό, κόβει το σήμα απελπιστικά, μόνο σε καταστάσεις πανικού, θυσιάζοντας τον ήχο σου.

Empty Rooms

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου