fenderiarhs Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Κατα τη διαρκεια των διακοπων μου και ψαχνοντας μερικα κιβωτια που περιειχαν πραγματα απο την φοιτητικη μου εποχη ανακαλυψα μια παλια στρατ bodied ηλεκτρικη σπασμενη (την εριξε απο το δευτερο οροφο η μητερα του ιδιοκτητη της κιθαρας προσπαθωντας να τον πετυχει ::) ::) ::)) Δεν λειτουργει τιποτα πανω σε αυτην ωστοσο σκεφτομαι να ξεβαψω τελειως το σωμα, και να το χρησιμοποιησω για καποιο project. Θα ηθελα απο οσους γνωριζουν μερικες οδηγιες για το πως να αφαιρεσω το poly coat και το χρωμα (μαυρο) (με χρηση χημικων κατα προτιμηση, και τι θα πρεπει να χρησιμοποιησω για αυτο) και λεπτομερειες σχετικα με τη διαδικασια. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 σκεφτομαι να ξεβαψω τελειως το σωμα γιατί τελείως? Είσαι σίγουρος το τι θα βρείς από κάτω? Θα ηθελα απο οσους γνωριζουν μερικες οδηγιες για το πως να αφαιρεσω το poly coat και το χρωμα (μαυρο) (με χρηση χημικων κατα προτιμηση ...ότι και να κάνεις, το τρίψιμο δεν θα το γλυτώσεις! ;) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 http://www.ehow.com/how_4687464_remove-polyurethane.html παντως αν δεν ειναι απολυτη αναγκη μη το κανεις...πολυ φασαρια ρε παιδι μου ασε μου οπως ειπε και ο Μαραθωνας δεν ξερεις τι θα βρεις απο κατω. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Δεν με απασχολει ιδιαιτερα αν απο κατω αντι για χρυσο βρω κοντρα πλακε (πολυ πιθανον), εξαλλου περισσοτερο για το fun της διαδικασιας θελω να το κανω παρα για το οτιδηποτε αλλο. Δεν εχω καποιο sanding tool κι ετσι προτιμω τα χημικα ωστε να μειωσω το απαραιτητο τριψιμο στο ελαχιστο. 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Eάν δεν θέλεις να δείς ξύλο αλλά απλά να τη βάψεις ένα άλλο solid χρώμα, δεν χρειάζεσαι χημικά. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sd40 Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 για να βρεις ξύλο θέλει και τρόπο και πολύ κόπο και τύχη...επειδή όπως λές το όργανο είναι απομίμηση στρατοκαστερ (κι επειδή πριν λίγα χρόνια έξησα το δικό μου αντιστοιχο σωμα ) είναι σίγουρο ότι κάτω απο το παχυ στρώμα της πολυουρεθάνης και το βαρβάτο στρώμα του χρώματος υπάρχει ένα δάκτυλο υπόστρωμα primer (βελατούρα να το πώ?) το οποίο θέλει άλλο τόσο χρόνο να βγεί...ακόμα έχω τους κάλους στα χέρια απο το τρίψιμο..Στο τέλος αντικρίζεις ένα υπέροχο κοντρα πλακέ με ψευτονερά ... πάρε ενα 120άρι χαρτάκι να τρίψεις την πολυουρεθάνη μέχρι να βρείς το μαύρο χρώμα μετά τρίψε με 150-240 το μαύρο και ρίξε κανα 2 χέρια νιτρο και είσαι έτοιμος...Μη μπλέκεις με λουστραρισματα γιατί θέλει χρόνο να περιμένεις και να ξανατρίβεις με 1000αρι και ξάνα λουστρος και πάλι τα ίδια και τέλος buffing ...το πιθανότερο είναι να μην έχεις τροχο buffing αρα θα πρέπει να το κάνεις με το χέρι και.....άστο καλύτερα... Πάντως...το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γουστάρεις πολύ με την όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα (όποιο και να είναι) θα σε κάνει χαρούμενο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 ισως αν κανεις το κολπο που εκαναν παλια για να "σπασει" η ...πλαστικοποιηση του σωματος, δηλαδη βαλ' το στην καταψυξη και αφου παγωσει καλα καλα, βγαλ' το αποτομα στον ηλιο/ζεστη. Η αποτομη αλλαγη - συστολοδιαστολη θα ραγισει το poly coat και ισως μπορεσεις να το ...ξεφλουδισεις. (τουλαχιστον μπορεις να κανεις μια αρχη) αλλα οπως λεει και το ρητο, αν δεν βρεξεις κwλο, ψαρι δεν πιανεις... ;D Κοινως, το τριψιμο δεν θα το γλιτωσεις σε καποια φαση του project. :'( wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 αλλα οπως λεει και το ρητο, αν δεν βρεξεις κwλο, ψαρι δεν πιανεις... ;D αλλά δεν λέει ότι εάν βρέξεις ξύλο...δεν θα το βάψεις ποτέ γιατί η υγρασία θα μείνει... ;) Αlderbody αγόρι μου...μείνε στους πυκνωτές!! ;D ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mariopol Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Οπως ηδη σου ειπαν ,ειναι παρα πολυ πιθανο να βρεις ενα παζλ απο ξυλα που να μην αξιζει να το αναδειξεις. Επισης μπορει να να τριβεις μερες! Ακομα και με χρηση διαβρωτικου μου εχει τυχει να μην μπορω να βγαλω το χρωμα! Ετσι κι αλλιως παντως το τριψιμο δεν το γλυτωνεις. :) Αυτο με την καταψυξη πρωτη φορα το ακουω 8) www.mario-art2.blogspot.com www.mario-art.blogspot.com Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2011 αλλά δεν λέει ότι εάν βρέξεις ξύλο...δεν θα το βάψεις ποτέ γιατί η υγρασία θα μείνει... ;) και ποιος ειπε να το βρεξει? σιγα μην περασει η υγρασια απο το undercoat/primer και ποτισει τοσο πολυ... αντε ρε κανε καμια εκτυπωση ....φωτοτυπατζή! ;D ;D ;D περαν πλακας τωρα, σιγουρα η μεθοδος βασιζεται σε εικασιες και δεν θα το ανεφερα καν αν επροκειτο για σωμα "λειτρουγικης" κιθαρας και οχι πεδιου πειραματισμων. Αλλωστε η φαση του "παγωματος" γινοταν βγαζοντας την κιθαρα εξω στο κρυο (τον χειμωνα) και μετα βαζοντας την αποτομα μεσα κοντα σε πηγη θερμοτητας. (καλυτερα βεβαια να μην εχει χορδες και μανικια κλπ γιατι θα γινουν ολα ...μονι-καπελο) edit-> μαλλον το αντιστροφο εκαναν. wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση