Προς το περιεχόμενο

GAS και οικονομικη κριση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε νομίζω. Δεν υπάρχουν μόνο οι Αγγελίες του Noiz.

Αγοράζω τα πάντα (και όργανα) από όλο τον κόσμο εδώ και 12 χρόνια.

Δεν έχω μόνο την Ελληνική αγορά και δη το υποσύνολό της όπως το Noiz μόνο στο μυαλό μου.

Το παράδειγμά σου είναι συγκεχυμένο και δεν ξέρω ακριβώς τι θέλει να πει.

Καλό είναι βέβαια ο καθένας να κάνει συνειδητοποιημένες και educated αγορές σχετικά με το τι χρειάζεται για να μην χρειάζεται να μετανοιώνει ή/και να δικαιολογεί στον εαυτό του και στους άλλους την επιλογή του.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό που λέει και ο Κώστας. Το παλιό καλό και δοκιμασμένο τρικ για μπασίστες- ιδιαίτερα δημοφιλές σε εποχές οικονομικής κρίσης  ;D

Βράζουμε τις χορδές για να φύγει η κατά το κοινώς λεγόμενο, μπίχλα, έτσι ώστε να αποκτήσουν ένα σχετικό bright στον ήχο. Μπορείς να ρίξεις ξύδι ή λεμόνι που απομακρύνει τα λίπη.

Δεν μπορείς να το κάνεις όμως σε coated χορδές.

Είναι μια λύση «εκτάκτου ανάγκης», για πτωχούς πλην τίμιους μπασίστες  ;), την οποία σνομπάρουν οι καπιταλιστές συνάδερφοι τους  ;D ;D ;D ;D

Φυσικά άντε να τους ρίξεις ένα βράσιμο, διότι η πατέντα δεν είναι για παραπάνω.

Αρχικά υπέθεσα οτί είναι ένα "inside joke"...Tελικά εσείς οι μπασσίστες εκτός από καλά παιδιά είστε και πολυμήχανοι... ;D

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Το παράδειγμά σου είναι συγκεχυμένο και δεν ξέρω ακριβώς τι θέλει να πει.

Δεν νομίζω ότι η σύγχιση βρίσκεται στο παράδειγμά μου.

Σχεδόν όλο το ακριβό και επώνυμο gear διατηρεί σε υψηλό βαθμό την τιμή μεταπώλησής του σε σχέση με το φτηνό ή το μεσαίας κατηγορίας. Θα έλεγα μάλιστα ότι το τελευταίο υποφέρει περισσότερο σε επίπεδο ποσοστών.

Καλό είναι βέβαια ο καθένας να κάνει συνειδητοποιημένες και educated αγορές σχετικά με το τι χρειάζεται για να μην χρειάζεται να μετανοιώνει ή/και να δικαιολογεί στον εαυτό του και στους άλλους την επιλογή του.

Δεν καταλαβαίνω καθόλου τι σχέση έχει η αιτιολόγηση στους άλλους οποιασδήποτε επιλογής. Δεδομένου του GAS, είναι σίγουρο ότι κάποιος θα μετανοιώσει, κάποια στιγμή και σε κάποιο βαθμό. Η θέση μου είχε να κάνει αποκλειστικά με τη δυνατότητα πολλών φτηνών επιλογών τα τελευταία χρόνια, σε συνδιασμό με την "δίχως αύριο" χρήση πιστωτικών μηχανισμών.

Τις υπόλοιπες απόψεις τις έχω εκθέσει στο thread που παράθεσα, και αφορούν όποιον θα ήθελε να θέσει μια μέθοδο, πάντα κατά την προσωπική μου αίσθηση και γνώμη.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Ξεκιναω απο το οτι το GAS ειναι τεραστια αρρωστια της οοπιας ειμαι θυμα εδω και καιρο.

Ομως αυτη η περιοδος που διανυουμε ειναι πολυ δυσκολη για τετοια hobby.

Εχω μειωσει αρκετα τις περιττες αγορες και φροντιζω να ασχολουμαι με τα ηδη υπαρχοντα τα οποια ισως κρυβουν κατι που δεν ειχ ανακαλυψει εως τωρα. Συν τοις αλλοις εδωσα και αρκετα απο τον εξοπλισμο μου τελευταια.

Κατ' αρχήν μιλάς για GAS.

Μια εξ΄ορισμού παράλογη κατάσταση που συνοδεύεται από καταναλωτικό ενθουσιασμό (έως παροξυσμό) και δεν έχει σχέση με την αγορά λόγω ανάγκης.

Προκειμένου λοιπόν να καλυφθεί αυτή η "ανάγκη" συνεχούς αγοράς, είτε τα χεις χοντρά, είτε με συγκεκριμένο budget, ξέρεις ακριβώς πότε αγοράζεις και πόσο αγοράζεις με σπεκουλάρισμα στην μελλοντική μεταπώληση (βλ. business with pleasure), είτε καλύπτεις την ανάγκη σου με φθηνότερα αλλά όσο το δυνατόν ποιοτικότερα προϊόντα, είτε είσαι ανόητος.

Γιατί τα τρία MIM (ή ωραίες κόπιες εξ Ανατολής)  μπάσα, θα μου καλύψουν τις "ανάγκες" που ένα μόνο super duper MIA, δεν θα μπορέσει.

Και θα φύγουν πολύ πιο εύκολα και χωρίς μεγάλη χασούρα από το ένα και γαμάτο.

Βέβαια μπορείς να δεις στις Ευρωπαϊκές (αλλά και Αμερικάνικες) αγορές (και στις private αγγελίες όχι μόνο ebay), πανάκριβα υπέροχα μπάσα τα οποία δίνονται σε απόλυτα λογικές  τιμές και παρόλα αυτά (λόγω ακριβώς της υψηλής τιμής τους) περιμένουν αγοραστή επί μήνες. ;)

Για να μην πούμε για μεγάλους κιθαροενισχυτές και μπασοκαμπίνες που δεσμεύονται στο τοπικό επίπεδο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Και φυσικα η κατασταση μου ειναι τοσο σοβαρη που παρολο που δεν υπαρχει σαλιο για GAS καθε μερα που με χανεις που με βρισκεις κοιταω τις αγγελιες

;D

ΟΚ δε διαφωνω, αλλα εσυ ρίχνεις το βιοτικό σου επίπεδο και οι πολιτικοι πηδαν βίζιτες "πολυτελείας" ακόμα...mercedes, Βαρούλκο, Gucci και πάει λέγοντας...

Και εσυ και εγω νιώθουμε καλά που καταφέρνουμε να μαθαίνουμε με τα λιγότερα. Να μας δω αν χρειαστεί να μαθουμε με τα πολύ λίγα ή με απολύτως απαραίτητα...

Αλλά ας μη πάμε αλλου το θέμα... ;D

Επισης βιοτικο επιπεδο δεν ειναι να εχεις 10 κιθαρες,5 αυτοκινητα 10 κινητα!Για μενα πρεπει να εχεις τοσα οσα μπορεις να χαρεις κ οχι να χανεις το νοημα ψαχνοντας συνεχως αλλα μοντελα!

Slow must go on....!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου