Προς το περιεχόμενο

Τori Amos

blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαντάζομαι την γνωρίζετε την κυρία,αλλά δεν έχω δει καμμιά αναφορά για αυτήν στο Noiz.

Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μεγάλη μουσικός,σπουδαία πιανίστα και εξαιρετική φωνή.

Crucify:

http://www.youtube.com/watch?v=ZmGUuczjvEo&search=tori%20amos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθε φορά που ακούω την πιάνo-φωνή διασκευή της στο smells like teen spirit μου σηκώνεται η τρίχα! :wink:

Αν και από φωνή δε με τρελαίνει πάντα και ορισμένες φορές οι στοίχοι της μου φαίνονται επιτηδευμένοι, συνολικά θεωρώ ότι πρόκειται για την καλύτερη γυναίκα μουσικό στην παγκόσμια mainstream (τώρα, δε μπορώ να το περιγράψω καλύτερα, καταλαβαίνετε ελπίζω τι εννοώ) μουσική σκηνή. Δεν έχω ακούσει ακόμα κακό album της, αν και το boys for pele μου φαίνεται ακόμα υπερβολικό. Τα Little Earthquakes και Scarlet's Walk πάντως είναι δύο από τα καλύτερα album των τελευταίων 15 ετών (μάλλον θα τα έβαζα και τα δύο στο top 10 μου), με τραγούδια όπως "Winter", "Strange", "Scarlet's Walk", "Gold Dust", "China" και πολλά άλλα!! ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!!!!! :)

SORRY BUT I'LL PASS..... :lol:

ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΙΛΑ ΟΜΩΣ.... :lol: :lol:

ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΟΓΩ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑΣ... :cry:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Η Tori Amos είναι εκπληκτική πιανίστα (προσοχή, όχι πληκτρού), από τους λίγους πραγματικούς πιανίστες που μπορούν να βάλουν κάτω το πισινό τους και να γράψουν ένα τραγούδι. Αυτή το έκανε πολλές φορές και κάμποσες από δαύτες με σημαντική εμπορική επιτυχία.

Αρκετά αθυρόστομη στις συνεντεύξεις της, με αναφορές για το πως το "ότι άρχισε να ματώνει" στην εφηβεία της, της επέτρεψε να καταλάβει τα τραγούδια των Led Zeppelin - οπότε δεν είναι και πολύ περίεργο ότι για ένα διάστημα κατέληξε να κάνει κολλητή παρέα με τύπους όπως ο Robert Plant.

Φωνή που καταφέρνει να ακούγεται σπαραχτική αλλά και "έντεχνη" ταυτόχρονα, ότι ακριβώς χρειάζονται τα ιδιότροπα bridges των τραγουδιών της αλλά και οι στίχοι της πίσω από τους οποίους φαίνεται να έχει αρκετά καλή επίγνωση μιας απελπισίας που οι περισσότεροι της εποχής της την περνάγανε στο ντούκου καθότι δεν έκανε και πολύ καλό στις MTV εμφανίσεις τους.

Όπως και οι περισσότερες γυναίκες που φθάνουν τα 30-35 και έχουν μείνει ανύπαντρες, έτσι και αυτή κάπου έχασε τη μπάλα και άρχισε να γράφει τραγούδια υπερβολικά ιδιότροπα ακόμη και για τους φίλους του παρανοϊκού Cornflake Girl ή του Pretty Good Year.

Της πήρε μερικά χρόνια και κανα δυο αποτυχημένες εμπορικά προσπάθειες για να καταλάβει ότι η μπογιά της έχει περάσει, αλλά - δε βαριέσαι - έβγαλε ένα ωραίο δισκάκι με διασκευές (πόσες γυναίκες ξέρετε εσείς που να ξέρουν το Strange Little Girl των Stranglers; Εγώ πάντως ούτε μία :( ).

Σαν γυναίκα τέλος, ήταν πολύ ωραίο παιδί, αλλά απέπνεε μονίμως μία παλαβωμάρα που δεν με φτιάχνει στις γυναίκες. Βέβαια οι κοκινομάλλες είναι γενικώς των άκρων, ή τις γουστάρεις ή τα παίρνεις με τη φάτσα τους.

-

Υ.Γ. Superfunk, πες την αλήθεια. Με τη Νάνα Μούσχουρη τη μπέρδεψες ή φταίει το πολύ κυνηγητό μέσα στο "Θέα"; :) :)

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου