Προς το περιεχόμενο

Blackstar valve pedals : έχουν πράγματι λαμπάτο ήχο ?


aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειδα το HT DUAL και βλεπω εχει λαμπα , δλδ εχει λαμπατο ηχο ?

 

Επισης ειδα και αυτο του gus g... οποτε ? η ιδια ερωτηση...

 

φχαρστω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 58
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αναλογα και που θα το χρησιμοποιησεις ετσι; ;)

 

Που παιζει καλυτερα ? σε λουπα ? σε ινπουτ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεέ μου... γιατί να παίξει καλύτερα σε λούπα? Ειλικρινά η προπαγάνδα που έχει πέσει σε αυτό το θέμα (σχετικά ή όχι με πεταλιέρες) είναι άνευ προηγουμένου. Παλιότερα ήταν το true bypass και η γνήσια αναλογικίλα, τώρα τι? Αυτό?

 

Εξαρτάται τι εννοείς "λαμπάτο" ήχο. Θα καταλάβαινες ότι σου λείπει αν έπαιζες με ένα μη λαμπάτο πετάλι (πάνω σε λαμπάτο ενισχυτή) ή είναι μια απροσδιόριστη έννοια του marketing? Εννοώ ότι η ερώτηση του θρεντ έχει νόημα αν έχεις μια εκτεταμένη πείρα και σε άλλα βρωμοπέταλα, οπότε λογικά θα μπορείς να προσδιορίσεις και να αναζητήσεις ως προτέρημα κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό του πεταλιού (πχ. τη "λαμπίλα") που άλλα δεν διαθέτουν.

 

Προσωπικά ναι, κρίνω ότι έχει μια fat-yet-still-shimmery "λαμπίλα". Όμως το μόνο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι αν θα σου αρέσει εσένα προσωπικά. Εγώ δεν θα δίσταζα να το συστήσω σε κάποιον.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που παιζει καλυτερα ? σε λουπα ? σε ινπουτ ?

 

Προφανως εννοουσα πως αμα το χρησιμοποιησεις σε τρανζιστορατο ενισχυτη δεν θα ακουσεις λαμπατο ηχο :P Ισως να εχει περισσοτερο λαμπατο ηχο ετσι οπως το οριζεις εσυ σε σχεση με αλλα πεταλια αλλα γενικα οχι, το οτι εχει λαμπα ενα πεταλι μπορει να λεει πολλα αλλα και τιποτα. Αναλογα και στο τι χρησιμευει αυτη η λαμπα σε καθε πεταλι (συνδεσμιακα).

 

bloody_sunday καταλαβαινω οτι δεν αντεχεις αλλο να διαβαζεις για λουπα αλλα σε μερικες περιπτωσεις οντως η συνδεση μεσω λουπας, ειδικα για τις πεταλιερες απο τις οποιες θες να παρεις τα drives και δεν θες η προενισχυση (πεταλιερα) να πεσει πανω στην προενισχηση του ενισχυτη, βοηθαει εξαιρετικα στον ηχο. Ο καθενας βεβαια οπως τον βολευει και οπως του αρεσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αντιλέγω αλλά αυτό γίνεται - και ορισμένες φορές, όχι πάντα - σε λύσεις που παρέχουν ολοκληρωμένη κι εντατική επεξεργασία του ήχου σε πολλά αλλεπάλληλα στάδια, και στον δίνουν έτοιμο για έναν power amp. Aκόμη κι εκεί πάντως είναι κρίμα να χαθεί ένα υπέροχο front end αν μένει καθαρό. Κάποιος χτες - προχτές έβαλε εδώ ένα ωραίο βίντεο με την μεγάλη πεταλιέρα της Digitech σε ένα στούντιο της Νέας Υόρκης με τον θρύλο Eddie Kramer... και από όλα τα τρελά μηχανήματα που διαθέτουν, τον συμβούλεψε να τη βάλει μπροστά από έναν plexi, όπερ και εγένετο με πολύ ωραία αποτελέσματα.

 

Για να γυρίσω και στο θέμα, όσον αφορά στο πετάλι της Blackstar, ρωτήστε και το Jasemeister... μαζί ήμασταν όταν το δοκιμάζαμε, και μας έκανε πολύ καλή εντύπωση. Και μιας και το θρεντ μιλάει γενικά για τα Blackstar πετάλια, έχω εκτενή πείρα ετών και με το boost της (το έχει ο άλλος κιθαρίστας του γκρουπ), το οποίο είναι πολύ καλό, και έχω επίσης δοκιμάσει το οverdrive το οποίο επίσης βρήκα ποιοτικό. Θα ήθελα να πετύχω κάπου και το ντιλέι της, το οποίο μυστηριωδώς έχει περάσει εντελώς απαρατήρητο και αδιαφήμιστο από παντού.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω προσωπικα εχοντας μια line 6 hd300 την συνδεω μπροστα και αποεχθανομαι την συνδεση πισω... Ειδικα οταν μιλαμε για ενυσχητη με ευαισθητο eq , αυτο που μου δινει το eq του ενυσχητη δεν μου το δινει η πεταλιερα , οποτε ειμαι φαν του input...

 

bloody sunday συγνωμη αν χτυπησα φλεβα σου , απλα επειδη αναφερθηκε , ρωτησα . Γενικα οσες φορες εχω δηλωσει οτι αρεσκομαι περισσοτερο σε συνδεση ινπουτ παρα σε λουπα τα εχω ακουσει απο πολλους οποτε ,ειπα να κανω την ερωτηση για να καταλαβω τι εννοει το παλικαρι...

 

Οταν λεω λαμπατο ηχο φανταζομαι καταλαβενετε τι εννοω... Αυτο που δεν ειναι τρατζιστορ... Με αλλα λογια καποιος που δεν εχει την περιοδο αυτην την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασει εναν λαμπατο ενυσχητη , με ενα τετοιο πεταλι μπορει να παρει κατι αντιστοιχο με τους οποιους συμβιβασμους θα κληθει να κανει αναλογα με τα χρηματα που δινει ? και αν ναι ποσο μεγαλος ειναι αυτος ο συμβιβασμος ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να πετύχω κάπου και το ντιλέι της, το οποίο μυστηριωδώς έχει περάσει εντελώς απαρατήρητο και αδιαφήμιστο από παντού.

...τί να κάνουμε, τελευταία έχει μονοπωλήσει το ιντερνετικό ενδιαφέρον το timeline (απ' 'οτι βλέπω).. ;D

 

Στό θέμα μας όμως, συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου, υπογραμμίζοντας την απίστευτη παραφιλολογία (για να μη γίνω κακός και το θέσω πιο άκομψα) γύρω απο τον υποτιθέμενο λαμπάτο ήχο στα πετάλια που κοσμούνται απο λαμπίτσες....

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...........με ενα τετοιο πεταλι μπορει να παρει κατι αντιστοιχο με τους οποιους συμβιβασμους θα κληθει να κανει αναλογα με τα χρηματα που δινει ? και αν ναι ποσο μεγαλος ειναι αυτος ο συμβιβασμος ?

 

...πολύ μεγάλος. Δεν έχει σχεδόν καμία σχέση το ένα με το άλλο...

Και στο φινάλε, τί κακό έχει το τρανζίστορ ? (το καλοσχεδιασμένο, και καλοσεταρισμένο ? )

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου