bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Παντως για...απροβληματιστο και κλασσικο fuzz που καθεται μια χαρα σε καθαρους ενισχυτες και δεν θα σου πρηξει τα...ουμπαλα με ασυμβατοτητες με αλλα πεταλια κοιτα και το all time classic BIG MUFF (w/hazarai) της ΕΗ,ειναι και τζαμπα. To ψηφιακό Memory Man είναι με το Hazarai - δεν θυμάμαι κάποιο Muff με τέτοια ονομασία. Καλή πρόταση από αυτά της EH (και πολύ ευέλικτη) είναι το σχετικά νέο Germanium Big Muff. Συμφωνώ με όλα του Kpeyos (αν ήξερα και το μικρό του...) εκτός από το 6. Γενικά λόγω της εξαιρετικά ιδιοσυγκρασιακής φύσης των vintage fuzz και των μικρολεπτομερειών στον ήχο που τελικά μεγεθύνονται από παίκτη σε παίκτη, από κιθάρα σε κιθάρα και από ενισχυτή σε ενισχυτή, πιστεύω πως ούτε αυτή η γενίκευση ισχύει. Πάντως, το συνηθισμένο configuration είναι (με τη χρήση ήπιων μαγνητών) στο 10 του vol. knob της κιθάρας να ακούγεται ο rhythm ήχος - όχι μπουκωμένος - και καθώς χαμηλώνεται, ο ήχος να καθαρίζει αρκετά. Αν είναι πιο hot οι μαγνήτες τότε λογικά θα ακουστεί μπουκωμένο, αλλά και αυτό είναι υποκειμενικό. Nice, ακούω εδώ και καμία ώρα (αν και δεν είμαι φαν), αλλά απ'ότι ακούω αυτός παίζει πιο πολύ σε OD/TS φάση, σωστά, classic fuzz ήχο δεν άκουσα ακόμα. Ως γνωστόν ο Edge χρησιμοποιεί ένα χάος από εφφέ, και συνήθως διαφορετικά για κάθε τραγούδι. Τη στιγμή που νομίζεις πως γνωρίζεις το σετάπ του, βλέπεις πχ. μια φωτό απ'το Twitter του και συνειδητοποιείς πως αυτό έχει ήδη αλλάξει. Και φαζ αλλάζει συχνά - στο "No Line On The Horizon" πάντως χρησιμοποίησε αρκετά το Supersonic Fuzz Gun της Death By Audio, το οποίο μπορείς να ακούσεις αμυδρά (ανάμεσα σε άλλα κιθαριστικά κανάλια) στην εισαγωγή του ομώνυμου κομματιού, στο Get On Your Boots και πιθανόν στο τέλος του Being Born. Υπερκοστολογημένο και περίεργο-ολίγον τι χαοτικό φαζ, από κάπως ό,τι-να-ναι εταιρία που δεν διακρίνεται για την αξιοπιστία της, αλλά απολαυστικό. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Παντως για...απροβληματιστο και κλασσικο fuzz που καθεται μια χαρα σε καθαρους ενισχυτες και δεν θα σου πρηξει τα...ουμπαλα με ασυμβατοτητες με αλλα πεταλια κοιτα και το all time classic BIG MUFF (w/hazarai) της ΕΗ,ειναι και τζαμπα. Νίκο τι είναι το Hazarai? ;) http://www.sourceaudio.net/products/soundblox/classic_distortion.php http://www.sourceaudio.net/products/soundblox_pro/classic_distortion.php Ναι ε? Το βλέπω τώρα και επανέρχομαι. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 W/ WICKER ηθελα να πω αυτο http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_big_muff_pi_tone_wicker.htm www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 A ναι... το έχω. Kαλό είναι. Aφαιρεί λίγα μπάσα αλλά έχει ένα ωραίο sweet spot: αν γυρίσει κάποιος το tone χαμηλά μαζί με το sustain - περίπου στο 9 o΄clock - εξισορροπείται η πρόσθεση των πρίμων και η ελαφρά άνοδος του gain όταν το Wicker είναι ενεργοποιημένο (σαν να το πουσάρει ελαφρά κάποιο treble booster). Σκεφτόμουν όμως να το πουλήσω μιας και ψάχνω κάτι πιο ήπιο σε ήχους Muff - μάλλον το δυνατό του σημείο είναι τα πιο ψηλά gain. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
matawan Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 offtopic : Yiddish scholars define “hazarai” as “junk food,” but the colloquial meaning has shifted throughout the years to include “junk” more broadly, and many people today use the word when referring to “stuff” or “a little of this, a little of that.” It's a shame stupidity isn't painful. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 W/ WICKER ηθελα να πω αυτο http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_big_muff_pi_tone_wicker.htm A ναι... το έχω. Kαλό είναι. Aφαιρεί λίγα μπάσα αλλά έχει ένα ωραίο sweet spot: αν γυρίσει κάποιος το tone χαμηλά μαζί με το sustain - περίπου στο 9 o΄clock - εξισορροπείται η πρόσθεση των πρίμων και η ελαφρά άνοδος του gain όταν το Wicker είναι ενεργοποιημένο (σαν να το πουσάρει ελαφρά κάποιο treble booster). Σκεφτόμουν όμως να το πουλήσω μιας και ψάχνω κάτι πιο ήπιο σε ήχους Muff - μάλλον το δυνατό του σημείο είναι τα πιο ψηλά gain. Τα δύο πρώτα Bold, μου άρεσαν, το τρίτο με βάζει σε σκέψεις. Μπορείς να το κάνεις λίγο πιο λιανά? Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Αν και τα muffs όπως σημειώθηκε έχουν έναν πολύ στάνταρ ήχο σε έναν καθαρό ενισχυτή, λογικά υπάρχουν διαφορές από σετάπ σε σετάπ. Έτσι όπως ακούω εγώ το Wicker στον Boogie MKII μου τείνει προς το άγριο - όχι σε επίπεδο Siamese Dream όπως πχ. το παλιό version 4 Μuff που έχω αλλά στο ελαφρά πιο "τσιριχτό" και mid-scooped. Από κει και πέρα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από muffs αναλόγως με την έκδοσή τους (triangle, ram's head, sovtek, v4/5 κλπ) και ένα χάος από τροποποιημένα σχέδια, τα οποία φτάνουν από ήπιους overdrive ήχους μέχρι μέταλ... Ένα από τα ωραία του Wicker σε ήπιες ρυθμίσεις είναι ένας ελαφρύς overdrive ήχος που βγάζει όταν χαμηλώσεις το volume knob της κιθάρας. Φυσικά τα muffs δεν διακρίνονται για αυτό, και σε καμία περίπτωση δεν "ακούν" στην αλλαγή αυτή όπως πχ. τα fuzz faces και τα tonebenders, αλλά εν μέρει το κάνει, και χωρίς να αριστεύει σε αυτό αφήνει υπόνοιες ήχων muff-y ελαττωμένου gain που είναι πολύ ωραίοι. Κλασσικό παράδειγμα τροποποιημένου και πολύ ευέλικτου σχεδίου muff που βγάζει αρκετούς και υπέροχους ελαφρά fuzzy overdrive ήχους - πολύ πιο αρμονικά πλούσιους από τα TS - είναι το θαυμάσιο Skreddy Screwdriver. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Άρα με λίγα λόγια το wicker είναι ένα λίγο πιο Overdrived Fuzz, κάπως έτσι? Παρ'όλα αυτά η τιμή του είναι άκρως δελεαστική, άξιο απορίας θα έλεγα. Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Mπα, όχι, δεν θα το έλεγα overdrived fuzz αλλά κανονικό Muff, απλά κάπου εκεί σαν "easter egg" υπάρχει και ένας τέτοιος ήχος αν το ρυθμίσεις κατάλληλα (ήπια). Δεν ξέρω ποιος θα τον βρει και σε ποιον θα θυμίσει όντως overdrive, και έχει μάλλον αμφίβολη ποιότητα, αν κι εμένα μου αρέσει. Eίναι χρήσιμο γιατί έχει μοντέρνο ήχο - ίσως άγριο για mainstream χρήσεις - αλλά για μια φράση που θέλει πιο ήπιες crunchy νότες απλά βάζω το vol knob περίπου στο μισό και μετά το ξανασηκώνω. To ίδιο μπορεί να γίνει πχ. με ένα volume pedal ή με αλλαγή μέσω του διακόπτη σε μαγνήτη που είναι ήδη ρυθμισμένος σε χαμηλότερο volume με το δικό του knob (αυτό που κάνω συνήθως). Όμως είναι γεγονός πως ένα fuzz face είναι κλάσεις ανώτερο σε αυτόν τον τομέα, και έχει θαυμάσιες δυναμικές που ακολουθούν άψογα την πενιά (μερικοί το αφήνουν ανοιχτό για ολόκληρο το σετ, και αλλάζουν απλά τη θέση του vol knob). Αυτό τα muffs δεν το έχουν μιας και είναι εκ φύσεως αρκετά compressed. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 25 Αυγούστου 2011 Mπα, όχι, δεν θα το έλεγα overdrived fuzz αλλά κανονικό Muff, απλά κάπου εκεί σαν "easter egg" υπάρχει και ένας τέτοιος ήχος αν το ρυθμίσεις κατάλληλα (ήπια). ;D ;D Όμως είναι γεγονός πως ένα fuzz face είναι κλάσεις ανώτερο σε αυτόν τον τομέα, και έχει θαυμάσιες δυναμικές που ακολουθούν άψογα την πενιά Αυτό είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για το παίξιμο μου. Αυτό τα muffs δεν το έχουν μιας και είναι εκ φύσεως αρκετά compressed. Αυτό το compressed με χαλάει λίγο. Και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος και να σας δώσω να καταλάβετε γιατί προβληματίζομαι μεταξύ του DM4(που θα μπορώ να έχω 3-4 διαφορετικά fuzz) ή κάποιου Fuzz Face, παραθέτω το παρακάτω βίντεο και προσπαθώ να πλησιάσω όσο το δυνατόν περισσότερο τον ήχο που έχει στο 1:28 και 6:40 (στο 1:28 δεν έχει ocatver, παίζει οκτάβες). Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση