Προς το περιεχόμενο

Η "ιεροτελεστία" του να ακούς μουσική στο σπίτι σου.

LK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με συγχωρείτε... Θυμάστε τι γράψετε 3 χρόνια πριν και κρατάτε αρχείο από τα θέματά σας;

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Όχι - με ένα απλό γκουγκλοφορουμοψάξιμο με τις κατάλληλες keywords βρίσκεται αμέσως.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Moderator

Ναι και εγώ το διευκρίνισα αυτό. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα (μου):

Και βέβαια, εκεί έγκειται το πραγματικό πρόβλημα και πολύ λιγότερο πχ. στην αιώνια και μάταιη σύγκριση βινυλίου/cd, ή αναλογικού/ψηφιακού αν προτιμάτε.

Φαίνεται σαν πρόβλημα , αλλά δε είναι αυτό.  Αυτό που και εσύ περιγράφεις και αυτό που εγώ ήθελα να πω είναι το εξής:

Παλία αν ήθελες να ζεσταθείς, πήγαινες δάσος , έκοβες δέντρο, μετά έκοβες σε μερικότερα τμήματα το ξύλο, μετά ξύλο στο τζάκι, άναμμα φωτιάς και ανακάτεμα.

Τώρα πατάς κουμπί , ανάβει καλοριφέρ/ air condition/  θερμοπομπός.

Δεν με ενδιαφέρει (στην παρούσα φάση ποιο κάνει καλλίτερη ζέστη).

Εγώ μόνον να ζεσταθώ θέλω (αλλά να ζεσταθώ με style ;D).

Θεμιτό, και όντως η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη έτσι, αλλά στο παράδειγμα που περιγράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να απολαύσεις την προετοιμασία ("ιεροτελεστία"), σε βαθμό μάλιστα που να μεγαλώσει διακριτά την απόλαυση του τελικού αποτελέσματος.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Moderator

Θεμιτό, και όντως η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη έτσι, αλλά στο παράδειγμα που περιγράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να απολαύσεις την προετοιμασία ("ιεροτελεστία"), σε βαθμό μάλιστα που να μεγαλώσει διακριτά την απόλαυση του τελικού αποτελέσματος.

Αν δεν το κάνεις καθημερινά ή αναγκαστικά δεν αποκλείεται να το απολαύσεις. Γι' αυτό το "που και που" στο αρχικό post.  ;)

Εσάς σε επίπεδο hi-fi (hi-end) stereo, ποιο είναι το fetish σας;

Σας λείπει, που και που, αυτή η «ιεροτελεστία»  του home listening (cassette , turntable, reel 2 reel, minidisk, dcc, etc.) , διότι πλέον εγώ το έχω παραξηλώσει με τα mp3 (και ξανά διαπίστωσα πόσο ωραία περνάει ο χρόνος  ρυθμίζοντας το bias, to level εγγραφής κ.τλ. ή αλλάζοντας τον ιμάντα στο turntable κ.λ.π. κ.λ.π ) .

Όταν δεν έχεις τελειώσει μπουκάλια και πακέτα μπροστά από συστήματα σαν κι αυτό

horn-speakers-1.JPG

(το οποίο είναι νορμάλ αλλά είπα να μην βάλω άλλα πιο υπερβολικά), δεν ξέρεις τι σημαίνει ιεροτελεστία.  ;)

Όχι απλώς δεν μου λείπει αλλά προσπαθώ να απεξαρτηθώ (με επιτυχία τα τελευταία 2-3 χρόνια)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

• Moderator

Όταν δεν έχεις τελειώσει μπουκάλια και πακέτα μπροστά από συστήματα σαν κι αυτό

(το οποίο είναι νορμάλ αλλά είπα να μην βάλω άλλα πιο υπερβολικά), δεν ξέρεις τι σημαίνει ιεροτελεστία.  ;)

Όχι απλώς δεν μου λείπει αλλά προσπαθώ να απεξαρτηθώ (με επιτυχία τα τελευταία 2-3 χρόνια)

Ναι, σωστά, εσύ είσαι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η πλήρης αφοσίωση που οδηγεί στην απαξίωση (με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια) . Μακάριοι όσοι μπορούν να κρατούν το μέτρο (και σίγουρα εγώ δεν είμαι ένας εξ αυτών) ;).

Ναι, σωστά, εσύ είσαι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η πλήρης αφοσίωση που οδηγεί στην απαξίωση

Δεν μίλησα για απαξίωση. Μίλησα για απεξάρτηση.

Όταν το σύστημα "κουμπώνει", μιλάμε για άλλες εμπειρίες.

Χαλάλι και τα αζιμούθια και τα bias και τα VTA και τα toe in και οι μετρήσεις στα crossover και και και......

Απλώς δεν θέλω (προς το παρόν) άλλο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

• Moderator

Δεν μίλησα για απαξίωση. Μίλησα για απεξάρτηση.

Όταν το σύστημα "κουμπώνει", μιλάμε για άλλες εμπειρίες.

Χαλάλι και τα αζιμούθια και τα bias και τα VTA και τα toe in και οι μετρήσεις στα crossover και και και......

Απλώς δεν θέλω (προς το παρόν) άλλο.

Ναι έχεις δίκαιο. Δεν το εννοούσα 100% αρνητικά (αν και μόνο αρνητική έννοια έχει) «το απαξίωση» . Ήσουν σαφής , είπες απεξάρτηση. Λάθος χρήση της λέξης από την πλευρά μου. Εγώ προσπάθησα (αυθαίρετα προφανώς)  να ερμηνεύσω  τι σημαίνει το «δεν είμαι πια εξαρτημένος» . Σημαίνει επιτέλους απαλλάχθηκα; ή μου αρέσει αλλά μου κάνει «κακό» σε σχέση με άλλα που θυσιάζω γι’ αυτό; Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι καταλαβαίνω πως το εννοείς.

Τις πιο απολαυστικές, τις πιο αξέχαστες εμπειρίες ακρόασης μουσικής στο σπίτι τις έζησα ως φοιτητής, με ένα πραγματικά χάλια στέρεο, το οποίο δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην όλη υπόθεση.

Τώρα, στα διπλάσια χρόνια, με ασύγκριτα καλύτερο σύστημα, αλλά και με το άγχος της ζωής του ενήλικα, η διάθεσή μου έχει πέσει, ό,τι απολαμβάνω, το απολαμβάνω λιγώτερο, και το αποζητώ λιγώτερο.

Πάντως χαίρομαι πολύ που ποτέ δεν μπήκα στο τριπάκι του hi-end.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου