Προς το περιεχόμενο

Syncopation for the modern drummer

vagelism

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε βαγγελη...αν και παιζω κιθαρα για καμποσα χρονια τωρα...οφειλω να ομολογισω οτι γουσταρω πολυ τα θεματα που βαζεις...και για καποιον λογο μαρεσει πολυ να μελεταω τεχνικη drums....agostini, stick control ktl..thnx για το θεματακι..εχει πολυ ενδιαφερον το βιβλιο του Reed....

www.alexisgearstuff.com

www.youtube.com/alexisgearstuff

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικό θέμα πιάσατε παιδιά,

πραγματικά ειναι ανεξάντλητο το βιβλίο και μόνο να κάτσεις να γράψεις για αυτό (οχι να το μελετήσεις), θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου.

υ.γ. εγώ πρόκαμα να φτάσω πάνω απο τους 100 τρόπους δίπλα στον Σπύρο και ακόμη μελετάω τα περισσεύματα απο δαύτους.....6.000 σελίδες ειναι αυτές.

κατι που ισως σας διαφευγει η ισως δεν γνωριζετε...την μακρωζωια του το εν λογω βιβλιο την οφειλει σε ενα μεγαλο ποσοστο στον μεγα δασκαλο αλαν ντοσον...κατι μου λεει οτι ο εμπνευστης του,ουτε θα μπορουσε να φανταστει ποσο μακρια σε διαρκεια ζωης αλλα και μουσικων εφαρμογων θα εφτανε το δημιουργημα του...

ο αλαν ντοσον ηταν Ο δασκαλος στο μπερκλη(κι οχι μπερκλεΪ)για σχεδον τριαντα χρονια...καντε ενα ψαξιμο για περαιτερω πληροφοριες...σ'αυτον ανηκει μεγαλο μερος των εφαρμογων-συστηματων που θα ενεπνεαν εκατονταδες ντραμερ αργοτερα να εξαπλωσουν τις ιδεες του αλλα και να δημιουργησουν νεες,προσαρμοζοντας τες στο εκαστοτε στυλ και στις απαιτησεις του...

νομιζω πως απο τους πρωτους που κουβαλησαν αυτες τις ιδεες στην ελλαδα ηταν ο γιαννης φλωρος που(χωρις να κοβω το χερι μου)υπηρξε νομιζω μαθητης του αλαν ντοσον...στη σαλονικη απο την αλλη,ηταν ο δασκαλος μου,κωστας παγωνιδης ο οποιος ειχε σπουδασει στην ελβετια  στα 70'ς με τον ροι μπρουκς,μαθητη επισης του ντοσον...μιλαω τωρα,οταν ξεκινησα εγω μαθηματα...1983 περιπου..

εκτος απο αυτους τους δυο,οι πιο εγκυροι και σφαιρικοι γνωστες των εφαρμογων αλλα ΚΑΙ της γλωσσας απο την οποια προερχονται οπως και αυτης που οριζουν,κατα τη γνωμη μου ειναι ο γιαννης σταυροπουλος(σπουδασε στο μπερκλη),ο σπυρος παναγιωτοπουλος(αρρωστος!!!),ο αλεξανδρος κτιστακης(μαθητης του σπυρου),και ο νικος βαργιαμιδης στη σαλονικη ο οποιος σπουδασε με τον τζακ ραμσει στο μπερκλει..ο ραμσει ηταν μαθητης και προστατευομενος του ντοσον αλλα και του αρτ μπλεηκι..αναζητηστε τα βιβλια του(αν σας ενδιαφερει η τζαζ αλλα και η ιστορια του οργανου)the drummer's complete vocabulary,as taught by alan dawson(περιεχει πολλες εφαρμογες για το syncopation αλλα και το απιστευτο rudimental ritual) και art blakey's jazz messages...

ο νικος εκανε μαθηματα και με τον τζακι σαντος,ο οποιος ειχε σκαρφιστει δεκαδες εφαρμογες για φανκ ερμηνεια ομως του βιβλιου...

η ολη φασαρια παντως γινεται για το περιφημο οχτασελιδο 37-44...το οποιο ο ντοσον ζητουσε απο τους μαθητες να παιζουν σερι(!!!) εκτελωντας την εκαστοτε εφαρμογη...δαμν!!! ;D ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου