blue Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Τα φωτα σας παρακαλω : Ελεγα να βαλω ενα killswitch στην κιθάρα μου, που να μην έχει μόνο λειτουργία ανοιχτό/κλειστό, αλλά να περνάει και από ενδιάμεσες τιμές εντάσεων, δηλαδή ψάχνω ένα ποτενσιόμετρο (στις τιμές που είναι τα τυπικά volume pots) που θα λειτουργεί με πίεση και όχι με περιστροφή. Η ιδεα είναι να είναι και vol pot και killswitch (και αναπτήρας). Το πώς και αν θα στέκεται σε ρυθμιση πχ στη μέση, προς το παρόν δεν με απασχολεί. Ξερει κανεις αν υπαρχει κάτι τέτοιο? https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Blue εχω μια ιδεα με το πως μπορει να γινει με 2 push push knobs... το ενα θα κανει bypass volume και tone pots δλδ θα εχεις κατι σαν 2 καναλια πανω στην κιθαρα σου...οποτε with a push of a button θα εχεις ενα "τεχνητό" volume boost εαν το επιθυμεις..Απλα για να ακουστει πρεπει να εχεις το ενα "καναλι" με λιγο χαμηλομενα settings...Π.Χ volume @8o'clock και tone @9o'clock...και οταν γινουν bypass θα εχεις ενα καλο βοοοστ! ....και το αλλο θα ειναι killswitch...αν η κιθάρα σου εχει τουλαχιστον 2 pots...τοτε you're good to go.... www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Τα φωτα σας παρακαλω : Ελεγα να βαλω ενα killswitch στην κιθάρα μου, που να μην έχει μόνο λειτουργία ανοιχτό/κλειστό, αλλά να περνάει και από ενδιάμεσες τιμές εντάσεων, δηλαδή ψάχνω ένα ποτενσιόμετρο (στις τιμές που είναι τα τυπικά volume pots) που θα λειτουργεί με πίεση και όχι με περιστροφή. Η ιδεα είναι να είναι και vol pot και killswitch (και αναπτήρας). Το πώς και αν θα στέκεται σε ρυθμιση πχ στη μέση, προς το παρόν δεν με απασχολεί. Ξερει κανεις αν υπαρχει κάτι τέτοιο? Πάντως αν περνάει από άλλες τιμές τότε παύει να είναι killswitch. Χάνει την αμεσότητα. Όσο γρήγορα και αν το κάνεις. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ettore_M Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Τα φωτα σας παρακαλω : Ελεγα να βαλω ενα killswitch στην κιθάρα μου, που να μην έχει μόνο λειτουργία ανοιχτό/κλειστό, αλλά να περνάει και από ενδιάμεσες τιμές εντάσεων, δηλαδή ψάχνω ένα ποτενσιόμετρο (στις τιμές που είναι τα τυπικά volume pots) που θα λειτουργεί με πίεση και όχι με περιστροφή. Η ιδεα είναι να είναι και vol pot και killswitch (και αναπτήρας). Το πώς και αν θα στέκεται σε ρυθμιση πχ στη μέση, προς το παρόν δεν με απασχολεί. Ξερει κανεις αν υπαρχει κάτι τέτοιο? Αν κατάλαβα καλά, θες ένα Killswitch με ποτενσιόμετρο, που να μην κόβει όλο το σήμα και να αφήνει μια μικρότερή ένταση να περνάει. Έτσι; Αν ναι, πιστεύω ότι αυτό θα σου κάνει: www.beavisaudio.com/projects/StutterPedal/index.htm Το Version 3: Adjustable stutter Η αρχική ιδέα είναι για να γίνει σε πετάλακι. Άλλα λογικά μπορεί πολύ εύκολα να μπει και σε κιθάρα. Ελπίζω να κατάλαβα καλά και να σε βοήθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Ettore_M, αυτό που λες μπορεί να το κάνει και με το volume της κιθάρας + κανονικό kill switch. :) Ο όμιλος blue αναζητά λύση volume control υψηλής ταχύτητας - κάτι σαν slide pot αλλά με ελατήριο επαναφοράς και ομοαξονική κατασκευή. Ο όμιλος blue πιθανότατα θα πρέπει να στριμώξει κάπου μια μπαταρία και να πάει σε κάποια λύση με κάποιο αισθητήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ettore_M Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2011 Ettore_M, αυτό που λες μπορεί να το κάνει και με το volume της κιθάρας + κανονικό kill switch. :) Ο όμιλος blue αναζητά λύση volume control υψηλής ταχύτητας - κάτι σαν slide pot αλλά με ελατήριο επαναφοράς και ομοαξονική κατασκευή. Ο όμιλος blue πιθανότατα θα πρέπει να στριμώξει κάπου μια μπαταρία και να πάει σε κάποια λύση με κάποιο αισθητήρα. Ναι, όντως.. Αισθητήρα εε; Καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει. Ίσως με μια φωτοαντίσταση η οποία όταν θα τη πλησιάζει με το χέρι καθ μπλοκάρει το φως, να κόβει το σήμα. μην με περάσεις για τρελό. το έχω δει σε βίντεο που είχε φτιάξει ένα Auto wah το οποίο χειριζόταν με το χέρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2011 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Η υλοποίηση (αν ασχοληθώ) θα γίνει σε τελε και δεν σκεφτομαι να τη σκάψω. Όπως τα λεει ο harilatron είναι, και μάλιστα η "εμπνευση" προήλθε από τα χειριστήρια των τελευταίων παιχνιδομηχανών όπου το γκάζι και το φρένο είναι "αναλογικά" ;D. @alexi : οπως είδες μιλάω για tele, οποτε η ιδεα των δύο vol knobs δεν μου κάνει. @raydtutto : όπως το έχω στο μυαλό μου, η απόσταση θα είναι πολύ μικρή, οπότε θα μειώσω πολύ το χρόνο μεταξύ των τιμών on/off και το αποτελεσμα (θεωρητικα) θα είναι κοντά στο killswitch @ Ettore_M : όχι δεν θέλω να αφήνω μια μικρή στάθμη να περνάει, θέλω όταν το έχω πλήρως πατημένο να κοβει τελείως το σήμα και όταν το αφήνω, να το επαναφέρει ένα ελατήριο στο 100% της έντασης. Η ιδέα της φωτοαντίστασης θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια, για να ελέγχει το pitch όμως, και φυσικά δε σε περνάμε για τρελό :) https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2011 @alexi : οπως είδες μιλάω για tele, οποτε η ιδεα των δύο vol knobs δεν μου κάνει. Μαλλον δεν καταλαβες την ιδεα... Αυτο μπορει να γινει γιατι η τελε σου εχει 1vol και 1Τονε...θα εinai και τα 2 push/push pots...και αν ειναι 500αρια ακομα καλυτερα.... στην μια περιπτοση...θα κανεις "dial in" με το volume k tone knobs κανονικα τον ηχο που θες..ξερεις λιγο κατευασμενο τοne και ελαχιστα το volume...οταν θα πατας το ενα pushpush ποτ (οποιο κιαν ειναι αυτο..δεν παιζει ρολο)..αυτοματα θα γινοντε bypass τα 2 αυτα ποτs με απο-τελε-σμα να εχεις megalo βοουστ! κ το αλλο ποτ απ τα 2 που εχεις θα ειναι push push killswitch.... με αλλα λογια... Θα εχεις το εξης για παραδειγμα: Push/Push Volume Pot: UP-bypass volume pot and tone pot... DOWN-Engages volume + tone pot... Push/Push Tone Pot UP-KILLSWITCH ON DOWN-KILLSWITCH OFF www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 σωστά, δεν είχα καταλάβει καλά, αλλά αν έχω καταλάβει καλά τώρα ;D, αυτό που συστήνεις δεν κάνει αυτό που ζητάω. Δηλαδή, το οτι θα έχω boost δεν με ενδιαφέρει (μάλλον με ενοχλεί κιόλας) και δεν θέλω απλό killswitch. Για να καταλάβεις, σκέψου οτι θελω το vol pot να επιστρέφει μόνο του με ελατήριο στην αρχική θέση (δηλαδή να χαμηλώνω με το χερι περιστρέφοντάς το και όταν το αφήνω να επανέρχεται στην αρχική του -μέγιστη- τιμή), αλλά όλο αυτό το θέλω σε κουμπί. https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 κι εγω το θελω σε κουμπι ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση