Προς το περιεχόμενο

Δοκιμάστε τ'αυτιά σας (Α/Β test Amps vs Models)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βλεπουν η μαλλον ακουν..ηχητικες διαφορες στο maple απο το rosewood τον λαμπατο απο το μοντελινγκ το neck through απο το bolt on... εχουν φτασει να ξεχωριζουν μεχρι και ποσες...περιελυξεις εχει ο μαγνητης της κιθαρας...αμα τους ρωτησεις θα σου κανουν εμπεριστατωμενη αναλυση για το πως και το γιατι.Ερχεσαι εσυ λοιπον και τους λες το εξης απλο...ωραια παιδια ολα αυτα...στην πραξη μπορειτε να τα αναγνωρισετε σε blind test εσεις που με πρηζετε τοση ωρα με θεωρειες?

Σκεφτομαι, χωρις να διαφωνω με αυτο που λες, (και το τραβαω λιγο απο τ'αυτια το θεμα του thread εδω) πως το εξης απλουστερο και σημαντικοτερο ειναι οταν ερχεται η ωρα του παιξιματος. Οπου υποτιθεται πως ολ'αυτα που καποιος εχει αναγνωρισει με τ'αυτι του ("εγω προτιμω το neckthrough γιατι εχει μεγαλυτερη διαρκεια η νοτα", "τα ξυλα που προτιμω ειναι αυτα γιατι εχουν αυτο τον ηχο", "βαζω panasonic special edition στο ts808 μου") θα επρεπε να αντικατοπτριζονται σε γουστο παικτικο (αλλιως ποιο το νοημα - πολυ ειλικρινα εδω αν θελει καποιος ας συνεισφερει) και τελικα δε βγαινει νοτα.

Anyways...

just changed avatar :p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Γιατι αλλο ειναι να εισαι μπροστα ή εστω "μεσα" στο χωρο που ειναι ο ενισχυτης (χωρις καταναγκη να παιζεις) και αλλο να ακους ενα κλιπ.

Αυτοι που κανουν τετοια τεστ προφανως θελουν να πεισουν οτι το "ψευτικο" ειναι το ιδιο καλο ή καλυτερο απο το "αληθινο". Ως ενα (ενιοτε πολυ) μεγαλο βαθμο θεωρω οτι το πετυχαινουν.

Αλλα το φυσικο οπως και να το δεις ειναι αλλιως.

Πες το ψυχαναγκαστικο, πες το τρελλα, πες το αυθυποβολη. Ειναι αλλιως...

Ναι, ο καθένας έχει δικαίωμα να αυθυποβάλλεται και να παραμυθιάζει τον εαυτό του όσο θέλει. Αρκεί να μην προσπαθεί να το επιβάλλει και σε άλλους ως θέσφατο.

Δεν υπάρχει αληθινό και ψεύτικο. Υπάρχει ήχος που εκλαμβάνεται ως καλός ή κακός, ανάλογα με τα γούστα και το πλαίσιο αναφοράς. Το ότι τα modeling απομιμούνται "πραγματικούς" ενισχυτές είναι μόνο η αρχή. Στην πραγματικότητα το νόημα αρχίζει να ξεκαθαρίζει όταν φτάνουμε σε ήχους που ΔΕΝ μπορούν να αναπαραχθούν από υφιστάμενους ενισχυτές.

Το πρώτο σημείο δεν το κατάλαβα. Να είσαι στον ίδιο χώρο με τον ενισχυτή χωρίς να παίζεις; Τι δηλαδή, να τον κοιτάς; Να τον μυρίζεις; Να τον χαϊδεύεις; Να πίνετε μαζί καφέ και να μιλάτε για γκόμενες;

Αν εννοείς την "amp in the room" διάσταση, έχεις δίκιο ότι υπάρχει διαφορά, η οποία όμως εξανεμίζεται με την κατάλληλη γνώση και χρήση των παρεχομένων σήμερα υλικών. ΚΑΙ αυτή η παράμετρος μπορεί να καλυφθεί, αν κάποιος το επιθυμεί.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Το τεστ του Gore το βρήκα πολύ δύσκολο αφού δεν έχω και μεγάλη εμπειρία από τα αληθινά μοντέλα (έχω ακούσει 2-3 φορές Vox και Bassman, Diezel ποτέ, ενώ δεν ξέρω ποιος Marshall '70s είναι στο τεστ, jmp 50; Αυτόν σίγουρα δεν τον έχω ακούσει).

Η άποψή μου για τη γενικότερη κουβέντα. Οι modeling προσομοιώσεις έχουν κάνει άλματα προόδου. Βέβαια ο καθένας θέλει να παίζει με αυτό που τον φτιάχνει. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, ότι επηρεάζεται πολύ από την προσωπική του πρόσληψη (το λεγόμενο perception). Δεν μπορείς να δεις το perception απλώς σαν ένα ελάττωμα, το perception κάποια στιγμή απαιτεί να γίνει πραγματικότητα.

Για αυτό καλό είναι να προσπαθούμε να το τιθασεύουμε, για να μη σκάμε 100 χιλιάρικα για rig ενώ θα είμασταν άψογα με 5-10 π.χ. Αλλά αν προσπαθήσουμε να εκλογικεύσουμε τελείως το perception υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανίζεται πάντα από την πίσω πόρτα, αφού είναι μπλεγμένο με τα γούστα, τα βιώματα, τις εμπειρίες, τις προσωπικές μας ιδιοτροπίες κ.λπ. Καλό είναι να είμαστε ανοιχτοί και λογικοί λοιπόν. Βέβαια όχι πάντα εύκολο  ;)

Αντε να ρίξουμε λίγο αλατοπίπερο στην συζήτηση  ;D

Τα κλιπάκια όλα είναι χάλια, αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει η σχετική διαφορά.

Ειδικά το clean είναι για τα μπάζα.

Τα κλιπάκια όλα είναι χάλια, αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει η σχετική διαφορά.

Η πιο σωστή κουβέντα από έναν Pro...Σκίστους Μάκη!!! ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Η πιο σωστή κουβέντα από έναν Pro...Σκίστους Μάκη!!! ;D ;D

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ θέλω να πάρω το Axe Fx όχι ότι θα βγάλω καλύτερο ήχο αλλά είναι ότι πρέπει για διαμέρισμα.

Αλλά θα το πάρω όταν σκάσει μύτη το Super Axe FX 3,και θα το βρώ με 500 ευρώ.

Όντως, τα βρώμικα έχουν πιο έντονες διαφορές αν και δεν φαίνονται καλοπαιγμένα. Τα κλιπς τα άκουσα χθες βράδυ και κατέληξα στο ότι μου άρεσαν καλύτερα τα 1, 3,(καλά ελάχιστες διαφορές, τί να λέμε...)  6(λίγο πιο δυναμικό από το 5), 7(το 8 είχε κάπως ενοχλητική παρουσία) . Δεν ξέρω ποια είναι ενισχυτής και ποια modelling, ούτε καν με ποια σειρά είναι τα μοντέλα. Άρα, ελπίζω να μην θεωρηθεί spoiling γιατί είμαι και ολίγον άσχετος  ;D ;D    

Και με την ευκαιρία @dreamdancer +1000

ξέρετε ότι υπάρχουν και μουσικοί με προβλήματα ακοής ;

φαντάζομαι σ αυτούς η αίσθηση είναι καλύτερη απο το αποτέλεσμα .

Επίσης μάλλον το thrend ανοίχτηκε για συγκεκριμένα άτομα γιατί οι περισσότεροι δε θα έχουν καν ακούσει τους πραγματικούς ενισχυτές για να έχουν μία άποψη .

και τελικά , όταν είσαι μουσικός ,καλλιτέχνης ,όπως είπαν και άλλοι νωρίτερα , επιστήμονας ,μπορείς να κάνεις το καυσόξυλο να παίζει ονειρικά και το καλύτερο όργανο χάλια . Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι η έμπνευση στην όποια συμπληρώνει σίγουρα και το πως αισθάνεσαι με τον εξοπλισμό . Καλό είναι να μη ζητάμε πολλά ,όπως και σε όλα στη ζωή :)  αλλα και mp3 player  να βάλεις σε μια πανέμορφη καμπίνα μπορεί να κάνει κάποιον να παίξει καλύτερα και τελικά να ακουστεί και καλύτερα .

εκτός και εαν είναι  thrend για να παίσει λίγο αναίμακτο ξύλο και να ρίξουμε και λίγο γέλιο  :)

Μάκη, πρέπει να σταματήσεις τη συνήθεια να αρχίζεις να πίνεις από τις 12 το μεσημέρι.

Just saying.

εκτός και εαν είναι  thrend για να παίσει λίγο αναίμακτο ξύλο και να ρίξουμε και λίγο γέλιο  :)

Πρόκειται για διαγωνισμό από τον SD (με πλούσια δώρα  ;D). Οπότε όποιος θεωρεί ότι μπορεί να καταλάβει τι είναι τι, ας στείλει email όπως περιγράφεται στη σελίδα. Η διορία είναι μέχρι το Halloween.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου