Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα rewire cubase-ableton


giorgosrida

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά! Μια μικρή έκκληση για βοήθεια.

Μετά το πρόσφατο format που έκανα και αφού εγκαταστάθηκαν πάλι όλα, δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα. Το cubase δεν "βλέπει" πλέον το ableton για να λειτουργήσει rewire, ενω πριν γινότανε μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Καμία ιδέα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως άλλαξες λειτουργικό όταν έκανες το format? Αν ναι, προσπάθησε να τρέξεις το live σε compatibility mode με το παλιό λειτουργικό. (δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο του live, στην καρτέλα "compatibility", επιλογή "Run in compatibility mode" και διάλεξε το προηγούμενο λειτουργικό)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, άλλαξα λειτουργικό... Από XP profesional πήγα σε 7 profesional 32bit.. Αυτό που προτινεις να κανω υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει κανενα αλλο προβλημα? Συμβατοτιτας, ή δεν ξερω τι?? Δεν το εχω ξανακούσει, για αυτο ρωταω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομίζω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Έιναι μια επιλογή που αφορά αποκλειστικά το live, και -στην τελική- μπορείς να την ξανααπενεργοποίησεις, αν δεν δουλέψει.

Είχα πετύχει αυτό το πρόβλημα σε κάποιο φόρουμ όταν την έψαχνα με το rewire, και αυτή ήταν η πρόταση του τεχνικού τιμ της ableton, στον χρήστη που είχε το πρόβλημα. Δες μήπως δουλέψει και σε εσένα.

 

edit: αν δεν δουλέψει σε compatibity με XP, δοκίμασε και με vista (αν υπάρχει η επιλογή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εκανα και πλεον δουλευει το rewire, ομως εχουν δημιουργηθει αλλα προβληματα, οπως οτι δεν δεχετε να του "πεταξω" μεσα καποιο wav αρχειο, ή πως δεν βγαζει ηχο με κανεναν asio driver, mono me tous directX, οι οποιοι ομως εχουν αρκετα μεγαλο latency...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμ, δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να βγουν τέτοια bugs...

Το live, σε compatibility mode με το παλιό λειτουργικό, παίζει ήχο με asio drivers όταν τρέχει μόνο του? (χωρίς rewire δηλαδή) Αν ναι, άλλαξε στο cubase την επιλογή "Release asio driver in background" (πατώντας F4 νομίζω, είναι κάπου στο setup των drivers) και ξαναδοκίμασε να τα κάνεις rewire.

 

Αν δεν δουλέψει και αυτό -δυστυχώς- δεν νομίζω να μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.

Ρίξε μια ματιά στα forums του cubase και του live για παρόμοια προβλήματα, μήπως πάρεις καμιά ιδέα, και δες αν υπάρχουν τίποτα τελευταία updates/bug fixes.

 

Καλή τύχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου