Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή Ζωής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Γιαυτό πιστεύω ότι αυτή η ηλικιά είναι η ομορφότερη! Υπερτερεί η φαντασία της λογικής και όλα είναι απλά!

Εγώ πάλι λέω ότι αυτή η ηλικία είναι η χειρότερη! Δεν το λέω για το παιδί προς θεού (OP). Αλλά ευτυχώς που δεν είμαι εγώ σε αυτή την ηλικία και ευτυχώς που δεν έχω κάποιον σε αυτή την ηλικία υπό την ευθύνη ή εποπτεία μου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα διευρύνω λίγο το θέμα...

Εγώ φίλε μου στη Β λυκείου ξεκινησα να κοπαναω. Μετά γράφτηκα ωδείο. Οι γονεις μου δε γουστάρανε που αφιερωνα τόσο χρόνο σε μουσική και μπάντες.

Και φυσικά δεν τους κατηγόρησα ποτέ μιας και είχαν την ανησυχία του τέστιν "τί θα κάνεις όταν μεγαλώσεις", "πως θα ζήσεις", "να γίνεις κάτι" και τις λοιπές μαλθακίες τις οποίες οι γονεις τις λένε για το "καλό μας", μιας και το κοινωνικό στερότυπο είναι "να βγάλεις ένα ΤΕΙ", "να γίνεις κάποιος-κάτι" και ταρχ...α του καράμπελα από τα οποία ΟΛΟΙ μας λίγο-πολύ επηρρεαζόμαστε.

Εγώ ήθελα να τελειωσω ένα ωδείο και να ασχοληθώ με τη μουσική, δε με ενδιέφερε να γίνω "κάποιος - κάτι".

Έλα που όμως αυτή την ανησυχία μου "την περάσανε" και πέρασα και εγω στη σειρά μου στα ΤΕΙ...Σπούδασα λοιπόν Τουρ. Επιχειρήσεις και τελειωσα το 2006 όπου από τότε είμαι ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ...και μάλλον έτσι θα μείνουν τα πράματα μιας και τα διοικητικά στελέχη-υπεύθυνοι κτλ ΖΟΥΝ για να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

Κάνω μια δουλεια που σίγουρα δεν την αγαπάω αλλά δε μπορω να πω ότι δεν τη γουστάρω και καθόλου. Έχει αγγαρεία και δύσκολο ωράριο για να μη βάλω μέσα γιορτες αργιες σαββατοκύριακα που δουλεύω σα το σκύλο. Έχει βέβαια καλά λεφτα...αλλά την να τα κάνεις αν δεν εχεις που να τα ξοδεψεις-επενδυσεις κτλ. Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία.

Που αστόχησαν λοιπόν (αθελα τους) οι γονείς μου:

Γονεις:Να πας παιδί μου να ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ

Μπυρος: Εγω θελω να μαθω τυμπανα, όχι θεωρία μουσικής αλλά τύμπανα ΑΥΤΟ ΜΕ ΓΕΜΙΖΕΙ

Γονείς: Ναι αγορι μου σε καταλαβαίνουμε αλλά πως θα ζήσεις με τη μουσική, πως το ενα, πως το άλλο...

Μπύρος: (Προβληματίζομαι) Ίσως να παω να σπουδάσω καλυτερα και μετά βλέπουμε

Ο παραπάνω διαλογος κρατούσε 2 χρόνια εκτός από το "(Προβληματίζομαι) Ίσως να παω να σπουδάσω καλυτερα και μετά βλέπουμε" όπου μετά από 2 χρόνια αθελης πλυσης εγκεφάλου - ανησυχίας πέρασε στο νου μου.

Ξαναλέω δεν τους κατηγορω, τους αγαπαω και με αγαπανε αλλά όλη αυτη η ανησυχία ήταν υπερβολη. Κατεληξα λοιπόν να φυγω στη Λάρισα να νοικιασω σπίτι να "πάω να γινω στελεχος τουριστικών επιχειρήσεων"

Να μη σας τα πολυλογω τα εξοδα ήταν στο περίπου 700 ευρω το μήνα, νοικι φως νερο τηλ μετακινησεις φαι καφες γκομενες ΟΛΑ ΜΕΣΑ δηλαδη ας πουμε 8000 το χρόνο

επι 3.5 χρόνια...μιλάμε για 30.000 γαι να με σπουδασουνε και μετά σερβιτοριλικι...

δε με χαλάει δε ντρέπομαι αλλά σκεφτομαι μετά από τόσα χρόνια...30.000 χμ...10.000 για Drum Room, και 3.000 το χρόνο (και πολλά είναι) διδακτρα ωδείου, μπάντες Live, part time δουλεια για το χαρτζιλικι μου σε κανα μουσικό κατάστημα ίσως και γενικά να κάνω κύκλο σε ένα χωρο που θα γούσταρα. Μπορεί να μην εβγαζα τα λεφτά που βγαζω τωρα άλλα όταν το κυνηγάς θα τη βρεις την άκρη.

Φυσικά δεν αναιρω τη πιθανότητα του να έκανα αυτό που γουστάρω πραγματικά και να μην πετυχαινα και να παρακαλούσα να γυρισω το χρόνο πίσω για να σπουδασω

Που θέλω να καταλήξω...

Το 24ωρο και η ζωη χωρίζονται σε 3 μέρη ή 3/3α. Το ένα είναι ο ύπνος, το άλλο η δουλειά και το άλλο ο ελεύθερος χρόνος.

Η δική μου "συμβουλη ζωης"

1/3 Πάρε ένα ΚΑΛΟ στρώμα, είναι σημαντικό μη λυπηθείς τα λεφτά (νταξ μη δωσεις και κανα 2χίλιαρο)

2/3 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ να κάνεις κάτι που να σε ΓΕΜΙΖΕΙ αλλά φυσικά να μπορείς να έχεις και ενα αξιοπρεπές μεροκάματο από αυτό.

3/3 Είναι ο δικος στο χρόνος και δε θα σου πω τί να κάνεις....

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Εγώ θέλω stoner για την ακρίβεια αλλά δεν ξέρω τι θα βγει.Είμαι ελαφρώς αισιόδοξος για το μέλλον του σχήματος

Αντε να στα πω ακομα μια φορα χωρις ειρωνιες αυτη τη φορα.

Μπες στο πλησιεστερο καταστημα ψυχαγωγιας (δηλ.καφετερια μια και στην Ελλαδα μονο αυτο υπαρχει) στη γειτονια  σου και ρωτα 4-5 ..χριστιανους ΤΙ ειναι το stoner,μετα ρωτα αλλους 4-5 χριστιανους τι ειναι το ζεϊμπεκικο,οι απαντησεις που θα λαβεις θα σε οδηγησουν στο σωστο συμπερασμα αν το stoner μπορει να σου δωσει τα προς το ζην στην Ελλαδα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

:D  :D  :D  :D  :D

Κι όμως.... έτσι είναι.

Αυτό με την Φαντασία και τη Λογική πολύ με άρεσε ντε.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

και ρωτα 4-5 ..χριστιανους ΤΙ ειναι το stoner,μετα ρωτα αλλους 4-5 χριστιανους τι ειναι το ζεϊμπεκικο,οι απαντησεις που θα λαβεις θα σε οδηγησουν στο σωστο συμπερασμα αν το stoner μπορει να σου δωσει τα προς το ζην στην Ελλαδα.

θα ανοίξουν σελίδα στο mySpace και θα μαγέψουν την meta-grunge νεολαία των ΗΠΑ, όπου κανείς δεν ξέρει τι είναι ζεϊμπέκικο

μα σε ποιόν αιώνα ζεις...  ???

Ας καταθεσω και γω την αποψη μου..

Το να ασχοληθεις με την μουσικη στην Ελλαδα, ειναι ζορικο γιατι πρεπει ναχεις καποιες γνωριμιες, να παιζεις κατι με απηχηση στο ευρη κοινο και φυσικα κατι ομορφο! Η μουσικη βιομηχανια πατωνει απο αποψη πωλησεων..

Οποτε δεν ειναι λογικο να ελπιζεις απο κει σε κατι, πως να το πω, ειναι σαν να σπουδαζεις κοινωνιολογια!!

Απτην αλλη η αποκλιστικη ενασχοληση με την μουσικη κρυβει μια παγιδα, οτι εισαι ευαλωτος αφου η δουλεια σου εξαρταται απο την υγεια σου, δηλαδη αν σπασεις κανα χερι κλαφτα χαραλαμπε.. Οποτε εμπεριεχει μεγαλυτερο ρισκο.

Ομως η λυση δεν ειναι να σπουδασεις, πηγαινε μετα το λυκειο και δουλεψε μερικους μηνες, μετα πηγαινε στρατο και μετα απο 2 χρονια μπορεις να αναρωτηθεις τι θελεις, ξανακανε μηχανογραφικο και σπουδασε οτι γουσταρεις. Τα 2 αυτα χρονια δεν θαναι χαμενα, τον πρωτο χρονο θα βγαζεις λεφτα και τον δευτερο θα τελειωσεις με τον στρατο που ετσι και αλλιως δεν μπορεις να τον αποφυγεις! (και μην ακουσω βλακειες περι Ι5...)

All the money of the world can't buy me

Οποτε δεν ειναι λογικο να ελπιζεις απο κει σε κατι, πως να το πω, ειναι σαν να σπουδαζεις κοινωνιολογια!!

όποιος σπουδάζει κοινωνιολογία μπορεί να χωθεί σε πλειάδα φορέων του Δημοσίου αλλά και ΜΚΟ...

όποιος παίζει stoner, μάλλον θα έχει πολύ πιο περιπετειώδη επαγγελματικό βίο...

όποιος σπουδάζει κοινωνιολογία μπορεί να χωθεί σε πλειάδα φορέων του Δημοσίου αλλά και ΜΚΟ...

lol

φανταζομαι δεν το εννοεις, ετσι?

All the money of the world can't buy me

όποιος παίζει stoner, μάλλον θα έχει πολύ πιο περιπετειώδη επαγγελματικό βίο...

Eγώ πάλι πιστεύω ότι η stoner μουσική (που την αγνοώ...) έχει μέλλον στην Ελλάδα, εάν πιστέψω τα παρακάτω γραφόμενα που βρίσκω στον γκούγκλη...

"Stoner music that is fun to listen to under the influence of marijuana. Stoner music covers everything, not just stoner rock."

Εάν το συνδιάσω με την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών που σκέφτεται ο Γιώργος και τις εισφορές του Βενιζέλου...όλοι σύντομα θα πέσουμε στα ναρκωτικά...οπότε...

ΟΛΟΙ STONERS!!!! Afto ine?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ας καταθεσω και γω την αποψη μου..

Το να ασχοληθεις με την μουσικη στην Ελλαδα, ειναι ζορικο γιατι πρεπει ναχεις καποιες γνωριμιες, να παιζεις κατι με απηχηση στο ευρη κοινο και φυσικα κατι ομορφο! Η μουσικη βιομηχανια πατωνει απο αποψη πωλησεων..

Απτην αλλη η αποκλιστικη ενασχοληση με την μουσικη κρυβει μια παγιδα, οτι εισαι ευαλωτος αφου η δουλεια σου εξαρταται απο την υγεια σου, δηλαδη αν σπασεις κανα χερι κλαφτα χαραλαμπε.. Οποτε εμπεριεχει μεγαλυτερο ρισκο.

Ομως η λυση δεν ειναι να σπουδασεις, πηγαινε μετα το λυκειο και δουλεψε μερικους μηνες, μετα πηγαινε στρατο και μετα απο 2 χρονια μπορεις να αναρωτηθεις τι θελεις, ξανακανε μηχανογραφικο και σπουδασε οτι γουσταρεις. Τα 2 αυτα χρονια δεν θαναι χαμενα, τον πρωτο χρονο θα βγαζεις λεφτα και τον δευτερο θα τελειωσεις με τον στρατο που ετσι και αλλιως δεν μπορεις να τον αποφυγεις! (και μην ακουσω βλακειες περι Ι5...)

+100

εκτός λίγο απο την κοινωνιολόγια ... 8)

Σίγουρα δεν είναι πανάκεια ότι με το που σπουδάσεις θα βρεις δουλειά, λεφτά, γυναίκες και τα συναφή και σίγουρα δεν είναι ανάγκη να γίνουμε όλοι "επιστήμονες"...Αλλά είναι ένα παραπάνω εφόδιο...

Εξάλλου σαν φοιτητής θα έχεις αρκετό χρόνο για να μελετήσεις μουσική, να είσαι σε συγκρότημα να κάνεις live.. Και γενικά να κυνηγήσεις το όνειρο σου...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου