Προς το περιεχόμενο

Σύμπτωση?

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Administrator

Επειδή μου έχει συμβεί κι εμένα να χρησιμοποιήσω άθελα, κάποια γνωστή μπασογραμή σε δικό μου άγνωστο συγκριτικά "άσμα", θέλω να πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας.

Προτιμώ να βλέπω θετικά τους ανθρώπους, από θέση.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Ακριβώς αυτό που λέει το αφεντικό (ορίστε και δικό μου θέμα: http://www.noiz.gr/index.php?topic=165179.0)...

Συμβαίνει... Τώρα δε μπορεί κανείς να αποδείξει ότι το έκανε κατά λάθος ή όχι... Αυτό μένει για τον Μαχαιρίτσα να μας πει. Ότι είναι ίδια όμως, είναι. Και είναι στην ποπ που μπορείς κάπως να το αποφύγεις. Δεν έχεις από πάνω τους παραγωγούς να σου πρίζουν τα... π@π@ρι@... :(

Συμφωνώ με προλαλήσαντες yameth-roger waters-nikola.

Πριν από 23 χρόνια που πρωτόπιασα κιθάρα, είχα βρει μια πολύ ωραία εισαγωγή με κλασική κιθάρα για την οποία ήμουν περήφανος (και άρεσε και στους... συμμαθηταί μου). Μετά από κάποια χρόνια τυχαία ξανάκουσα έναν δίσκο King Diamond (που τον είχα ακούσει 2-3 φορές στη ζωή μου) και ξαφνικά... ιδού η ωραία εισαγωγή μου, πανομοιότυπη νότα προς νότα. Το ίδιο πράγμα το έχω πάθει και με στίχους!

Γενικότερα για το θέμα της "κλοπής" μου αρέσει πολύ η άποψη του Τζιμ Τζάρμους:

From an interview in 2004: "Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is nonexistent. And don’t bother concealing your thievery—celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from—it’s where you take them to.”

Δεν μου αρέσει ο Μαχαιρίτσας ούτε το τραγούδι, αλλά η συγκεκριμένη κλοπή (θελημένη-αθέλητη) είναι πετυχημένη: από αρχαϊκό ποπ-γκαραζ το μουσικό θέμα έγινε ελληνοπόπ και στέκει 100% σαν κομμάτι του Μαχαιρίτσα.

Επειδή μου έχει συμβεί κι εμένα να χρησιμοποιήσω κάποια γνωστή μπασογραμή σε δικό μου άγνωστο συγκριτικά "άσμα", θέλω να πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας.

Προτιμώ να βλέπω θετικά τους ανθρώπους, από θέση.

+1  ;) .

Υ.Γ. Πάντως Νέστορα έκανες ωραία ανακάλυψη !  :) ;)

..but the sun is eclipsed by the moon...

Για αυτό τι έχετε να πείτε;

Θα μπορούσε η εισαγωγή να είναι το ρεφραίν απ'το "La Luna" και το κουπλέ να είναι το ρεφραίν του "Crussified";

Για αυτό μήπως; Ακούστε και τα δύο κουπλέ...

Αυτό μήπως;

ΧΑΡΤΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ 2011

Για αυτό δεν ρωτάω καν... Ακούστε τα ΟΛΟΚΛΗΡΑ...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΝΩΜΕΣ...

Θεε μου, οι "Army Of Lovers"! :-X :-X :-X

Τους εχει πυροβολησει κανεις ή υπαρχουν ακομα?  :P

Κατα τα αλλα: Ο κλεψας Του Κλεψαντος ::)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου