Προς το περιεχόμενο

Line6 DM4 ή.....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έψαξα στην αναζήτηση και βρήκα μόλις ένα αποτέλεσμα για το DM4 της Line6.

Θα ήθελα τη γνώμη σας όσων αφορά την επιλογή αυτού ή ενός ή δύο πεταλιών εξ αυτών των οποίων προσομοιώνει?

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και καιρό ψάχνω να πάρω ένα Fuzz (μέχρι €200), αλλά συγχρόνως χρησιμοποιώ και overdrive (MXR ZW-44) στην πεταλιέρα για booster (το Fuzz το θέλω να κάθεται στους καθαρούς ήχους της πεταλιέρας).

Τι κερδίζω, τι χάνω αν πάρω το DM4?

σ.σ: Δεν το έχω ακούσει πουθενά αλλού εκτός απ'το youtube.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γειά σου φίλε!

Έπαιζα χρόνια με το DM4 της Line6. Πολύ καλό πετάλι όπως και όλη αυτή η σειρά της Line6.

Απλά μετά μεγάλωσα, πήρα ενισχυτή λαμπάτο και άλλαξα όλα τα πετάλια μου για να διατηρήσω όσο γίνεται τον ήχο μου "αναλογικό" και ζεστό και κατέληξα σε αυτό:

http://www.emmaelectronic.com/products/page41/page41.html

Το ίδιο πετάλι φέρνει πολύ και σε φαζ αν ανοίξεις πολύ το gain και χαμηλώσεις το Level.

Θα σου έλεγα ότι αν πας για ποιότητα λάμπας να πάρεις κάτι τέτοιο, αν όχι, το DM4 είναι απίστευτο πετάλι και θα σου δώσει πολλούς χρήσιμους ήχους σε πολύ καλή ποιότητα.

Γειά σου φίλε!

Έπαιζα χρόνια με το DM4 της Line6. Πολύ καλό πετάλι όπως και όλη αυτή η σειρά της Line6.

Απλά μετά μεγάλωσα, πήρα ενισχυτή λαμπάτο και άλλαξα όλα τα πετάλια μου για να διατηρήσω όσο γίνεται τον ήχο μου "αναλογικό" και ζεστό και κατέληξα σε αυτό:

http://www.emmaelectronic.com/products/page41/page41.html

Το ίδιο πετάλι φέρνει πολύ και σε φαζ αν ανοίξεις πολύ το gain και χαμηλώσεις το Level.

Θα σου έλεγα ότι αν πας για ποιότητα λάμπας να πάρεις κάτι τέτοιο, αν όχι, το DM4 είναι απίστευτο πετάλι και θα σου δώσει πολλούς χρήσιμους ήχους σε πολύ καλή ποιότητα.

Αν πάω για ένα και μόνο πετάλι θα πάω στο Fuzz Face (silicon ή germanium), αυτό που πόσταρες καλό είναι, αλλά όπου βλέπω πολλά knobs σε fuzz ο ήχος δε μου κάθεται (βλ zvex κλπ).

Κοιτούσα το DM4 για το λόγο ότι ένα-δύο βίντεο στο youtube ήταν αρκετά πειστικά (για τα δεδομένα του youtube) ως προς τα fuzz του και σε σχέση πάντα με τα αυθεντικά, οπότε όλο αυτό θα ήθελα να το συνδυάσω και με κανένα OD απ'το DM4.

Συνονόματε καλημέρα

Αν σου αρέσουν τα ηχοχρώματα του DM4, τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τις M9/M5. Έχουν τους ίδιους αλγόριθμους, αλλά καλύτερα (= "νεώτερα") DSP και AD/DA, άρα λιγώτερος θόρυβος, βελτιωμένο σήμα, κλπ. Έτσι κι'αλλιώς, το DM4, που μπορείς να βρεις μόνο μεταχειρισμένο, δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό, εκτός αν έχεις βρει κάποια ευκαιρία.

Ωστόσο, αν με ρωτήσεις προσωπικά τι θα προτιμούσα σε ψηφιακό OD/Distortion, θα επέλεγα ένα από τα πετάλια της Source Audio, είτε το Classic (για "εξομοιώσεις") είτε το Multiwave. Θεωρώ ότι αντιπροσωπεύουν ό,τι το καλύτερο σ'αυτό το χώρο.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δεν το έχω ακούσει πουθενά αλλού εκτός απ'το youtube.  

ακου τους 2-3 τελευταιους δισκους των U2 & δες τα live dvd τους,ο Edge το χρησιμοποιει σχεδον αποκλειστικα για βρωμικους ηχους.

http://line6.com/news/general/122

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Το είχα το DM4 και ήταν αρκετά καλό. Στα θετικά να σημειώσω πως είχε και noise gate οπότε δεν είχες πολύ θόρυβο. Το καλύτερο ήταν πως μπορούσες πχ. να έχεις 4 fuzz face (1 σε κάθε πεταλάκι) και να έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Για τις Μ9/Μ5 που αναφέρθηκαν, αναγκαστικά θα αγοράσεις και άλλα εφέ τα οποία μπορεί να μη χρησιμοποιήσεις και ποτέ.

• Moderator

Αν πάω για ένα και μόνο πετάλι θα πάω στο Fuzz Face (silicon ή germanium), αυτό που πόσταρες καλό είναι, αλλά όπου βλέπω πολλά knobs σε fuzz ο ήχος δε μου κάθεται (βλ zvex κλπ).

Αν πας σε Fuzz Face να έχεις υπόψιν ότι:

1. Το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν κάθεται πάντα καλά σε καθαρούς εντελώς ήχους. Εξαρτάται δε η επιτυχία της χρήσης του και από τους μαγνήτες και από τον ενισχυτή.

2. Καλό είναι να έχει κανα knob ακόμη τουλάχιστον για bias, γιατί αλλιώς γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να στρώσεις ακριβώς τον ήχο.

3. Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξυ high/low gain και silicon/germanium υλοποιήσεων και πρέπει να ξέρεις τί θέλεις να κάνεις για να μην πετάς λεφτά...

4. Εξαρτάται πολύ απο την ποιότητα των τρανζίστορ και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πρέπει να πας αν επιλέξεις τις germanium εκδόσεις σε κάποιον αναγνωρισμένο που μάλλον δε θα σου βγεί φθηνό.

5. Αν δεν επιλέξεις κάποιο που να έχει buffer στην είσοδο, δεν θα παίζει με wha μπροστά.

6. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνεις master στη χρήση του vol. της κιθάρας μιας και τα περισσότερα ακούγονται καλύτερα κάπου μεταξύ του 9 και 9,5...κάτω από το 9 καθαρίζουν σχεδόν τελείως και στο 10 μπουκώνουν όλα (περίπου ανάλογα με το κύκλωμα και τα tweaks αλλά αυτή είναι η γενική κατάσταση).

Συνονόματε καλημέρα

Αν σου αρέσουν τα ηχοχρώματα του DM4, τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τις M9/M5. Έχουν τους ίδιους αλγόριθμους, αλλά καλύτερα (= "νεώτερα") DSP και AD/DA, άρα λιγώτερος θόρυβος, βελτιωμένο σήμα, κλπ. Έτσι κι'αλλιώς, το DM4, που μπορείς να βρεις μόνο μεταχειρισμένο, δεν είναι ιδιαίτερα φτηνό, εκτός αν έχεις βρει κάποια ευκαιρία.

Γεια σου Μπιλ!!!

Για την Μ9 δε το βλέπω μου πέφτει κάπως ακριβή, η δε Μ5 μπορεί να έχει καλό ήχο αλλά μου αρέσουν τα 4 footswitches που έχει το DM4 και η ιδέα ότι θα μπορώ να έχω 4 διαφορετικά fuzz σε ένα πετάλι ανά πάσα ώρα.

Ωστόσο, αν με ρωτήσεις προσωπικά τι θα προτιμούσα σε ψηφιακό OD/Distortion...

Όχι όχι, δεν ψάχνω ούτε OD, ούτε Dists, έχω μπόλικα ;D, fuzz δεν έχω.

ακου τους 2-3 τελευταιους δισκους των U2 & δες τα live dvd τους,ο Edge το χρησιμοποιει σχεδον αποκλειστικα για βρωμικους ηχους.

http://line6.com/news/general/122

Nice, ακούω εδώ και καμία ώρα (αν και δεν είμαι φαν), αλλά απ'ότι ακούω αυτός παίζει πιο πολύ σε OD/TS φάση, σωστά, classic fuzz ήχο δεν άκουσα ακόμα.

@Kpeyos

1) Το έχω παρατηρήσει αυτό που λες, ειδικά για τους μαγνήτες.

2) Για το bias ε? Χμ....Δεν το σκέφτηκα έτσι.

3) Αν πάω (τελικά) για ένα μάλλον θα προσανατολιστώ στο germanium.

4) Μέχρι fuzz face πληρώνω, για παραπάνω δεν έχω. Αν είχα δεν θα άνοιγα θέμα καν, θα έπαιρνα το P2 του Cornish κομμένο και ραμμένο πάνω μου και τέλος.

5) Εγώ που τα od και fuzz τα βάζω πριν? ;) ;D

6) Το έχω πάρα πολύ με το volume, μισώ πετάλια και πεταλιέρες που δεν ακούν στο volume της κιθάρας.

Παντως για...απροβληματιστο και κλασσικο fuzz που καθεται μια χαρα σε καθαρους ενισχυτες και δεν θα σου πρηξει τα...ουμπαλα με ασυμβατοτητες με αλλα πεταλια κοιτα και το all time classic BIG MUFF (w/hazarai) της ΕΗ,ειναι και τζαμπα. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Όχι όχι, δεν ψάχνω ούτε OD, ούτε Dists, έχω μπόλικα ;D, fuzz δεν έχω.

The Soundblox Classic Distortion packs 4 tube amp and 8 fuzz box overdrive tones plus a Clean Boost/Tone mode into one compact and easy to use pedal.

;)

http://www.sourceaudio.net/products/soundblox/classic_distortion.php

http://www.sourceaudio.net/products/soundblox_pro/classic_distortion.php

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου