Προς το περιεχόμενο

Σύμπτωση?

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια όχι και τόσο ίδια ακολουθία συγχορδιών και μια μελωδική γραμμή που περνάει πού και πού από τις ίδιες νότες (περίπτωση Μύρωνα-Λα Λούνα), νομίζω είναι λίγο παρατραβηγμένο να θεωρηθεί αντιγραφή, με το ζόρι είναι ομοιότητα.

Η περίπτωση του Κοργιαλά λίγο πιο ξεκάθαρη, δανείζεται το chord progression του κουπλέ του While my guitar gently weeps. Πάντως το βασικό πρόβλημα με το τραγούδι δεν είναι οι Beatles (μια τεράστια επιρροή που έχει εγγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο όλων μας) αλλά ότι το τραγούδι είναι σούπα.

Αντιγραφή που σηκώνει κράξιμο θεωρώ αυτή που παράγει κακό μουσικό αποτέλεσμα ( =μιμείται δουλικά). Η μορφολογική ομοιότητα, μικρότερη ή μεγαλύτερη, δεν μου λέει τίποτε, αν το τραγούδι λέει κάτι.

Αλλά και το στιλ ενός μουσικού να αντιγράφεις επακριβώς, δεν είναι πάντοτε κακό και πρέπει να κρίνεται αναλόγως του τρόπου με το οποίο γίνεται αυτό. Οι Primal Scream π.χ. έχουν τρομερά εμφανείς επιρροές από Stones αλλά παραμένουν α) ενδιαφέροντες β) αυθεντικοί σε αυτό που κάνουν.

Βάλε και ένα βιντεάκι με φα-σολ-λα-δα, και καλύψαμε το 95% των τραγουδιών  ;D

+1000

Κάποια χιλιοακουσμένα chord progressions είναι πλέον κοινό κτήμα, όπως η φασολάδα ή το λασολφαμί ή το λαφασολμι (Somebody put something in my drink) κ.λπ. Τι να πεις για αντιγραφή εκεί πέρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Υ.Γ. Πάντως Νέστορα έκανες ωραία ανακάλυψη !  :) ;)

Το chicky... το ήξερα χρόνια πριν, του Μαχαιρίτσα μόλις το άκουσα αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το αυθεντικό. Δε μπορούσα να θυμηθώ το όνομα του γκρουπ όμως, μέχρι που έπεσα στο 45άρι στο ταξίδι μου έξω-και αυτό λογω τίτλου που υπήρχε στο υποσυνείδητό μου.

Οι Primal Scream π.χ. έχουν τρομερά εμφανείς επιρροές από Stones.

Eδώ ειδικά... :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Give_Out_But_Don't_Give_Up

InfluenSir!

Οι Primal Scream π.χ. έχουν τρομερά εμφανείς επιρροές από Stones αλλά παραμένουν α) ενδιαφέροντες β) αυθεντικοί σε αυτό που κάνουν.

Διορθωση

Οι Primal Scream π.χ. έχουν ΚΑΙ   τρομερά εμφανείς επιρροές από Stones αλλά παραμένουν α) ενδιαφέροντες β) αυθεντικοί σε αυτό που κάνουν.

μια και πιο....diverse group απο τους PS δυσκολα θα βρει καποιος.....αυτοι μονο απο Ηπειρωτικα και Μακεδονικα τραγουδια δεν εχουν επηρεαστει... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Όντως είναι diverse, αναφέρομαι όμως στη Stones φάση τους, κατά την οποία το ύφος τους ήταν εντελώς Stones(βλέπε λινκ Νέστορα). Το έκαναν όμως με αγάπη και σεβασμό, και όχι με δουλικότητα, και αυτό σαν ακροατής το εκτιμώ, όπως νομίζω και όλοι όσοι τους γουστάρουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου