Προς το περιεχόμενο

Δοκιμάστε τ'αυτιά σας (Α/Β test Amps vs Models)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

31 Οκτωβρίου δηλαδή.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένας νικητής.

Ο τύπος απάντησε στο e-mail μου και μου είπε ότι αν υπάρχει νικητής ανακοινώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Για μένα είπε ότι ήμουν πολύ κοντά αλλά δεν είμαι στο 100%.

Αν δεν βρεθεί νικητής με ποσοστό 100% θα ανακοινωθούν οι πλησιέστεροι.

κ μενα το ιδιο μου εστειλε  :-\ η αληθεια ειναι οτι απο κλιπς δε μπορεις να καταλαβεις κ πολλα πραματα, κ εγω με τη μικρη εμπειρια μου σε ενισχυτες με το ζορι καταλαβαινα τα διαφορετικα μοντελα :P

Αι έϊντ νο σέϊντ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαινω το οτι πρεπει να υπερασπιστεις το axe μεχρι τελικης πτωσεως, αλλα το τεστακι αυτο ειναι εντελως παραπλανητικο. Καθε τετοιο μηχανηματακι, εχει καποιους ηχους που προσεγγιζουν σχετικα το real thing, και καποιους που ειναι τελειως ακυροι. Εαν συγκεντρωσεις σε ενα τεστ μονο τους πρωτους, μπορεις καλλιστα να κανεις τον εξυπνο, αλλα ουσιαστικα εχεις αφησει τις περισσοτερες παραμετρους απεξω. Γι αυτο σου λεω, πρεπει απο καθε modeller και καθε ενισχυτη, να παρεις περισσοτερους απο 3-4 ηχους διαφορετικης φυσεως.

Συμφωνω. Δεν θα το ελεγα "εντελως παραπλανητικο", αλλα θα το χαρακτηριζα ανετα ως εμμεσοάμεση προωθητικη ενεργεια/διαφημιση. (με τετοιο ηχο βεβαια.... μονο διαφημιση δεν ειναι, αλλα λεμε τωρα)

Οσο για το αν χρησιμοποιουνται τα προσομοιωτηρια στη δισκογραφια, οκ, για ποπ παραγωγες οπου η κιθαρα θαβεται στη μιξη καλα ειναι, ευκολη και γρηγορη λυση. Για σοβαρους κιθαριστικους ηχους ομως, δε νομιζω. Οι Whitesnake, ο Gary moore, ο Slash ή o Petrucci, δεν θα χρησιμοποιουσαν ποτε κατι τετοιο για να γραψουν δισκο. Η Madonna ή ο Φοιβος, μπορει.

Δεν μπορουμε ποτε να γνωριζουμε απο πρωτο χερι τι ακριβως χρησιμοποιουν στις ηχογραφησεις τους οι απανταχου επαγγελματιες, αλλα κι εγω θεωρω οτι ειναι πιο πιθανο να συμβαινει αυτο που λες...

wood matters

κ μενα το ιδιο μου εστειλε  :-\

...ήταν πολύ ευγενικός και με τους 2 σας!!! ;D ;D

Μάλλον στέλνει το ίδιο σε όλους!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Οι Whitesnake, ο Gary moore, ο Slash ή o Petrucci, δεν θα χρησιμοποιουσαν ποτε κατι τετοιο για να γραψουν δισκο. Η Madonna ή ο Φοιβος, μπορει.

Πετρούτσης και Στίβ Βάιβαι έχουν ήδη τσιμπήσει axe-fx σε πληροφορώ  ;D

...και ο John McLaughlin... ;)

Και ο Pete Anderson...  (εδω και καμμια δεκαετια γραφει μονο με ampfarm)

δεν ακουγεται και ασχημα.. ;D

http://peteanderson.com/

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Επιπροσθέτως, το επιχείρημα "πρέπει να γνωρίζεις τον ενισχυτή, να τον έχεις παίξει, μπλα μπλα μπλα" είναι απολύτως άκυρο: κριτής εδώ είναι ένας ακροατής και όχι ένας παίκτης. Εσάς σας ενδιαφέρει να ακούνε καλό ήχο οι ακροατές σας ή εσείς; (περιορίζοντας τη συζήτηση στον ήχο).

Πρωτίστως με ενδιαφέρει να μου αρέσει εμένα ο ήχος μου. Ο όμορφος ήχος είναι όχημα έμπνευσης. Αν αρέσει και στον ακροατή μου ακόμη καλύτερα. Το 90% των ακροατών, φυσικά και δε θα καταλάβουν διαφορά στον ήχο. Οι περισσότεροι όμως θα καταλάβουν διαφορά στη μουσική (στο παίξιμο) και αυτό θα είναι αποτέλεσμα του ότι έχω βρει τον ήχο που με εμπνέει.

Ενωμοτάρχης

Για να κανεις το εν λογω τεστ, πρεπει τουλαχιστον να εχεις παιξει με ολα τα μηχανηματα που αναφερονται, να εχεις ζησει μαζι τους καποιο καιρο, και να εχεις περισσοτερα δειγματα ηχου απο καθε μοντελο (πχ ενα crystal clean, ενα ελαχιστα overdriven, ενα crunch και ενα high gain, ρυθμικα και σολο). Με ενα απλο...γρατσουνισμα, δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλει καποιος ασφαλες συμπερασμα, οσο καλα αυτια κι αν εχει.

Επιπλεον, ειναι πολλα τα μοντελα. Ενα απλο τεστακι marshall ή boogie ή fender φουλ λαμπα vs axe ή pod, με αρκετα δειγματα απο το καθενα και οχι ενα απλο γρατσουνισμα, θα σε επειθε οτι υπαρχουν αρκετα αυτια που ξεχωριζουν τον πραγματικο ηχο απο το modelling.

Σωστα αυτα που λες αλλα νομιζω αυτο που ενδιαφερει κυριως δεν ειναι πιστη αντιγραφη μοντελων(αν και πολλους τους ενδιαφερει και αυτο).....γιατι δεν υπαρχουν μονο οι boogie marshall fender vox....υπαρχουν χιλιαδες ενισχυτες.Το θεμα ειναι πολυ απλα...αν το δειγμα που ακους μπορεις να καταλαβεις αν προερχεται απο κανονικο ενισχυτη η οχι.Χωρις περαιτερω πληροφοριες μονο ηχος.

Αν δηλαδη βαλουμε ιδιο παικτη(πολυ σημαντικο)-ιδια κιθαρα μαγνητες,εφε κτλ κτλ και το μονο που αλλαζει ειναι το modelling με το αυθεντικο....και σου παιξει καποιος πχ το ιδιο κομματι 5 φορες(οχι μονο δυο γιατι και στην τυχη μπορει να το βρεις) θα καταλαβεις πχ οτι modelling ηταν οι δυο απο αυτες πχ?

Τωρα live βεβαια ειναι διαφορετικα γιατι εξαλλου το πρωτο που κοιταει ο καμμενος gasaκιας ειναι το setup του κιθαριστα στην σκηνη οποτε δεν μπορεις να πεις οτι επηρρεαζεσαι μονο απο τον ηχο(ασε που πριν παιξει ξερει ηδη το setup του...ειδωλου του..απεξω και ανακατωτα).

Παντως τεραστια ονοματα οπως οι queensryche σε πολλες συναυλιες ειδικα εξωτερικου κουβαλουσαν και καρφωναν digitech gsp 1101 πχ κατευθειαν κονσολα και εβγαζαν live μια χαρα(που δεν ειναι ουτε το 1/3 της τιμης του axefx).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου