Προς το περιεχόμενο

Marco Simoncelli R.I.P.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ διαβάζοντας το τυχαία στις ειδήσεις του BBC το πρωί... και περίμενα να το δω το μεσημέρι που ήταν πιό ανατριχιαστικό απ' όσο φανταζόμουν. :'(

 

Ο Simoncelli ήταν παιδί. Φοβερός, χαμογελαστός χαρακτήρας απ' όσο λένε αυτοί που τον γνώριζαν αλλά και από τις επευφημίες του κοινού στο Mugello που είχα την τύχη να τον δω το καλοκαίρι.

 

Εκεί κατάλαβα αυτό που έλεγαν τότε κάποιοι οδηγοί όπως ο Dani Pedrossa, γκρινιάζοντας για το επικίνδυνο της οδήγησης του. Ο άνθρωπος έμπαινε με τα ΟΛΑ, μεταξύ ΟΛΩΝ.

Ενώ οι άλλοι ήταν προβλέψιμοι, αυτός έμοιαζε να ξεπερνά τα όρια και να διακινδυνεύει παραπάνω απ' όσο τον έπαιρνε, βάζοντας σε κίνδυνο και όποιον άλλο βρισκόταν γύρω του.

Και τελικά έτσι και το μοιραίο του λάθος. Του έφυγε ο πίσω τροχός στη στροφή και αντί να έχει την γνωστή και ασφαλή κατάληξη που έχουν συνήθως αυτά τα περιστατικά (να φυγει δηλαδή η μηχανή στην προστατευτική άμμο και να συρθει και αυτός ακολουθώντας την και να σηκωθεί ασφαλής) αυτός προσπάθησε (μάλλον με πείσμα) να κρατήσει την μηχανή για να την επαναφέρει, με αποτέλεσμα να μπει ανεξέλεγκτα στην πίστα και στην πορεία των ακολουθούντων. Και φυσικά η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Τόσο που το κράνος έφυγε απο το κεφάλι του...

 

Πραγματικά είναι πολλά πράγματα που δεν μπορείς να δεις στην τηλεόραση. Αξίζει μια φορά να πάει κάποιος επι τόπου σε κάποια πίστα του MotoGP και θα καταλάβει ακόμα και ποιός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα. Απο το smooth riding στο σύνολο της πίστας μέχρι τον στρωτό ήχο της μηχανής του που δεν σκάει σαν... Ducati.

 

Ετσι μου φάνηκε κι εμένα. Ο αγαπητός και συμπαθέστατος Marco, πέραν του ότι οδηγούσε εντυπωσιακά, ήταν ένα loose cannon που δυστυχώς έκανε backfire. Καλό του ταξείδι.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλό ταξίδι στον μικρό ΜΕΓΑΛΟ οδηγό.

Κρίμα γιατί ήταν μόλις 24.

Αλλα ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω το κράνος πως έφυγε & είναι ενα ερωτημα που πρεπει να απαντηθεί μολις ηρεμήσουν τα πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήταν τραγικό και όταν έγινε,μόνο που τον είδα έτσι όπως ήταν πεσμένος μέσα στην πίστα, είπα οτί δεν ήταν ένα απλό ατύχημα...Το μοιραίο λάθος του -όπως είπες- ήταν οτί προσπάθησε να την επαναφέρει μπαίνοντας κυριολεκτικά "σφήνα" ανάμεσα σε αυτούς που έρχονταν...

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα αν και υποστηρίζω τη Ducati,ήταν συμπαθέστατος και φαινόταν καλό παιδί.Επίσης βλέποντας αυτό το ατύχημα,θυμήθηκα γιατί σταμάτησα εδώ και χρόνια να οδηγώ μηχανή... :(

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλα ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω το κράνος πως έφυγε & είναι ενα ερωτημα που πρεπει να απαντηθεί μολις ηρεμήσουν τα πράγματα.

 

+1

 

Πριν χρονια είχαν δοκιμάσει ένα κολλάρο που φουσκώνει αμέσως κατά την πτώση, ένα τέτοιο ίσως απέβαινε σωτήριο σήμερα... Τέτοια ώρα τέτοια λόγια βέβαια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο rossi νομιζω πρεπει να εχει τρελαθεί, αν εγραψε στο twitter του, απλα και μονο αυτο:

 

"Για μένα ήταν σαν ένας μικρότερος αδερφός, πολύ δυνατός στην πίστα και τόσο γλυκός στην νορμάλ ζωή. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω, θα μου λείψει πολύ"

 

εγω περιμένω οτι θα ξεσπάσει μιας και ήταν πολυ καλοι φίλοι, ήταν ο ιταλος που θα αναλάμβανε τα ηνία οταν σταμάταγε ο rossi, και το χειρότερο ειναι οτι εχει εμπλέκει και ο ίδιος στο ατύχημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

αυτός προσπάθησε (μάλλον με πείσμα) να κρατήσει την μηχανή για να την επαναφέρει, με αποτέλεσμα να μπει ανεξέλεγκτα στην πίστα και στην πορεία των ακολουθούντων.

 

Εγώ θα μείνω σε αυτό. Για όποιον έχει καβαλήσει έστω και μια φορά μηχανή στη ζωή του (και έχει πέσει – δηλαδή όλοι) , είτε είναι ο καλλίτερος «αναβάτης» είτε ο πιο ατζαμής , ένα είναι το σίγουρο. Αν βλέπεις ότι πέφτεις, αφήνεις τη μηχανή να πάει όπου πάει και εσύ όπου πας…δεν εγκλωβίζεσαι στη μηχανή, να πέσει πάνω σου να σε «πλακώσει» και να γίνει αυτό που δυστυχώς έγινε.

Φυσικά ο μακαρίτης το ήξερε πολύ καλά αυτό........, αλλά και εγώ (δέχομεμος την ερμηνεία του Yameth 100 %) πιστέυω ότι ήταν το πείσμα που τον "έφαγε".

Ναι, το πείσμα είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις (σε όλα τα θέματα στη ζωή) , αλλά είναι και αυτό που σε κάνει να φας το κεφάλι σου. Συγνώμη αν ακούγομαι «συντηρητικούρα» , αλλά το θεωρώ πολύ άδοξο , ένα νέο παιδί να σκοτωθεί από μηχανή ή αμάξι (και δεν το περιορίζω μόνον σε αγώνες).

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yameth@LK να ξεκαθαρίσω πως δεν καβαλάω μηχανές και δεν ασχολούμαι ούτε με τους αγώνες μηχανών ,με τους οποίους αγώνες φαντάζομαι δεν ασχολείστε ούτε εσείς .

Στα βίντεο που είδα στο σωλήνα και σε αυτό που παίζει εδώ φαίνεται μόνο η κατάληξη και όχι το τι συνέβει, εκτός αν έχετε δει κάποιο άλλο βίντεο .

Πείσμα ?Γιατί όχι αγώνας είναι και επιχειρεί να κερδίσει ,όπως και οι άλλοι .Κάποιοι κάνουν αγώνα τακτικής και υπολογισμών ,κάποιοι μπαίνουν μέσα σε όλα .Το ότι ο άνθρωπος είχε αυτή την ατυχή κατάληξη δεν αποδεικνείει ότι οι πεισματάριδες και ριψοκίνδυνοι είναι οι μόνοι που σκοτώνονται στους αγώνες  .

Απ όσο διάβασα είχε 3 βαριά τραύματα ,κεφάλι-αυχένα-κοιλιακή χώρα,χωρίς να ξέρουμε αν κάποιο απ όλα ήταν το μοιραίο ή και τα 3 συνεισέφεραν αθροιστικά .Το ότι έφυγε το κράνος είναι ένα αξιοπερίεργο ,αλλά ίσως εξηγήτε ,αν το χτύπημα στον αυχένα προηγήθηκε, τι δυνάμεις ασκήθηκαν στο κρανίο και τι αποτελέσματα προκάλεσε  στην ανατομία του  .

Τέλος πάντων ο μακαρίτης ήξερε σε τι περιβάλλον εργάζεται και πως η θυσία του θα βοηθήσει να γλιτώσουν κάποιοι άλλοι τις ζωές τους ,χάρη στην εξέλιξη των παθητικών μέτρων ασφαλείας .

Η τύχη είναι βασικός παράγοντας και στους επαγγελματίες αγωνιζώμενους και στους ερασιτέχνες ,ας μην είμαστε αφοριστικοί και σίγουροι .

 

ΥΓ μέχρι πριν κάποια χρόνια παρακολουθούσα αγώνες αυτοκινήτου και έχω συμμετάσχει ερασιτεχνικά και σε κανά δυο

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Δημήτρη, δεν χρειάζεται να είσαι οδηγός αγώνων , απλή φυσική είναι. Βλέπουμε τον άτυχο να σέρνεται «καβαλώντας» την μηχανή (στο video του Κώστα, το πρώτο, το οποίο «κατέβηκε» και ήταν αναλυτικό…..και να έρχεται ο άλλος  από πίσω και να τον χτυπάει [και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω] ) . Για να μείνεις πάνω στη μηχανή ενώ αυτή πέφτει, ενός μόνος τρόπος υπάρχει, να το θέλεις και να κρατηθείς πάνω της….αν την άφηνε θα έφευγε……..Κατά τα άλλα , δεν τον κρίνω ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν τακτική αγώνα, στο φινάλε δική του είναι η ζωή…αυτός ξέρει (ήξερε) . Άλλο το θέμα αν το γενικά επικίνδυνο φέρσιμό του (το οποίο δεν γνώριζα- δεν παρακολουθώ moto gp , ούτε formula) , έβαζε σε πιθανό κίνδυνο και τους λοιπούς στην πίστα…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη, δεν χρειάζεται να είσαι οδηγός αγώνων , απλή φυσική είναι. Βλέπουμε τον άτυχο να σέρνεται «καβαλώντας» την μηχανή (στο video του Κώστα, το πρώτο, το οποίο «κατέβηκε» και ήταν αναλυτικό…..και να έρχεται ο άλλος  από πίσω και να τον χτυπάει [και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω] ) . Για να μείνεις πάνω στη μηχανή ενώ αυτή έχει πέσει…ενός μόνος τρόπος υπάρχει, να το θέλεις…και να κρατηθείς πάνω της….αν την άφηνε θα έφευγε……..Κατά τα άλλα , δεν τον κρίνω ούτε σαν άνθρωπο, ούτε σαν τακτική αγώνα, στο φινάλε δική του είναι η ζωή…αυτός ξέρει (ήξερε) . Άλλο το θέμα αν το γενικά επικίνδυνο φέρσιμό του (το οποίο δεν γνώριζα- δεν παρακολουθώ moto gp , ούτε formula) , έβαζε σε πιθανό κίνδυνο και τους λοιπούς στην πίστα…

 

Κουβέντα κανουμε Λάκη και δεν μαλώνω ,ούτε εσένα ούτε το Γιάμεθ .Το αν τον θεωρούσαν επικίνδυνο οδηγό οι συναθλητές του,έχει 2 παραμέτρους .Το αν ήταν άπειρος για το επίπεδο των 500κε ή είχε άγνοια κινδύνου.Την άγνοια κινδύνου συνήθως δεν την έχουν άπειροι -΄οσο κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο-την έχουν άτομα τα οποία προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους .

Γιατί δεν άφησε τη μηχανή ενώ ήδη ήταν πεσμένος?Δεν μπορώ να καταλάβω από τα βίντεο που βλέπω ,αλλά κι εσύ μου λες ότι είδες να σέρνεται αγκαλιά με τη μηχανή .Είδες τι προηγήθηκε και πιστεύεις ότι σερνόταν με τη πεποίθηση ότι θα σηκωθεί?Ο ρόσσι δλδ γιατί δε παράτησε τη μηχανή αλλά προσπάθησε να κρατηθεί?

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε ενστικτωδώς,είναι είναι προσπαθήσουμε να σώσουμε τη παρτίδα ,μετά ακολουθεί η ενέργεια ελλάτωσης των συνεπειών από το ''ναυάγιο'' .Αντίθετα με σένα πιστεύω πως προσπάθησε να σώσει τη κατάσταση με βάση το ένστικτο ,απλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, γιατί η ανεξέλενγκτη τροχιά του τον οδήγησε πάνω σε αυτούς που τον ακολουθούσαν .Παρά το γεγονός ότι δεν παρακολουθώ αγώνες μοτό ,έχω δει πολλούς αναβάτες να αφήνωνται να φεύγουν αγκαλιά με τις μηχανές τους επίτηδες ,μέχρι κάποιου σημείου .

Τέλος πάντων είναι κρίμα που έφυγε ένας νέος άνθρωπος 

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου