Προς το περιεχόμενο

Slide Guitar 101

odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν άρχισα να την ψάχνω με το slide (και προτού το παρατήσω, γιατί δεν είναι ακόμα για μένα  :P ) είχα βρει το παρακάτω site, που μου ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα:

http://www.12bar.de/slide.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολυ βολικο κουρδισμα για slide ειναι να ριχνει κανεις μονο την ψιλη μι σε ρε.

Αυτο σημαινει οτι εχει κανεις κανονικο κουρδισμα πλην της ψιλης μι για να παιζει ακορντα

ως εχει συνηθισει και στις 4 κατω χορδες εχει D,G,B,D που σημαινει Open G tuning.

ωραιο κολπο ειναι αυτο! το χρησιμοποιει ο Jimmy Page στο Traveling Riverside blues

Με ενδιαφέρει αρκετά να μάθω σε standard tuning. Έχετε να προτείνετε κάποιον τύπο slide που να βολέβει περισσότερο για αυτό το κούρδισμα; Ή θεωρείτε πολύ δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος έτσι, δηλαδή καλύτερα να ξεκινήσω από κανά open G να εξοικειωθώ πρώτα και μετά να επιχειρήσω και το standard (που σίγουρα απαιτεί περισσότερη ακρίβεια);

δεν υπαρχει "ειδικο" slide για stanadr η open tunnings. πρεπει να δοκιμασεις μερικα ωστε να δεις μεγεθος βαρος και μετα τον ηχο. πχ εγω για καθε μου κιθαρα εχω slide απο αλλο υλικο γιατι σε καθε οργανο καθετε διαφορετικα.

οταν παιζεις με slide χρειαζεται πολυ ακριβεια ειτε εισαι σε standar ειτε σε open tunning. Στην ουσια ειναι σαν να παιζεις σε αταστη κιθαρα. τα Open tunnings ειναι ειναι λιγο πιο ευκολα στο παιξιμο μια που ακκορντα και σολο παιζονται χρησιμοποιοντας μονο 2 ταστα. Το standar tunning ειναι πιο "απαιτιτικο" οσο αφορα τα σολο. δοκιμασε να παιξεις οτι blues lick ξερεις με slide σε standar tunning.

επισης κατι βασικο για το οποιο "φωναζω" συνεχεια ειναι οτι οταν παιζεις slide πρεπει να μπορεις να ελεγχεις εσυ το ποσο βρωμικα η καθαρα θα παιζεις.

παρτε και μια απλη ασκηση για blues slide.

ειναι σε standar tunning καλη μελετη!

https://rapidshare.com/files/3795233366/Blues_Slide_Lesson.gp5

(Boss το σηκωσα στο rapid γιατι στο site δεν μπορεις να σηκωσεις Guitarpro αρχειο)

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου