vagelism Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 To σημερινο θεμα αφορα ένα εξαιρετικο κομματι , με ένα ακομα πιο εξαιρετικο beat που με ειχε προβληματισει εντονα όταν ημουν νεος. Το sweetest taboo της Sade ηταν και είναι ένα από τα πιο αναποδα αλλα και πιο ενδιαφερον beat που εχουν φτασει ποτε στα αυτια μου.. Θα ηθελα λοιπον να μοιραστω μαζι σας την αναλυση και τον τροπο που το επαιξε ο ιδιος ο Dave Early ...το 1984 αν δεν κανω λαθος..αλλα και με τον τροπο που αποφασισα εγω να το παιξω όταν καποια στιγμη το περασαμε με ένα σχημα. Το Pdf που ανεβαζω αποτελείται από 5 διαφορετικα μερη. Το πρωτο μερος {1} είναι το μερος του Rim-snare {rim = Νοτες με παρενθεση} {Snare = Noτες χωρις παρενθεση} To δευτερο μερος {2}, είναι το μερος της κασσας.. Ο λογος που τα ανεβαζω χωριστα είναι για να μπορεσετε να δουλεψετε το κάθε μερος επιμερους..…πριν προσπαθησετε να το ενωσετε.. Νομιζω ότι το να προσπαθησετε να το παιξετε{κατευθειαν} ολο μαζι, είναι δυσκολο. Καλο θα σας κανει επισης να προσπαθησετε να τραγουδισετε τα μερη πριν προσπαθησετε να τα παιξετε. Αν ενωσετε το Νο1 και το Νο2 λοιπον, θα βγει το βασικο beat όπως ακριβως το επαιξε ο Dave Early στο studio με την Sade. Είναι ένα πραγματικα εξυπνo beat που βασιζεται σε ένα διμετρο vamp. O Dave δεν χρησιμοποιησε hihat μιας και υπηρχαν shakers & ξυστρες από πισω . Με το αριστερο του χερι επαιζε τα rim..και κατεβαζε το δεξι στα ανοιχτα ταμπουρα στο τελος κάθε μετρου. Καποια στιγμη πριν χρονια μου ζητηθηκε να το παιξω…αλλα δυστηχως δεν υπηρχε κρουστος{κλασσικα} Αρχισα να σκεφτομαι λοιπον, πως μπορω να κανω τα μερη των shakers με το χερι που καθοταν.. Aρχικα δοκιμασα να βαλω 8α στο hihat. Aυτο ηταν ευκολο , αλλα δεν μου καθοταν καλα στο groove.. Η επομενη κινηση ηταν να προσπαθησω να μιμηθω το μερος των shakers..και να δοκιμασω το 1-34 της τετραπλετας..{μερος 3 Οptional hihat 1} Oταν βγηκε αυτό…προσπαθησα να ανοιξω το Hihat στα 4ρτα…{Μερος 4 Optional hihat 2} Στο μερος 5{ολο μαζι} είναι αυτό που βγηκε στο τελος με το δικο μου τροπο. Καλα παιξιματα The artist formerly known as Vagelis Moulakakis. Sweetest_Taboo_drum_part.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vasmar Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν το γνώριζα το κομμάτι! Απίστευτο :D Καλά,το beat απλά...ευρηματικό ;) it's all about balance... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Και μόνο για την επιλογή του κομματιού + 1000! Χώρια η ανάλυση!!! Νομίζω ότι τόσο τα drums sections όσο και οι bass lines (και οι κιθάρες....και όλα) από όλα τα album της Sade πρέπει να μελετηθούν επισταμένως από οιονδήποτε αποφασίσει ότι θέλει να γκρουβάρει. edit:Όποιος/α ενδιαφέρεται ας δει (αν δεν το έχει δει) και το DVD Sade - Live Concert (1993), να πάρει και μια extra εικόνα και για το «απόλυτο» stage performance/ attitude όλης της μπάντας! Βαγγέλη ακούμε πολύ ίδια πράγματα (Κάτι Scott Henderson κάτι Holdsworth…..κάτι Tears for Fears) ;D ;D Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vagelism Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Και μόνο για την επιλογή του κομματιού + 1000! Χώρια η ανάλυση!!! Νομίζω ότι τόσο τα drums sections όσο και οι bass lines (και οι κιθάρες....και όλα) από όλα τα album της Sade πρέπει να μελετηθούν επισταμένως από οιονδήποτε αποφασίσει ότι θέλει να γκρουβάρει. edit:Όποιος/α ενδιαφέρεται ας δει (αν δεν το έχει δει) και το DVD Sade - Live Concert (1993), να πάρει και μια extra εικόνα και για το «απόλυτο» stage performance/ attitude όλης της μπάντας!Βαγγέλη ακούμε πολύ ίδια πράγματα (Κάτι Scott Henderson κάτι Holdsworth…..κάτι Tears for Fears) ;D ;D +10000 και στα δυο bold... Εμαθα πολλα απο την κυρια Sade. Oσον αφορα για το Live in Concert dvd της...εκτος οτι ειναι εξαιρετικο...υπαρχει και το Lovers Live ..που ειναι εξισου φανταστικο. Ο δε μπασιστας της.... {ειναι ο ιδιος και στα 2...} Ολα τα λεφτα... Και τα 2 dvd...τα προτεινω ανεπιφυλακτα επισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Και μόνο για την επιλογή του κομματιού + 1000! Χώρια η ανάλυση!!! Νομίζω ότι τόσο τα drums sections όσο και οι bass lines (και οι κιθάρες....και όλα) από όλα τα album της Sade πρέπει να μελετηθούν επισταμένως από οιονδήποτε αποφασίσει ότι θέλει να γκρουβάρει. Συμφωνώ απόλυτα! Κάτι Scott Henderson κάτι Holdsworth….. Εσύ είσαι φίλος μου!! ;D ;D ;D ;D Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
December Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 4 Σεπτεμβρίου 2011 TAFKAVM, θα βαρεθηκαν ορισμενοι νοιζαδες να διαβαζουν τα ‘ευχαριστω’ που εκφραζω σε σας που ανεβαζετε συχνα-πυκνα pdf με παρτιτουρες. Δεν με πειραζει, για άλλη μια φορα : νασαστε καλα και νασαστε σιγουρος ότι πολλοι εκτιμουν τις αναλυσεις και τις ‘παρτες’ σας και ας μην γραφουν εδω. Για την Sade; Είναι και μαγευτικη και μαγικη. Μοναδικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lampofgod Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2011 danke :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2011 H SADE ειναι και ηταν το κατι αλλο + την μπαντα της οπου οι τρεις βασικοι ειναι παικταραδες -μουσικαρες κυριολεκτικα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ( ΜΠΑΣΟ ,ΚΙΘΑΡΑ/ΣΑΞ ,KEYBOARDS ) O drummer δεν ειναι πια ο ιδιος ..παιρνουν διαφορους session και κανουν την δουλεια τους.Το κομματι αυτο παιζετε οπως ειπε ο Vangelis και λιγο διαφορετικα οπως το εχω παιξει η νομιζα οτι το επαιζα.Οι ταμπουριες βγαινουν και με το δεξι και με το αριστερο εξαρταται ποσο & ποιο θασου ''κατσει '' καλυτερα.ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ παιδια . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 5 Σεπτεμβρίου 2011 Επιτρεψτε μου να κανω μια παρενθεση απο τα ντραμιστικα του Sweetest taboo αλλα ενιωσα βραδυατικα την αναγκη να το πω,μιας και η γεννηθεισα στη Νιγηρια,Helen Folasade Adu (SADE),ειναι η αγαπημενη μου τραγουδιστρια και ο Stewart Matthewman(κιθαριστας-σαξοφωνιστας) ενας απο τους πιο εκπληκτικους soul-jazz συνθετες με αυτο το δικο του,μοναδικα σαγηνευτικο συνθετικο στυλ. Α,ναι...αυτο που ηθελα να πω... ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ..Ξερω...βγαινουν ακομα. :-\ Αντε και μια σουπα που λατρευω... Τι ηλεκτρικο πιανο Θεε μου,τι μπασο,τι ντραμς,τι.....μουσικη. Sade - Smooth Operator Σορρυ για την παρενθεση,back to the taboo please... ;) GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pericles Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 6 Σεπτεμβρίου 2011 Σταυρο καλημερα τι μας θυμισες ρε φιλε πρεπει να ηταν 1984-85 αν δεν κανω λαθος και οι σταθμοι το επαιζαν ολημερις .οι δε ηχοι του πιανου ειναι του rhodes που επαιζε ο πληκτρας της μπαντας μικροι στην ηλικια τοτε ολοι εκτος του ντραμμερ απλα παικταραδες ,ενορχηστρωτες κλπ.Εσυ την Δευτερα ξεκινας δουλεια νομιζω ετσι δεν ειναι ; Καλη σχ.χρονια Σταυρο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση