pericles Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Το ειδα. Παιζει με Nord. Και?.... 8) ΝAI αλλα ακου και το Οριτζιναλ βερσιον (μιλαμε για τον ηχο και τον τροπο που χειριζεται το οργανο ο μικρος ) Βεβαια παλι καλα γιατι ειναι μικρος και δεν τον βοηθαει το nord ενω ενα b3 θα εδινε αλλο ογκο /χρωμα + LESLIE θα ακουγοταν απιθανα.Στο τραγουδι αυτο ολα τα λεφτα ειναι η φωνη και το οργανο (τι να τια κανω τα βιολια και την ακουστικη κιθαρα ) Υπ'αυτη την εννοια εκρινα τον πληκτρα και την μπαντα οχι οτι ειναι ασχετοι προς θεου (μαλλον τσιγγουνης ο παραγωγος που δεν εφερε Hammond B3 η ο Glenn Hughes did it his way )Παντα φιλκα και μεσα απο τα ''γερικα αυτια και ματια μου ''!!!!!!!!!!Ωραιο αυτο μ'αρεσε θα το ξαναγραψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
qesh Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ψηνομαι τρελά για την εκτελεση του Hagar ενω ο Hughes ειναι χαλαρα απο τις καλυτερες φωνες του ροκ. οι procol επισης τα σπανε γενικως Thank God for the rain.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Ελα ρε Pericles και με τρελανες να ψαχνω "τι θελει να πει ο ποιητης"... :P Κοιτα, η εκτελεση ειναι εντελως διαφορετικη απο το original, και αυτο ηταν και το ζητουμενο σε ολο το live (unplugged, αρα αλλη προσεγγιση και αλλος ηχος απο τα original κομματια), ακομα και οι ιδιοι οι Procol Harum δεν το παιζουν live οπως το παιζαν το 1967. Δεν νομιζω να υπαρχει λογος συγκρισης μεταξυ του original και της επανεκτελεσης (ασχετα αν αυτο γινεται αυτοματα για μερικους), προσωπικα μου αρεσουν και οι δυο. Ισως να εμπαινα και γω στο "τριπακι" της συγκρισης με το original αν ειχαμε να κανουμε με μια cover band. Κατα τα αλλα, σχετικα με τον πληκτρα, ο τροπος παιξιματος μου αρεσε, σιγουρα ο Matthew Fisher πισω απο ενα B3 θα εκανε αλλα πραγματα (αλλα πραγματα οχι κατ'αναγκη με την εννοια του "καλυτερα" ή "χειροτερα) αλλα ενταξει, για μενα δεν υπαρχει λογος συγκρισης. Nord ή Β3?? Β3 φυσικα, αλλα αν και εχω ακουσει τονους Hammond στη ζωη μου, δεν καταλαβα οτι στο συγκεκριμενο live ο Hammond ηχος προερχοταν απο Nord. Και δεν νομιζω και κανεις αλλος να το καταλαβε. Το Nord ειναι εκπληκτικη Hammond replica. Το να φερεις παλι ενα Β3 σε καποιο Live, δεν ειναι πλεον τοσο εφικτο, ουτε πρακτικα αλλα ουτε και οικονομικα. Ακομα και γκρουπς που κανουν ακομα lives με Β3/C3, πολλες φορες δεν μεταφερουν το δικο τους παρα μονο σε περιοχες που δεν μπορουν να νοικιασουν ενα. (βλεπε πχ Deep Purple στη Ελλαδα στις αρχες του 2000, που ο Lord επαιξε με δανικο Hammond απ'το Ελληνικο fan club ;D ή ο Joey DeFrancesco το 2007, παλι σε live στην Ελλαδα, επαιξε με νοικιασμενο C3.) Το να μεταφερεις ενα οργανο που ζυγιζει 180kg, συν το(α) Leslie, ε, ειναι καπως "μανικι" :P Γι αυτο πας και παιρνεις ενα Nord ή ενα Hammond ΧΚ/SK που ζυγιζουν 15kg το καθενα και ξεμπερδευεις. 8) Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 NAI ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ, εισαι ενημερωμενος πλην του οτι στην USA και στην Ευρωπη στα ''καλα '' Live φερνουν τα οργανα που ζητανε οι μουσικοι η ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ που ηγειται .Ενταξει το b3 ειναι 190 κιλα και η ρεπλικα του το new β3 161 κιλα και δεν εχει τον ιδιο ηχο 100% (αυτα τα λεω επειδη εχω εντρυφησει στα hammond & Rhodes οπου κανω και service και ακομα μαθαινω ) TΩΡΑ NORD KAI XK3 Hammond καλα αλλα λιγα τι να λεμε τωρα .Οι παλιοι χειριστες Ηammond NAI MEN TA ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΗΧΟΣ EINAI IΔΙΟΣ. OΥΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ''ΔΟΜΗ''ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ EXOYN τις ιδιες δυνατοτητες με το αυθεντικο κακα τα ψεμματα η λεξη προσομοιωση τα λεει ολα .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΗΚΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΑΣ οχι τιποτε αλλο αλλα και ο december που ξεκινησε το θεμα τυγχανει να ειναι απο τις πιο ευγενικες ''φωνες '' που τουλαχιστον ξερω μεσα στο NOIZ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Το "Whiter Shade Of Pale" μου θύμιζε πάντα, αυτά που λέγαμε πρόσφατα με τον bloody για τα βιβλία του Philip Dick: λειτουργεί μέσα σε μία ειδική μπαρόκ διάθεση και ατμόσφαιρα. Κάθε προσπάθεια εμπορικοποίησής του το καταστρέφει, οπότε ψηφίζω 1967 δαγκωτό. Μπράβο December που έβαλες κάτι όπου ΔΕΝ πρωταγωνιστούν τα ντραμς (σε πειράζω). Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Το συγκεκριμένο τραγούδι μου βγάζει μια μελαγχολία του κερατά ..........επιτυχημένο αν κάποιο τραγούδι σου βγάζει ένα συναίσθημα κατ εμέ, αλλά είναι πολύ μελαγχολικο για να το αντέξω και να το ακούσω και από άλλους 8).....δεν το αντέχω ούτε στη αυθεντική εκτέλεση αυτή τη περίοδο No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Samy εχεις απολυτο δικιο ,αυτο το συγκεκριμενο κομματι σε ''αρρωσταινει '' ισως γιατι μας θυμιζει τα νιατα μας ,τα παρτυ και τι δεν μας θυμιζει .ΑΧ ΡΕ DECEMBER ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ.Αλλα απο την αλλη μερια ορισμενα νεα παιδια σαν τον december δειχνουν την αγαπη τους για την καλη παλια η νεα μουσικη και ειναι απιστευτα ενημερωμενοι ..ΜΠΡΑΒΟ D. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 η φωνη η μελωδια ολα..... ειναι μελαγχολικα...... γενικα εχω και ενα κολημα με τις "ελαττωσεις" οποτε αυτο το κοματι το εχει και με το παραπανω ;D A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 23 Σεπτεμβρίου 2011 TΩΡΑ NORD KAI XK3 Hammond καλα αλλα λιγα τι να λεμε τωρα. Κοιτα, ολα τα νεα Hammonds (New B3 Mk2, XK/SK series) χρησιμοποιουν την ιδια sound engine, την VASE III, που κατα τα διαφορα εξειδικευμενα "test drives" ο ηχος της ειναι "truly accurate B3 replica sound". Δεν ειναι τυχαιο που γιγαντες του hammond παιζουν ως και σε studio/albums με ρεπλικες, ακομα και ο Jimmy Smith επαιξε με New B3 στο τελευταιο του αλμπουμ, και αυτο λεει πολλα. Η modeling τεχνολογια εχει κανει τρελα αλματα, και πλεον μπορουμε να εχουμε τον ηχο του B3 σε αστεια τιμη σε συγκριση με την τιμη ενος original B3. Το να καταλαβει καποιος τη διαφορα μεταξυ ενος νεου μοντελου της Hammond με ενα Original Β3 ειναι απιθανο, και μονο ενας καρα-ειδικος μπορει να το κανει αυτο οταν τεσταρει "back to back" τα 2 οργανα. Διαφορες απειροελαχιστες για το 99.9% των ακροατων/μουσικων. Εδω ακομα και μεταξυ δυο original Β3 υπαρχει διαφορα στον ηχο, τι να λεμε τωρα? Φυσικα, καμια ρεπλικα δεν θα ειναι ποτε σαν το original. Αυτο ειναι αδυνατον, ειτε μιλαμε για πιανο ειτε για Hammond ειτε για καποιο πνευστο κλπ. Σκοπος ειναι η ρεπλικα να μπορει να ακουγεται οσο πιο κοντα γινεται στον original ηχο, και μετα απο αρκετες (ανεπιτυχεις) προσπαθειες της Hammond στα 80s/90s, τα νεα μοντελα πραγματικα αξιζουν, και οπως ελεγε και το Keyboard mag για την XK series: "Hammond took its name back". Πραγματικα με τρωει το χερι μου να αγορασω ενα ΧΚ ή SK, μετα απο οσα εχω δει και ακουσει. Εξαλλου, συμφωνει και ο "φιλος" μου Jon Lord :P (εδω με τα SK1/SK2) Anyway, αρκετα με τα Hammonds. Παρακατω σας εχω μια ακομη live εκτελεση του "A Whiter Shade Of Pale" απο τους Boys Club. Ποιοι ειναι οι Boys Club?? Καποιοι...αγνωστοι, μεταξυ των οποιων οι Glenn Hughes, Keith Emerson και Marc Bonilla 8) Το κομματι ηχογραφηθηκε στην Καλιφορνια το 1998 και το live κυκλοφορησε το 2009. Δεν το βρηκα στο YouTube και ετσι το ανεβασα ο ιδιος πριν λιγο. ;) Boys Club - A Whiter Shade Of Pale Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 24 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Σεπτεμβρίου 2011 water fall -k πολυ ωραιο το κομματι απο τους ΛΕΒΕΝΤΕΣ EMMERSON KAI ΣΙΑ .Εκπληκτικη διασκευη ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ CD ; που θε το βρω (δεν θελω κοπια το αυθεντικο θελω με τα εξωφυλλα κλπ.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση