Προς το περιεχόμενο

midi keyboard 49keys


korman709

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οτιδηποτε με MIDI OUT δουλευει με το Virus.

Εγω στη θεση σου θα εβαζα μερικα φραγκα παραπανω και θα αγοραζα καποιο controller με Fatar πληκτρολογιο, οπως τα keyboards της Studiologic. Αφου θα δωσεις που θα δωσεις 1000 euro για το Virus, παρε και ενα keyboard με "σοβαρα" πληκτρα.

 

Βεβαια καλυτερα θα ηταν να δοκιμασεις μονος σου σε καποιο μαγαζι διαφορα keyboards και να δεις τι σου κανει, αλλα αν παλι δεν μπορεις, τα controllers με Fatar πληκτρολογιο ειναι εγγυηση (τουλαχιστον ως προς το πληκτρολογιο)

 

Τελος παντων, ριξε ενα ματι στα Studiologic, αρχιζουν απο 289 euro στου "Θωμα"... 8)

http://www.thomann.de/gr/cat.html?bf=studiologic&oa=pra

 

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

sorry που πεταγομαι σαν ..... στην συζυτηση αλλα επειδη με ενδιαφερει και εμενα η αγορα ενος keyboard για αρχαριο (δωρακι σε παιδακι) ειχα βαλει στο ματι και γω το behringer.

 

Απλα διαβαζω πραγματα που δεν καταλαβαινω και θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η διαφορα home - master keyboards, synths & stage pianos, καπου να διαβασω τις διαφορες κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η διαφορα home - master keyboards, synths & stage pianos, καπου να διαβασω τις διαφορες κτλ.

Πολυ χοντρικα:

Τα Home Keyboards ειναι αυτα που λεμε "αρμονια", Keyboards με διαφορους ηχους και ετοιμους ρυθμους/ακομπανιαμεντα. Μερικα απο αυτα εχουν και μικρες δυνατοτητες επεξεργασιας των ηχων, εχουν δηλαδη ενα μικρο synth section.

Ειναι Keyboards για τους ερασιτεχνες/home players.

 

Τα Master Keyboards ειναι Keyboards-controllers, που στην πλειοψηφια τους δεν παραγουν ηχο απο μονα τους, ειναι κατασκευασμενα για να γινουν το Motherboard που μεσω του πληκτρολογιου και των διαφορων controls (sliders,knobs, pedals etc) "οδηγει'/ελεγχει αλλα soft & hard synths, music software etc etc.

Αγοραζεις ενα Master Keyboard και συνδεεις πανω του, πχ, 4 synths, και τα παιζεις/οδηγεις ταυτοχρονα απο το πληκτρολογιο του. Αυτη ειναι η πιο απλη και συνηθισμενη "εικονα" ενος Master Keyboard.

(αρα, ενα Master Keyboard/controller δεν κανει για δωρακι σε μικρο παιδι, δεν εχει καποια χρησιμοτητα απο μονο του, οποτε ξεχνας το Behringer)

 

Τα synths (synthesizers) ειναι "μηχανες" παραγωγης ηχου. Μεσω διαφορων μεθοδων συνθεσης ηχου, ενα synth μπορει να παραγει χιλιαδες ηχους, συνηθως ηχους που δεν υπαρχουν στη φυση ή/και δεν μπορουμε να παραγουμε με φυσικα μεσα. Τα synths τα βρισκουμε συνηθως σε μορφη keyboard, και αυτο απλα γιατι το keyboard, τα πληκτρα δηλαδη, ηταν (και ακομα ειναι) ο πιο ευκολος τροπος για να ελεγξεις τις γεννητριες ηxου ενος synth.

Τωρα βεβαια, εδω και αρκετα χρονια, ολοι οι μουσικοι ανεξαρτητα απο τι οργανο παιζουν (ενχορδα, κρουστα, πνευστα κλπ) μπορουν να παιξουν/οδηγησουν ενα synth.

(ας ειναι καλα το MIDI interface 8))

 

Οποτε, αν δεις πανω σε μια σκηνη κανενα σαξοφωνιστα να παιζει και αντι για σαξοφωνο να ακουγεται...Hammond Organ ή χορωδια ή strings ή οτιδηποτε αλλο, μην "ψαρωνεις", ειναι κατι το απλο, απλα ο τυπος ειναι "καλωδιωμενος" με καποιο synth ;D

 

Τα synths βγαινουν συνηθως σε keyboards των 61 πληκτρων (υπαρχουν και μοντελα με λιγοτερα πληκτρα)

Ενα synth (κυριως τα τοπ μοντελα καθε εταιριας) μπορει να βγει με 61 πληκτρα, 73/76 πληκτρα και 88  πληκτρα.

Τα πληκτρα στα 88ρια ειναι βαρυκεντρισμενα (σαν του πιανου) και απευθυνονται σε πιανιστες που δεν αρεσκονται στα μαλακα/"light" πληκτρα των 61/73 μοντελων.

 

Πολλες φορες μπορεις να καταλαβεις των αριθμο των πληκτρων του καθε synth μοντελου απο το "ονομα" του, για παραδειγμα, Yamaha Motif XF6 (61 πληκτρα), Motif XF7 (73/76 πληκτρα), Motif XF8 (88 πληκτρα).

 

Επισης, πολλα synths βγαινουν και σε rack/module μορφη, δηλαδη ενα συγκεκριμενο μοντελο synth χωρις πληκτρολογιο.

Πως το ελεγχεις? Απλο, το συνδεεις μεσω MIDI interface με οποιοδηποτε MIDI controller, ειτε αυτο ειναι ενα αλλο synth, ειτε ενα Master Keyboard/controller ή οποιοδηποτε MIDI controller.

Τα synths σε rack/module μορφη συμφερουν και οικονομικα (ασε που πιανουν πολυ λιγοτερο χωρο σε ενα setup) γιατι δεν πληρωνεις για πληκτρολογιο.

(Ενα rack synth μπορει να κοστιζει μεχρι και μερικα κατοσταρικα ευρω λιγοτερο απο τις αντιστοιχες εκδοσεις με πληκτρολογιο) 

 

Τελος, υπαρχουν και τα soft synths, που ειναι προγραμματα για PC, και ειτε εξομοιώνουν τον ηχο παλαιοτερων αναλογικων ή ψηφιακων hardware synths, ειτε ειναι ξεχωριστα synths με τον δικο τους μοναδικο ηχο.

Τα soft synths φυσικα προϋποθετουν την υπαρξη ενος PC και ενος controller (συνηθως ενα keyboard controller) για να παιξουν.

 

Τα παραπανω ειναι πολυ βασικα βεβαια, αν θες να εμβαθυνεις περισσοτερο στον κοσμο των synths (και του MIDI) μια καλη αρχη ειναι εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Synthesizer

 

Και μια και αναφερθηκα στη Wikipedia, παρε τον ορισμο του Stage Piano απο κει:

"A stage piano is an electronic keyboard designed for use in live onstage performances by professional musicians.

While stage pianos share some of the same features as digital pianos designed for in-home use and electronic synthesizers, they have a number of features which set them apart.

Stage pianos usually provide a small number of sounds (acoustic piano, electric piano, and Hammond organ) in a rugged case."

 

(απορω γιατι καθομαι και γραφω, επρεπε απ'την αρχη να σε παραπεμψω στη φιλη μας τη Wikipedia... :P)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Fatar  ειναι πολυ καλα,διαλεξε ενα  και χωρις Knobs/Sliders,ετσι και αλιως θα  λειτουργεις το synth  σαν Hardware,οχι σαν vst... Tα  Waldorf synthesizers  χρησιμοποιυν πληκτρα  της Fatar  στα κλαβιε τους- (Waldorf Q)*.

we speak alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα  Waldorf synthesizers  χρησιμοποιυν πληκτρα  της Fatar  στα κλαβιε τους- (Waldorf Q)*.

Τα Kurzweil επισης. Και πολλα αλλα.... 8)

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

 

Είμαι κιθαρίστας γαρ και πάντα γούσταρα πιάνο/πλήκτρα και έχω μερικές γνώσεις πάνω σε αυτά.Τώρα που με την μια μου μπάντα γράφουμε κιόλας μουσική ήθελα να ασχοληθώ παραπάνω με το θέμα πιάνο/πλήκτρα για να βάλω και σε αυτό το κομμάτι τις ιδέες μου και γενικά να ασχοληθώ.

 

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η αγορά ενός Midi-keyboard.Ρώτησα σε ένα κατάστημα το οποίο υπέρεμπιστεύομαι και μου είπαν πως με την αγορά ενός Midi-Keyboard θα κάνω την δουλειά που θέλω μέσω Pc και να βγάζω ήχο μέσω Pc χωρίς περαιτέρω πράγματα(πχ Monitors),με τα ηχεία του υπολογιστή μου και με προγράμματα ήχου(Cubase & etc).

 

Με αυτά που διάβασα σκέφτομαι μήπως θα χρειαζόμουν τίποτα άλλο και όχι midi-keyboard το οποίο νόμιζα πως είναι ιδανικό.Θα κάνω τελικά την δουλειά μου με ένα midi-keyboard και συγκεκριμένα αυτό.http://www.thomann.de/gr/maudio_oxygen_61_3rd_gen.htm

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου