SPYROID Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 TXC - Αρτέμης Ευθήμης Τα σπάνε!!! For Those About To Rock We Salute You Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nikosgi Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 TXC - Αρτέμης Ευθήμης Τα σπάνε!!! Τα άλλα (επαναστατικά) σε σχέση με αυτό μου φαίνονται λίγο...Φο...(οπως λεμε μπιζου) Βέβαια,η Μουσική ΠΟΤΕ δεν κατάφερε ΚΑΜΙΑ ουσιαστική αλλαγή...Ξέρω, ξέρω θα διαφωνήσετε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gpiad Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτό ήθελα να πω, ευχαριστώ που το αποσαφήνισες :). Πάντως εγώ έχω στο μυαλό μου τον Παυλίδη.. (ασχετως που ειμαι τρελος fan του) ο Παυλιδης μαλλον πινει μπαφους αλλα δεν παιζει pro,σιγα την επανασταση που κανει, τα τραγουδια του καμια σχεση δεν εχουν με το επαναστατικο που συζηταμε εδω,αντιθετως ειναι πιο ονειρικα αυτα που εκφραζει σε ενα κοσμο φανταστικο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Και εδώ που τα λέμε είναι και λίγο δύσκολο να γράψεις ένα τραγούδι για το ...ρουσφέτι Ε,καλα οχι και τοσο ... ;D (μου πηρε ακριβως 10 λεπτα) Η μανα μου εφιλησε ποδια κατουρημενη και στο δημοσιο μ'εχωσε σ'αυτη τη μαμημενη τη χωρα μου τη θλιβερη που ειχε ιστορια μα απ'τη μεταπολιτευση ειναι μια λαλακια Ο μπαρμπας μου πολιτικος και η θειά μου στη ΔΕΗ τον ξαδερφο μου διορισαν κι ας ηταν φυλακη τον δολιο τον πατερα μου που ητανε ιδιωτης το κρατος τον ξεζουμησε και τωρα ειναι ποτης Απ'τους ογδοντα φιλους μου οι εξηντα ειν'στο δημοσιο και οι υπολοιποι οι εικοσι στα σωματα ασφαλειας αυτη η χωρα καποτε ειχε ιερο και οσιο μα τωρα το βραβειο παιρνει της λαλακιας Καθηγητες και φοιτητες τσιφλικι εχουν κανει ολες τις αθλιες τις σχολες και τα πανεπιστημια μαζι με τον Φωτοπουλο η χωρα θα αποθανει και εμεις νερο θα πινουμε απ΄τα αποχωρητηρια Η χωρα χρεοκοπησε μα ολοι στις πλατειες αντι για να σοβαρευτουν κανουνε λαλακιες "μας κλεψανε" φωναζουνε,"μας πηραν τα λεφτα μας" και τωρα παλι μενουμε μαζι με τη μαμα μας Τα δανεικα μας τελειωσαν για αυτο οι ξενοι φταινε αυτοι οι καπιταλιστες παλι τη χωρα καινε ζηλευουν τα μπουζουκια μας ,τα αυτοκινητα μας τον ηλιο μας,τη θαλασσα και τα εξοχικα μας Οι βλαχοι κατεβηκανε απ'το χωριο στην πολη δημοσιοι υπαλληλοι εγιναν και τωρα κλαινε ολοι γιατι οι κακομοιρηδες θα βγουν στην εφεδρια και οπως ολοι ξερουμε αυτο ειναι αδικια Οσο για τους ιδιωτικους που ειναι στην ανεργια αυτοι δεν ειναι ανθρωποι δεν εχουνε μητερα για αυτους κανεις δε νοιαζεται δεν εχουν σωματεια ουτε εχουνε αγωνιστη σοσιαλιστη πατερα Αυτοι και αν ψοφησουνε κανενας δεν θα κλαψει αφου δεν μας ψηφιζουνε σιγα δακρυ μη σταξει τους αλλους να προσεξουμε που συνδικατα εχουν που ειναι παιδια των σπλαχνων μας κι ολους μαζι μας τρεχουν www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Εσείς ποιόν ελληνα τραγουδοποιό εκτιμάτε για το μουσικό του έργο και θα ενδιαφερόσασταν ειλικρινά να μάθετε τις απόψεις του επί των κοινωνικο-πολιτικών? Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Κυπουργός, Παύλος Παυλίδης, Μπαντούκ, Ρασούλης και Παπάζογλου (δεν είναι πλέον μαζί μας), Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ρος Ντέιλι (τον θεωρώ δικό μας πλέον) to name a few. Σε σχέση με την ερώτηση του νήματος, θεωρώ ότι έχουν υπάρξει πολλοί ως τώρα που έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την εικόνα του μέινστριμ και καλά επαναστάτη (κυρίως στο είδος του χιπ-χοπ αλλά και σε άλλα). Ας μην ξεχνάμε ότι η εύκολη συνθηματολογία δεν έγινε τώρα της μόδας, και ιδίως οι έφηβοι-ες ιδιαιτέρως συγκινούνται -χρόνια τώρα- από τις μπούρδες των Going Through και των λοιπών του είδους. Τα δε χαιρετίσματα στην εξουσία του γνωστού ντελάλη είναι κοντά 25 ετών. Τώρα λοιπόν για τις εταιρείες είναι μακράν πιο εύκολο να προσπαθήσουν να τα πάρουν μέσα από τα εδραιωμένα τους ονόματα (βλέπε π.χ. το επαναστατικό άσμα του Ρέμου, άοπλου και επικίνδυνου που πόσταρε ο φίλος) παρά να πάνε να φτιάξουν ένα όνομα από την αρχή. Επιπλέον το κοινό των διαφόρων κινημάτων διαμαρτυρίας είναι τόσο μα τόσο ετερόκλητο που για να τους πιάσεις θα πρέπει να πας από πολλές μεριές και όχι από μία. Τέλος μην ξεχνάμε ότι το κοινό-στόχος που προσφέρεται για πλασάρισμα των διαφόρων εύπεπτων γκρουπιδίων είναι το εφηβικό (πριν καν το πρώτο δημογραφικό γκρουπ των 18-25 με βάση την κλασική ταξινόμηση του μάρκετινγκ). Αυτούς τους αρμέγουν με διάφορους τρόπους εδώ και πολλά χρόνια, πολύ δοκισμασμένους, ένας από τους οποίους είναι και η επανάσταση. Όσο για το άσμα του SF, να προσθέσω ένα επίμετρο, φίλος; Όλοι μας λένε άτιμους και παλιοκενωνία Ανθρώπους να μας κάνουνε τους έπιασε μανία Χίλιες καμπούρες έχουμε ενώ αυτοί καμία Μας απειλούν με έξοδο από το club "Αρεία" Μα τώρα όλοι μαθαίνουμε με έκπληξη και απορία Ούτε δεκάξι ήτανε ούτε και δεκατρία Το έλλειμμα που φούσκωσαν με τόση πονηρία Ο Ραντερμάχερ και μαζί η όλη κομπανία Και έτσι καθώς τα ακούω αυτά, εύλογη η απορία Βρε μήπως ψεύτες έχουνε και στην Αλεμανία; Τα σάπια που μυρίζανε απ' τη Δανιμαρκία σε όμορες χώρες πήγανε με την τεχνογνωσία; Και τέλος η ερώτηση που μου 'φερε αγωνία Μπας και μας θέλει ευέλικτους αυτή η Γερμανία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Τώρα λοιπόν για τις εταιρείες είναι μακράν πιο εύκολο να προσπαθήσουν να τα πάρουν μέσα από τα εδραιωμένα τους ονόματα (βλέπε π.χ. το επαναστατικό άσμα του Ρέμου, άοπλου και επικίνδυνου που πόσταρε ο φίλος) παρά να πάνε να φτιάξουν ένα όνομα από την αρχή. απλα ενα REALITY check......ΔΕΝ υπαρχουν πλεον δισκογραφικες εταιρειες στην Ελλαδα για να τα ...παρουν... συνεχιστε... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Ναι - θυμάμαι κι εγώ αυτή την αίσθηση με τους Terror X Crew. Το καθαρό χιπχοπ πάντως δεν αγγίζει το ευρύ κοινό. Με τη σωστή συνταγή - σε μικρές δόσεις που αποσκοπούν στον ερεθισμό του γενικού αισθητηρίου και όχι του ειδικού - το αγγίζει μια χαρά. Αν και δεν το χρειάζεται μιας και είναι κατ'εξοχήν εμπορικό στυλ - κοίτα πχ. πόσες φορές φιγουράρουν τέτοια τραγούδια στα ελληνικά τσαρτς, είτε από αυτούς που ασχολούνται (my ass) περισσότερο, είτε από τους συνήθεις υπόπτους που προσπαθούν να βγάλουν ένα ψιλοχιτάκι λίγο πιο "πιπεράτο". Γενικά όσο μεγαλύτερο το target group, τόσο πιο κοινά αποδεκτή η συνταγή. Και οποιοδήποτε στυλ μπορεί να το κάνει αυτό. Αν και σαν μια λίγο πιο εξτρίμ περίπτωση οι TXC τότε είχαν κάνει τρελές πωλήσεις... Δέκα χιλιάδες αντίτυπα του πρώτου τους σινγκλ πριν καν βγάλουν δίσκο και χωρίς έκθεση στα μέινστριμ μύδια?? @blue: Αυτό το κομμάτι, και την προηγούμενη φορά που παρατέθηκε, δεν μπορoύσα επ'ουδενί να το ακούσω πέρα από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Αφ'ενός λόγω κάτι μεταξύ σοκ και αηδίας για την αισχρή θεματολογία, αφ'ετέρου λόγω ενός απίστευτου εκνευρισμού για την επιλογή της. Αυτό δεν θα γινόταν "επαναστατική" επιτυχία γιατί του λείπει και η σπιρτάδα, και κάτι το "εύκολο" και πιασάρικο, και επειδή λετς φέις ιτ είναι ΓΤΠ. (Παρεπιπτόντως, προσπάθησα να το κάνω quote και δεν γίνεται... ακόμη και ο κώδικας του φόρουμ αρνείται να υπομείνει κάτι τέτοιο! ;D ) Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 απλα ενα REALITY check......ΔΕΝ υπαρχουν πλεον δισκογραφικες εταιρειες στην Ελλαδα για να τα ...παρουν... συνεχιστε... Εννοώ ό,τι έχει μείνει από αυτές, και για αυτό αναφέρομαι στο εφηβικό segment αφού με αυτό παίζουν μπάλα εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, μέσω τηλεόρασης, ringtones κ.λπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Εννοώ ό,τι έχει μείνει από αυτές, ε,εχει μεινει οτι εχει μεινει και απο το...μεγαλο..."κεφαλαιο" που υποτιθεται...οτι απομυζει τον..... ιδρωτα του λαου μας......ενα ΤΙΠΟΤΑ δηλ με μπολικο καθολου.... ;D γενικα στην Ελλαδα ποτε δεν υπηρξε μεγαλο κεφαλαιο και μεγαλες δισκογραφικες...μαγαζακια της γωνιας ηταν ολα αυτα συνηθως...(με κανα δυο εξαιρεσεις βεβαια) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
December Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2011 Ε,καλα οχι και τοσο ... ;D (μου πηρε ακριβως 10 λεπτα) Η μανα μου εφιλησε ποδια κατουρημενη και στο δημοσιο μ'εχωσε σ'αυτη τη μαμημενη τη χωρα μου τη θλιβερη που ειχε ιστορια μα απ'τη μεταπολιτευση ειναι μια λαλακια Συνοπτικος και περιεκτικος ο στιχουργος ! Σε 10 λεπτα εδωσες την πραγματικη εικονα. Να μεταφραστει και να γινει τουριστικος οδηγος με τιτλο: Do you like "mad'mazel", the Grease Greece? (υγ Τωρα δεν υπαρχουν ουτε ποδιες για να τις κατουρησει καποιος ωστε να τις φιλησει καποιος αλλος..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση