Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση του Glossy Finish μιας κιθάρας?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας! Έχω μια Yamaha F310 ακουστική κιθάρα και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να βγάλω αυτό το γυαλιστερό φινίρισμα που συνοδεύει τις περισσότερες ακουστικές κιθάρες και έτσι να μείνω με ένα ελαφρώς πιο τραχύ και σαφώς λιγότερο ανακλαστικό (αν υπάρχει τέτοια λέξη ;D) τελείωμα. Για να γίνω πιο σαφής, έχω κάτι τέτοιο

(συγνώμη για την άσκοπη χρήση βίντεο αλλά δεν μπορούσα να βρω φωτογραφία που να φαίνεται καλά το τελείωμα) και θέλω να πετύχω κάτι τέτοιο: http://upload.ecvv.com/upload/Product/20118/China_D_22M_41_Acoustic_Guitar_with_matt_finish2011861008120.jpg

Δηλαδή να είναι λιγότερο γυαλιστερή η κιθάρα και όταν την ακουμπάς να είναι πιο τραχιά η επιφάνειά της και να νιώθεις το ξύλο κάτω από τα δάχτυλά σου. Σκεφτόμουν να το κάνω με πολύ απαλό γυαλόχαρτο αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα πετύχει. Γίνεται κάτι τέτοιο ή θα την καταστρέψω εντελώς? Επίσης, γίνεται να σκουρίνω λίγο το χρώμα για να πετύχω αυτό της φωτογραφίας? Θέλω να επιτύχω ένα ταλαιπωρημένο και ξεθωριασμένο look (το πρώτο υπάρχει ήδη ;D ;D). Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια!! Ευχαριστώ προκαταβολικά..

'Cause I was Raised on Rock...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυσκολο ! Το πιθανοτερο ειναι να χαλασεις την κιθαρα σου!

+1

Αλλά...........μπορω να σου περιγραψω μια τεχνικη για να φυγει το λουστρο απο πανω χωρις να βγει και ξυλο μαζι

σημ: η κιθαρα που ποσταρες εχει και αυτη ενα ειδος "λουστρου" επανω αρα..........

για την αφαιρεση του λουστρου μπορεις να παρεις scotch brite και τριψεις ην κιθαρα σου μεχρι να αρχισει να θαμπωνει(κανα 2 περασματα δλδ) την ξεσκονιζεις με ενα καθαρο πανι και μετα καθε περασμα και ξεσκονισμα μεχρι να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα

σημ2: δεν το εχω επιχειρησει σε ακουστικη αλλα σε ηλεκτρικη οποτε τα αποτελσματα ισως να διαφερουν απο αυτο που ηδη ξερω προσωπικα(βεβαια δεν χανεις νομιζω τιποτα να το δοκιμασεις σε καποιο σημειο στην πισω ή στην πλαγια πλευρα της κιθαρας ε? )

για το "να την σκουρινεις" και παλι γινεται αλλα δεν θα πετυχει ο τροπος που ξερω για την ακουστικη σου οποτε δεν στον λεω καθολου γιατι δεν θα υπαρχει επιστροφη αμα γινει η καταστροφη ;D

ελπιζω να βοηθησα

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

+1

Αλλά...........μπορω να σου περιγραψω μια τεχνικη για να φυγει το λουστρο απο πανω χωρις να βγει και ξυλο μαζι

σημ: η κιθαρα που ποσταρες εχει και αυτη ενα ειδος "λουστρου" επανω αρα..........

για την αφαιρεση του λουστρου μπορεις να παρεις scotch brite και τριψεις ην κιθαρα σου μεχρι να αρχισει να θαμπωνει(κανα 2 περασματα δλδ) την ξεσκονιζεις με ενα καθαρο πανι και μετα καθε περασμα και ξεσκονισμα μεχρι να εχεις το επιθυμητο αποτελεσμα

σημ2: δεν το εχω επιχειρησει σε ακουστικη αλλα σε ηλεκτρικη οποτε τα αποτελσματα ισως να διαφερουν απο αυτο που ηδη ξερω προσωπικα(βεβαια δεν χανεις νομιζω τιποτα να το δοκιμασεις σε καποιο σημειο στην πισω ή στην πλαγια πλευρα της κιθαρας ε? )

Φιλε messalion

Πιστευω οτι εχει κατι τελειως διαφορετικο στο μυαλο του αν κρινω απο την δευτερη κιθαρα που linkαρε! Επισης επειδη η ακουστικη σχηματιζει ακμες θα ειναι δυσκολο να κρατησει μια ομοιογενεια στις ακρες (ειδικα αν δεν το εχει ξανακανει) ;)

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Φιλε messalion

Πιστευω οτι εχει κατι τελειως διαφορετικο στο μυαλο του αν κρινω απο την δευτερη κιθαρα που linkαρε! Επισης επειδη η ακουστικη σχηματιζει ακμες θα ειναι δυσκολο να κρατησει μια ομοιογενεια στις ακρες (ειδικα αν δεν το εχει ξανακανει) ;)

φυσικα - αφου του ειπα

σχηματιζει ακμες αλλα με τον τροπο που του ειπα δεν θα εχει προβλημα(δεν θα ξυσει ξυλο δλδ)

συμφωνω μαζι σου 100% οτι δεν θα εχει το επιθυμητο αποτελεσμα εφ΄σον δεν το εχει ξανακανει - απλα του ειπα πως ισως θα μπορουσε ;) ;)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου