prophesib Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μπάσο(μάρκας harley benton από thomann αν και δεν έχει πολλή σημασία) και κανονικά το θέμα αλλαγής χορδών δεν θα έπρεπε να με απασχολεί ακόμα. Απλώς επειδή το thomann έχει λογικές τιμές στα προϊόντα του, σκέφτομαι να πάρω και ένα σετ χορδών να υπάρχει. Το ερώτημα μου είναι το εξής: θα υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά αν πάρω medium χορδές αντί για light(0.45 αντί για 0.40 κτλ);Εκτός βέβαια από τη μεγαλύτερη δυσκολία στο παίξιμο που είναι ευνόητο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μπάσο(μάρκας harley benton από thomann αν και δεν έχει πολλή σημασία) και κανονικά το θέμα αλλαγής χορδών δεν θα έπρεπε να με απασχολεί ακόμα. Απλώς επειδή το thomann έχει λογικές τιμές στα προϊόντα του, σκέφτομαι να πάρω και ένα σετ χορδών να υπάρχει. Το ερώτημα μου είναι το εξής: θα υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά αν πάρω medium χορδές αντί για light(0.45 αντί για 0.40 κτλ);Εκτός βέβαια από τη μεγαλύτερη δυσκολία στο παίξιμο που είναι ευνόητο. ειναι καθαρα τι βολευει τον καθενα και για το τι ηχο θελει να βγαλει - οι πιο λεπτες χορδες βγαζουν πιο πριμαριστο ηχο αλλα μεταξυ 0,45 και 0,40 δεν νομιζω να ακουσεις μεγαλη διαφορά οσο το οτι μπορει να το καταλαβεις στα δαχτυλα σου αν εχεις συνηθησει με αλλου παχους χορδες think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
prophesib Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω το μέγεθος των χορδών που έχω στο μπάσο που έχω αυτή τη στιγμή, γιατί το πήρα δανεικό από ένα φίλο, αλλά αφού πιθανότατα δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά τότε δεν υπάρχει θέμα. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μπάσο(μάρκας harley benton από thomann αν και δεν έχει πολλή σημασία) και κανονικά το θέμα αλλαγής χορδών δεν θα έπρεπε να με απασχολεί ακόμα. Απλώς επειδή το thomann έχει λογικές τιμές στα προϊόντα του, σκέφτομαι να πάρω και ένα σετ χορδών να υπάρχει. Το ερώτημα μου είναι το εξής: θα υπάρχει καμία μεγάλη διαφορά αν πάρω medium χορδές αντί για light(0.45 αντί για 0.40 κτλ);Εκτός βέβαια από τη μεγαλύτερη δυσκολία στο παίξιμο που είναι ευνόητο. Δυσκολία; Τι δυσκολία; Καμία δυσκολία δεν θα έχεις. Η χορδές είναι ένα υποκειμενικό ζήτημα... Σε κάποιους αρέσουν οι 0.40, σε άλλους οι 0.45, οι 0.43, οι flat, οι round, οι nickel, οι steel... κ.ο.κ Αλλά μέχρι να καταλήξεις στις χορδές που σου αρέσουν, έχεις δρόμο... Για να μην μπλέξεις, αν ξέρεις τι χορδές φοράει το μπάσο που θες να πάρεις (0.40, 0.45) και αν σώνει και ντε θες και ένα έξτρα σετ, πάρε το ίδιο - αν πχ. είναι 0.40 πάνω στο όργανο να πάρεις σαραντάρες. Και αυτό για έναν και μόνο λόγο: Όταν τις αλλάξεις να μην αλλάξει τάση στο μπράτσο (μεγαλύτερη ή μικρότερη ανάλογα με το τι χορδές φορούσε) και αρχίσει να ταστάρει ή σου πάνε οι χορδές ψιλά. Διότι μετά θα αναμένουμε το επόμενο post- κάτι σαν πρόβλημα στο μπάσο μου... ;D ;D ;D all this has happened before and will happen again Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
prophesib Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 14 Οκτωβρίου 2011 ;D Το μπάσο που θέλω να πάρω είναι το ακόλουθο: http://www.thomann.de/gr/thomann_bass_set_b5.htm, αλλά πως να ξέρω τι χορδές θα έχει; Λογικά θα έχει 40αρες αλλά δεν είναι σίγουρο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση