Προς το περιεχόμενο

Κρίση και δισκογραφικό "ροκ"...

RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την εντύπωση ότι έχει ήδη παρανοηθεί το ποστ μου:

Θαρρείς ότι η έννοια "πολιτιστική παραγωγή" περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο ότι δέχεται να επιχορηγήσει ο κάθε venizeloz ? Με άλλα λόγια, στην ελλάδα, από 'πολιτιστικής' άποψης δεν έχει 'παραχθεί' τίποτε το αξιοσημείωτο από το '74 και μετά?

Τα λέω αυτά διότι θεωρώ την ευθύνη και το έργο του καλλιτέχνη (debatable έννοια για κάποιους που αυτοαποκαλούνται έτσι, αλλά δεν παύει να υφίσταται) ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας στην παρούσα εποχή (αλλά και σε οποιαδήποτε εποχή for that matter) και με θλίβει η προσπάθεια απαξίωσής του στην συγκεκριμένη συζήτηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

αρα να σταματισι η πολυτιστικυ παραγογυ αφου εχωμεν κριση?αφτο ινε?

ΔΑΙΝ ΞΑΙΡΩ ΤΗ ΛΑΙΣ ΕΣΙ ΑΛΑ Η ΠΩΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ & ΔΙΝΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΒΡΩΝΤΕΡΩ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΙΣΙ ΣΤΙΝ ΚΡΙΣΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟΠΟΛΙΟΝ

Με άλλα λόγια, στην ελλάδα, από 'πολιτιστικής' άποψης δεν έχει 'παραχθεί' τίποτε το αξιοσημείωτο από το '74 και μετά?

Ε,για να ειμαστε και ειλικρινεις δεν φτιαξαμε και τιποτα νεους....Παρθενωνες....μια...σουπα ειναι ο ελληνικος...πολιτισμος απο το 74 και μετα και δεν θα μπορουσε αλλωστε να ηταν και αλλοιως με τετοια ηθικη καταπτωση και παντελη ελειψη αξιων την τελευταια 35ετια,δυο τρια πραγματα της προκοπης εχουν βγει σε καθε τομεα της "τεχνης" στην Ελλαδα και αυτα με το ζορι....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Θαρρείς ότι η έννοια "πολιτιστική παραγωγή" περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο ότι δέχεται να επιχορηγήσει ο κάθε venizeloz ? Με άλλα λόγια, στην ελλάδα, από 'πολιτιστικής' άποψης δεν έχει 'παραχθεί' τίποτε το αξιοσημείωτο από το '74 και μετά?

Ευχαριστώ για την ερώτηση, αλλά είμαι υποχρεωμένος να την αντιστρέψω: υπέδειξέ μου (μας) μία πολιτιστική δραστηριότητα ή οντότητα η οποία να παρέμεινε ενεργή για πάνω από λίγες εβδομάδες χωρίς κάποιο είδος άμεσης ή έμμεσης κρατικής επιχορήγησης - εκτός από τα "μπουζούκια".

Δε λέω ότι δεν υπάρχει καμία - λέω μόνο ότι είναι αμελητέα ποσότητα.

Όπως ακριβώς και στο κόσμο των επιχειρήσεων, έτσι και στο χώρο του Πολιτισμού, η εξάρτηση από την εύνοια της κρατικής εξουσίας κατέληξε να είναι αυτονόητη προϋπόθεση στην περίοδο που αναφέρεις.

Mea Culpa

Όπως ακριβώς και στο κόσμο των επιχειρήσεων, έτσι και στο χώρο του Πολιτισμού, η εξάρτηση από την εύνοια της κρατικής εξουσίας κατέληξε να είναι αυτονόητη προϋπόθεση στην περίοδο που αναφέρεις.

Ακριβως και για αυτο και ειναι,κατα βαση,μια ΞΕΦΤΙΛΑ και μιση...(σκεψου τι κραξιμο θα ετρωγε ο Nick Cave ή ο Tom Waits αν τα..επαιρναν απο τις κυβερνησεις τους για να κανουν τεχνη... ;D)

ΦΟΒΕΡΑ πραγματα ....και το τραγικο ειναι οτι τα θεωρουμε και ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ... ::)

Μαλλον η μπαρουφολογια επι των αιτιων της κρισης (η ακομα επι των...λυσεων που προτεινονται για την αντιμετωπιση της)....στην οποια κατα κανονα επιδιδεται ο...πολιτιστικος ανθος της Ελλαδας χειροτερα θα κανει τα πραγματα (αν γινεται δηλ.να γινουν χειροτερα)

Αυτό που μπορούν να κάνουν οι καλλιτέχνες είναι να εκφράζουν λιγότερο..φιλόδοξες απόψεις, οι οποίες θα αντανακλούν την ιδιαίτερη ματιά που (οφείλουν να) έχουν, επί της πραγματικότητας.

Το αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν αυτές, είναι ο επηρεασμός του κόσμου, στο μέτρο που ο κόσμος ενδιαφέρεται(; ) για το τι έχουν να πουν οι καλλιτέχνες. Τώρα, για το αν μπορεί αυτό να βοηθήσει και πώς, είναι μια άλλη (αμιγώς πολιτική) κουβέντα.

Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster.

οι οποίες θα αντανακλούν την ιδιαίτερη ματιά που (οφείλουν να) έχουν, επί της πραγματικότητας.

Δηλ.σε απλα Ελληνικα να λενε λαλακιες 8ωρες τυπου Γκουφη.... ;D

Εγω παλι προτιμω την..λαϊκη σοφια....("αν δεν ξερς ρε ζαγαρ' μη μλας....".. ;D)

Το ότι σε ενοχλεί εσένα και πολλούς άλλους (εγώ το βρίσκω φυσιολογικό επακόλουθο της ανταλλαξιμότητας της μουσικής με χρήμα) δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παρατηρούμε την εξέλιξη της εμπορικής μουσικής γύρω μας και να επισημαίνουμε κάτι που αντικειμενικά λείπει (άσχετα αν θα θέλαμε ή όχι να υπάρχει);

Άλλωστε γιατί να μη  βγάλει κάποιος λεφτά από την κρίση όταν βγάζει από την πιο όμορφη έκφανση της ανθρώπινης ύπαρξης, τον έρωτα;

Δλδ δε σε χαλάει το ότι κάποιος γράφει τραγούδια για τον έρωτα για να βγάλει λεφτά αλλά σε χαλάει επειδή μπορεί να βγάλει λεφτά τραγουδώντας για την κρίση;

Mε ενοχλεί o μουσικός που προσπαθεί να βγάλει λεφτά από την μουσική χωρίς να συμπάσχει με το μήνυμά της και προσπαθεί να σκαρφιστεί τρόπους χειραγώγησης του κοινού εκμεταλλευόμενος την εκάστοτε διάθεσή του (κοινού).

Έτσι νομίζω θα μοιάζουμε αν αρχίσουμε να κουβεντιάζουμε σοβαρά (σαν μουσικοί) το γιατί λείπει ένα ξύπνιο γκρουπ που δεν τα 'χει κονομήσει ακόμα βρίζοντας την κυβέρνηση.

060912_CB_911pic.jpg

Δηλ.σε απλα Ελληνικα να λενε λαλακιες 8ωρες τυπου Γκουφη.... ;D

Κάθε άλλο. Ο Θ. Παπακωνσταντίνου, ο Κωνσταντίνος Βήτα, παλαιότερα ο Χατζιδάκις ή ο Λοΐζος, νομίζω πως λένε/έλεγαν κάτι πιο χρήσιμο, από μαλακίες οχτάωρες.

Επίσης, ποιος είναι ο Γκούφη; 

Ανταλλάσω ΔΕΚΟ με baja telecaster.

Βρίσκω ολίγον τι ολίσθημα να μπαίνεις στην διαδικασία να ποσοτικοποιείς την πολιτιστική παραγωγή με βιομηχανικούς όρους. Το φταίξιμο το ρίχνω φυσικά και σε μένα, καθότι δεν έκανα ξεκάθαρο ότι σάρκαζα με το μπλέξιμο των δύο εννοιών. Αρκεί σε αυτήν την φάση να επισημάνω ότι για μένα ο πολιτισμός δεν είναι μια έννοια η οποία μετριέται σήμερα σε Parthenones.

Ευχαριστώ για την ερώτηση, αλλά είμαι υποχρεωμένος να την αντιστρέψω: υπέδειξέ μου (μας) μία πολιτιστική δραστηριότητα ή οντότητα η οποία να παρέμεινε ενεργή για πάνω από λίγες εβδομάδες χωρίς κάποιο είδος άμεσης ή έμμεσης κρατικής επιχορήγησης - εκτός από τα "μπουζούκια".

Two can play that game  :). Μπορείς να μου αποδείξεις ότι σε παλιότερες (και καλύτερες κατ' εσένα) εποχές η ενασχόληση με λιγότερο εύπεπτες μορφές διασκέδασης (όπως τα μπουζόυκια) αφορούσε μεγαλύτερο ποσοστό του κοινωνικού συνόλου?

Τέλος, καλό θα είναι να μην μπούμε στην διαδικασία να κατονομάζουμε και να συγκεκριμενοποιούμε την αποδεκτή ώς 'πολιτιστική' δραστηριότητα: είναι πολύ εύκολο για τον καθένα να αμφισβητήσει την αξία του κάθε καλλιτέχνη, πολλώ μάλλον δε ενός που βρίσκεται ακόμη εν ζωή, όπως έχει δυστυχώς αποδειχθεί πολλάκις εδώ.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου