Προς το περιεχόμενο

Nέα και πολύ όμορφη J. Mascis Jazzmaster... από Squier!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο πρώτο ποστ της πρώτης σελίδας υπάρχει λινκ με την τιμή. Άλλο λινκ: http://www.keymusic.com/en/product/Squier-J-Mascis-Jazzmaster-Vintage-White

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

ο θωμας την εβγαλε στα 380... σε λιγο καιρο ισως πεσει και η τιμη...

το 2ο χρωμα εχουμε καμια πληροφορηση ποτε θα το δουμε σε φωτο?

(για να αποφασιζουμε σιγα-σιγα ποιο απο τα δυο ;D)

ελλαδα ποτε λετε να την δουμε με το καλο?

Μόλις την αγοράσει κάποιος από το Θωμά ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

ο θωμας την εβγαλε στα 380... σε λιγο καιρο ισως πεσει και η τιμη...

Eγώ την βλέπω 389 στο ελληνικό section (http://www.thomann.de/gr/fender_jmascis_jazzmaster.htm) και λίγο πιο ακριβή σε άλλα, πχ. 394 στο βελγικό. Επίσης, δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα λόγο μείωσης της τιμής. Παρεπιπτόντως ήδη είναι μάλλον στο κατώτατο όριο, εκτός αν την πάρει κάποιος από τον Ντιβή (που προσωπικά αποκλείεται να κάνω μιας και τον θεωρώ αναξιόπιστο).

το 2ο χρωμα εχουμε καμια πληροφορηση ποτε θα το δουμε σε φωτο?

(για να αποφασιζουμε σιγα-σιγα ποιο απο τα δυο ;D)

Αν και για ένα μυστήριο λόγο δεν αναφέρεται πια επίσημα (http://www.fender.com/products/search.php?partno=0301060541) - μπορεί να αναθεώρησαν τα σχέδιά τους - κοίτα δυο σελίδες πριν: http://www.noiz.gr/index.php?topic=188343.msg597687#msg597687 (διαβάζετε ρε παιδιά τα θρεντς στα οποία ποστάρετε?)

...η ευκόλως εννοούμενη απάντηση: όταν τη φέρει ο αντιπρόσωπος (Στόλλας). Με ένα τηλεφωνηματάκι ίσως ξέρουν να σου πουν.

• 4 μήνες αργότερα...

Θα γράψω λίγα εδώ, καθότι ευελπιστώ ότι σε λίγες μέρες θα ανεβάσω κανονικό review με sound clips και φωτογραφίες:

Την Παρασκευή που μας πέρασε, για διάφορους λόγους (ανάμεσά τους και το ότι δεν είχε τύχει ποτέ να παίξω με μια καλή jazzmaster) έκανα μια βόλτα από κατάστημα μουσικών ειδών στο κέντρο για να ακούσω την squier J.Mascis. Το όργανο, φυσικά, είναι εξαιρετικό, τόσο που (παρότι είχα σχεδόν ορκιστεί ότι δεν θα προσθέσω άλλη κιθάρα στο rig μου)έφυγα μαζί του μετά από μισή ώρα παιξίματος! Άνετο μπράτσο (το satin φινίρισμα δεν με ενόχλησε καθόλου στο παίξιμο), σχετικά ελαφρύ σώμα (δεν την έχω ζυγίσει ακόμη), πανέμορφο κρεμ χρώμα, και με το anodized pickguard να με έχει κερδίσει (οραματιζόμουν ότι θα το άλλαζα σε κόκκινη πέρλα, αλλά δεν με βλέπω να το κάνω τελικά).

Αυτό που με εντυπωσίασε, είναι το τσαμπουκαλεμένο σκάσιμο (ειδικά στις θέσεις lead/neck και lead/both), σε συνδιασμό με τον στρογγυλό, γεμάτο ήχο των μαγνητών της, από ό,τι καταλαβαίνω είναι στα πρότυπα των p90's, σε jazzmaster enclosure. Στο δικό μου rig, χρειάστηκε λίγη 'επέμβαση' στα πρίμα για να έρθει ο ήχος εκεί που ήθελα -λίγο dark μαγνήτες για τα γούστα μου- αλλά όχι σε σημείο που να θέλω (προς το παρόν) να τους αλλάξω . Ίσως στο μέλλον να το σκεφτώ, αφότου έχω περάσει ένα διάστημα εξοικείωσης και έχω αρκετές μουσικές δουλειές για να δικαιολογήσω τα έξοδα :). Το τρέμολο χρήσιμο, αν και θέλει σετάρισμα για να παίξει με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί (δηλ. bend down&up), κάτι που δεν έχω προς το παρόν τον χρόνο να ασχοληθώ. Έχει γίνει μια χαρά δουλειά στα τάστα, και από άποψη setup το μόνο που χρειάστηκε ήταν κατέβασμα στην adjustomatic γέφυρα για να παίξει με χαμηλότερο action.

Τέλος, το rhythm circuit (λιγότερο output από το lead στον neck μαγνήτη και με διαφορετικά controls) ήδη μου φάνηκε χρήσιμο σε συγκεκριμένα κομμάτια στην πρόβα που είχα το Σάββατο. Την Τρίτη θα την δοκιμάσω και σε gig, οπότε εαν κάποιος θέλει να την δει/ακούσει (και παίξει, εαν έρθει νωρίς :) ) από κοντά, ας μην διστάσει!

Εν κατακλείδι, καταλαβαίνω (από ό,τι διαβάζω), ότι εξακολουθώ να μην έχω παίξει με jazzmaster που έχει τον αυθεντικό ήχο jazzmaster (λόγω μαγνητών), και ίσως στο μέλλον να πειραματιστώ με αλλαγές στο συγκεκριμένο set (όχι άμεσα όμως). Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη κιθάρα είναι ένα όργανο που αξίζει σίγουρα (αν όχι παραπάνω) τα χρήματά του, και εαν κάποιος ψάχνει για bolt-on όργανο σε αυτήν την κατηγορία τιμής (την αγόρασα σε τιμή 'thomann' από Αθήνα), σίγουρα πρέπει να της ρίξει μια ματιά.

ευχαριστώ για το χρόνο σας :) , και δεσμεύομαι να επανέλθω με κλιψ και φωτό!

ότι εξακολουθώ να μην έχω παίξει με jazzmaster που έχει τον αυθεντικό ήχο jazzmaster

εγω παντως που την δοκιμασα σου λεω οτι ΕΧΕΙΣ παιξει  με jazzmaster που έχει τον αυθεντικό ήχο jazzmaster (μια και η J. Mascis Jazzmaster ακουγεται σαν ...κανονικοτατη Jazzmaster & μαλιστα καλη)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ευχαριστώ! Το χρώμα είναι αυτό. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να βρω και μια avri για σύγκριση. Πάντως σε αυτό το thread (άλλου forum) υπάρχει ένα συγκριτικό για όποιον θέλει να ακούσει μια σύγκριση των εν λόγω μοντέλων. την αγόρασα από εδώ, για να απαντήσω και στα περί τιμής :) (με δώρο θηκούλα).

Mε γεια! Όπως λέω και πιο πάνω, δεν πιστεύω πως βγαίνει σε δυο χρώματα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί αλλά μόνο στο άσπρο. Αληθεύει?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου