Προς το περιεχόμενο

Les Paul Special project !

argytar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλει αρκετό τρίψιμο και πολλά χέρια για να κλείσουν οι πόροι όπως και αρκετό χρόνο για στέγνωμα αν θέλεις super shine.

Keep on!

Εξη χορδές και ειναι πολλές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 619
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

παντως και εγω titebond βαζω στα ταστα. ποιο πολυ για να κλεινει οτι κενα υπαρχουν, αν εχει ανοιχθει λιγο μεγαλυτερο το καναλι κτλ. δεν χρειαζεται κατι παραπανω σε ισχυ.

Επειδή δεν έχω εξοπλισμό spray είμαι ή για french polish ή για oil finish... Θα δούμε. Ας περάσω πρώτα τάστα και βλέπουμε... :o

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Επειδή δεν έχω εξοπλισμό spray είμαι ή για french polish ή για oil finish... Θα δούμε. Ας περάσω πρώτα τάστα και βλέπουμε... :o

σαφως και πρωτα τα ταστα αλλα να σε ρωτησω......oil finish με tv yellow ? πως ?

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Η γομαλάκα έχει πολλά προτερήματα αλλά και μειονεκτήματα...

Υπέρ:

- μπορείς να την εφαρμόσεις σπίτι, χαλαρά, χωρίς κανένα εξοπλισμό, πλην οινοπνεύματος, μπαμπακιού κλπ

-Είναι πολύ καλό σήλερ

-Φτιάχνει λεπτό "φίλμ" με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις ηχητικές ιδιότητες ενός ηλεκτρικού οργάνου

- Δίνει αυτό το ωραίο χρυσίζον χρώμα

- Συγχωρεί εύκολα λάθη στην εφαρμογή

- επισκευάζεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!!!!

Κατά

- Δεν δίνει αρκετή προστασία: χτυπήματα κλπ, αλλά και λόγω της διαλυτότητας στο οινόπνευμα μπορεί να έχεις θέμα αν χυθεί κάνα τουρμπο τσίπουρο πάνω της

-Προσωπικά δεν μπόρεσα να βρω χρώμα διαλυτό σε οινόπνευμα  (στην Αθήνα) για να τη χρωματίσω πριν την εφαρμογή. Έτσι, η βάζεις πρώτα βερνίκι εμποτισμού ή χρώμα νερού και μετά την γομαλάκα. Εναλλακτικά αν σου αρέσει το χrώμα που δίνει, την βάζεις απευθείας

- Θέλει ΠΟΛΥ υπομονή και ΠΟΛΛΑ χέρια...

-Στα περίεργα σημεία (καμπυλότητες) θα δυσκολευτείς. Κάνε πρόβα σε κάποιο ξύλο παρόμοιο με την κιθάρα  ή σε κάποιο που περίσσεψε

Σε ξύλα με πόρους (πχ μαόνι) πρέπει να γίνει προεργασία γιατί δεν πιάνει (το έμαθα με τον κακό τρόπο  >:()

Αυτά τα λίγα. Ότι και αν αποφασίσεις, καλή επιτυχία και βγάζε πολλές φωτό!

ΥΓ: Υπάρχει και ενα μικρό αρθρακι απο τη stewart mcdonald για την εφαρμογή γομαλάκας, απλό και ωραίο!

http://www.stewmac.com/tsarchive/ts0110.html?actn=100101&xst=3&xsr=1944

ΥΓ2: και πάλι από stewmac σχετικά με την κυανακρυλική και επισκευή χαλαρών τάστων:

http://www.stewmac.com/tsarchive/ts0043.html

σαφως και πρωτα τα ταστα αλλα να σε ρωτησω......oil finish με tv yellow ? πως ?

Αν θυμαμαι καλα το tv yellow ειναι ενα χερι λευκο ενα χερι κιτρινο λιγο καφε/κοκκκινο και βερνικι. Το Κορίνα ειναι ηδη σα μαονι που το περασες ενα χερι λευκο. Αν βαλεις κιτρινι αναλινι μπορεις να βαψεις ευκολα με λαδακι απο πανω μεχρι να γυαλλισει...

Αλλά το βλέπω για french polish ετσι για ασκηση... θα ιδουμε εχω ηδη αν θυμαστε απο τα πρωτα ποστ ολοκληρη σκραπ κιθαρα που θα φαει βαψιμο....  ::) :P :P

ε οχι και σκραπ η κιθαρα του " κουμπαρου "  ;D ;D

σωστα τα λες για το tv yellow ετσι ειναι η σειρα

οντως και ειδωμεν.....keep up the good work  ;)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

ε οχι και σκραπ η κιθαρα του " κουμπαρου "  ;D ;D

σωστα τα λες για το tv yellow ετσι ειναι η σειρα

οντως και ειδωμεν.....keep up the good work  ;)

χα χα χα η κιθάρα είναι του γαμβρού που παντρεύτηκε τόοοοτενες.... κουμπάροι δεν είμαστε.

Ο κουμπάρος που με πάντρεψε θέλει κι αυτός κιθάρα και μάλιστα λέφτυ οπότε αναμείνατε θρεντ μετά τις εορτές! (Πρέπει να την τελειώσω και του γαμβρού ε? έχει ήδη μανικι κουρμπαρισμένη ταστιέρα χεντστοκ τα παντα.... χμμμμ)

Η γομαλάκα έχει πολλά προτερήματα αλλά και μειονεκτήματα...

Υπέρ:

- μπορείς να την εφαρμόσεις σπίτι, χαλαρά, χωρίς κανένα εξοπλισμό, πλην οινοπνεύματος, μπαμπακιού κλπ

-Είναι πολύ καλό σήλερ

-Φτιάχνει λεπτό "φίλμ" με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις ηχητικές ιδιότητες ενός ηλεκτρικού οργάνου

- Δίνει αυτό το ωραίο χρυσίζον χρώμα

- Συγχωρεί εύκολα λάθη στην εφαρμογή

- επισκευάζεται ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!!!!

Κατά

- Δεν δίνει αρκετή προστασία: χτυπήματα κλπ, αλλά και λόγω της διαλυτότητας στο οινόπνευμα μπορεί να έχεις θέμα αν χυθεί κάνα τουρμπο τσίπουρο πάνω της

-Προσωπικά δεν μπόρεσα να βρω χρώμα διαλυτό σε οινόπνευμα  (στην Αθήνα) για να τη χρωματίσω πριν την εφαρμογή. Έτσι, η βάζεις πρώτα βερνίκι εμποτισμού ή χρώμα νερού και μετά την γομαλάκα. Εναλλακτικά αν σου αρέσει το χrώμα που δίνει, την βάζεις απευθείας

- Θέλει ΠΟΛΥ υπομονή και ΠΟΛΛΑ χέρια...

-Στα περίεργα σημεία (καμπυλότητες) θα δυσκολευτείς. Κάνε πρόβα σε κάποιο ξύλο παρόμοιο με την κιθάρα  ή σε κάποιο που περίσσεψε

Σε ξύλα με πόρους (πχ μαόνι) πρέπει να γίνει προεργασία γιατί δεν πιάνει (το έμαθα με τον κακό τρόπο  >:()

Αυτά τα λίγα. Ότι και αν αποφασίσεις, καλή επιτυχία και βγάζε πολλές φωτό!

ΥΓ: Υπάρχει και ενα μικρό αρθρακι απο τη stewart mcdonald για την εφαρμογή γομαλάκας, απλό και ωραίο!

http://www.stewmac.com/tsarchive/ts0110.html?actn=100101&xst=3&xsr=1944

ΥΓ2: και πάλι από stewmac σχετικά με την κυανακρυλική και επισκευή χαλαρών τάστων:

http://www.stewmac.com/tsarchive/ts0043.html

Να ΄σαι καλά andreoulis  σ' ευχαριστώ πολύ!

DSC00193.jpg

κι ετσι ακριβως να την αφησεις, μονο για ντεκορ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ, δεν θα ειχα κανενα προβλημα...  ;D

παντως θα μπορουσες να την βαψεις με τις νερομπογιες της CLOU. Ετσι εχω κανει ολες μου τις fenderoειδεις και παρολο που θελει δουλεια, γινονται ωραιες. Και παλιωνουν και πιο ευκολα γιατι το τελικο προιον δεν ειναι "αλεξισφαιρο" σαν πχ το poly...

Η μπορεις να ριξεις καποιο stain και κλεισμο με tungoil.  Εχω, αν θελεις...

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου