Προς το περιεχόμενο

Ελληνικοί ρυθμοί και EZ DRUMMER ??


dmarin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας!

 

Θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα για να γράψω τύμπανα στον υπολογιστή.

Μου είπαν για το ez drummer ( http://www.thomann.de/gr/toontrack_ez_drummer.htm ) το οποίο έχει πολύ καλά samples αλλά επειδή θέλω να γράψω ελληνικούς ρυθμούς (ζειμπέκικο, τσιφτετέλι κλπ) πιθανολογώ ότι το πρόγραμμα δεν θα έχει τέτοια δείγματα.

 

Πρέπει να τα γράφω μόνος μου να τα φτιάχνω manual δηλαδή ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που έχει έτοιμους ελληνικούς ρυθμούς;

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Ετοιμοι με το πρόγραμμα δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να προγραμματίσεις εσύ τους ρυθμούς αυτούς.

 

Μπορείς όμως αν έχεις έτοιμους σε midi files να τους χρησιμοποιήσεις μαζί του αν και είναι πιθανόν να χρειαστεί να δουλέψεις/ρυθμίσεις λίγο στις δυναμικές των τυμπάνων.

Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζεις πως θα χρειαστεί να πάρεις έξτρα και library με δείγματα doumbek αν θέλεις και τουμπερλέκια, κάτι που δεν έχω ασχοληθεί για να ξέρω πως υπάρχει.

 

Μπορείς να μπεις στη σελίδα της εταιρίας για να καταλάβεις τι προσφέρει πριν ασχοληθείς.

 

Σε γενικές γραμμές πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο VST Rompler / sampler synthesizer έχεις για να παίξεις έτοιμα midi files που μπορείς να βρεις σχεδόν παντού, αν υποθέσουμε πως δεν έχεις ήδη.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο πρόγραμμα για να γράψω τύμπανα στον υπολογιστή.

Πάρα πολλά προγράμματα το κάνουν. Εννοώ να γράφεις μόνος σου σε μορφή Midi. Ακόμα καί ένα απλό DAW όπως Cubase, Sonar κλπ με τους ήχους της εσωτερικής κάρτας σου ή με κάποιο VSTi. Ανάλογα τις απαιτήσεις σου αλλά καί τις γνώσεις σου. Σημαντικό ρόλο παίζει η ταχύτητα καί η αξιοπιστία. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει αν το θες γιά studio ή γιά live.

 

Μου είπαν για το ez drummer ( http://www.thomann.de/gr/toontrack_ez_drummer.htm ) το οποίο έχει πολύ καλά samples

Καλό πρόγραμμα όπως καί τόσα άλλα που κυκλοφορούν.

 

αλλά επειδή θέλω να γράψω ελληνικούς ρυθμούς (ζειμπέκικο, τσιφτετέλι κλπ)

Με αυτά τα προγράμματα αν και μπορεί να έχουν κάποιους βασικούς ρυθμούς, ξένους κυρίως, κατασκευάζεις τους δικούς σου (Ελληνικούς) ρυθμούς, μόνος σου. Συνήθως το πρόγραμμα, σου παρέχει τα δείγματα - ήχους με τους οποίους θα κατασκευάσεις εσύ τους ρυθμούς σου. Με το πρόγραμμα που παραθέτεις, μιλάμε μόνο γιά ρυθμούς - τύμπανα άντε καί κρουστά. Όχι γιά ακολουθίες συγχορδιών με όλα τα όργανα όπως κάνει γιά παράδειγμα ένα αρμόνιο - arranger.

 

πιθανολογώ ότι το πρόγραμμα δεν θα έχει τέτοια δείγματα.

Εννοείς ρυθμούς, διότι δείγματα σαφώς και έχει. Όταν λέμε δείγματα εννοούμε τους ήχους όπως γιά παράδειγμα μπότα, ταμπούρο, hi-hat, crash κλπ. Όταν λέμε ρυθμούς εννοούμε Τσιφτετέλι, Ζεϊμπέκικο, Τσάμικο, Χασάπικο κλπ.

 

Πρέπει να τα γράφω μόνος μου να τα φτιάχνω manual δηλαδή ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που έχει έτοιμους ελληνικούς ρυθμούς;

Με αυτό το πρόγραμμα αν θες να κάνεις σωστή δουλειά, μάλλον - σίγουρα. Αν δεν είσαι και τόσο με τον προγραμματισμό ρυθμών καί midi γενικότερα, επιλέγεις διαφορετικό τρόπο σε software ή hardware (drum machine) όπου θα σου κάνει την δουλειά που θες πιό εύκολα καί πιό γρήγορα. Ανάλογα με το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και σε ποιό βαθμό.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου