Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μπράτσου σε κιθάρα bolt-on

Gdan7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.Έστω ότι αλλάζω το λαιμο της κιθάρας μου με κάποιον άλλο. Θα χρειαστεί να σεταριστει η απλά βάζω χορδές και είμαι έτοιμος;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Έχω μια fender stratocaster και σκέφτομαι να της βάλω άλλο λαιμο

ναι αλλα ΤΙ λαιμο ? και strat εχεις ?

ο παναγιωτης σε ρωτησε γιατι υπαρχει λογος........δεν μπορεις να βαλεις σε μια strat neck απο schecter για παραδειγμα..........

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Καλησπέρα σε όλους.Έστω ότι αλλάζω το λαιμο της κιθάρας μου με κάποιον άλλο. Θα χρειαστεί να σεταριστει η απλά βάζω χορδές και είμαι έτοιμος;

Ευχαριστώ

Υπάρχει και η περίπτωση να βάλεις τις παλιές χορδές πάνω, μόλις... βιδώσεις το μπράτσο.  :P

Φίλε μου, με βάση αυτά που ρωτάς, ελπίζω ειλικρινά τον "λαιμό" να μην προσπαθήσεις να τον αλλάξεις μόνος σου... Δεν έχεις την εμπειρία που απαιτείται. Αν πραγματικά θεωρείς ότι είναι απαραίτητο να γίνει, δώσε τη δουλειά σε έναν μάστορα που θα σου παραδώσει... κανονική κιθάρα και όχι ένα σώμα και ένα μπράτσο βιδωμένο.

Όχι μόνο θα χρειαστεί setup, αλλά πιθανώς να χρειαστούν και "μικροεπεμβάσεις" για να καθίσει σωστά το νέο μπράτσο. Μάλιστα, για το μάστορα, θα σε συμβούλευα να ζητήσεις τη γνώμη του πριν καν παραγγείλεις, ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Από ότι κατάλαβα  είναι πιο περίπλοκο από ότι περίμενα... Πάντως έχω μια standard μεξικανικη και σκόπευα να βρω έναν μεταχειρισμένο λαιμο για να της βάλω

• Moderator

Γιατί τι έχει ο δικός της? Αμυγδαλίτιδα?

(Αστειεύομαι εννοώντας να μας πεις το λόγο και τι θέλεις να πετύχεις)

Η αλήθεια είναι πως δεν σκέπτομαι να κάνω άμεσα μια τέτοια αλλαγή μιας και είμαι ικανοποιημένος από το feeling του λαιμού. Ρώτησα για το ότι ίσως κάποια στιγμή να μπορούσα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στην κιθάρα από άποψη

Radius η τάστων η σχήματος λαιμού χωρίς να ξοδέψω χρήματα για ακόμη μια στρατ.

Η αλήθεια είναι πως δεν σκέπτομαι να κάνω άμεσα μια τέτοια αλλαγή μιας και είμαι ικανοποιημένος από το feeling του λαιμού. Ρώτησα για το ότι ίσως κάποια στιγμή να μπορούσα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό στην κιθάρα από άποψη

Radius η τάστων η σχήματος λαιμού χωρίς να ξοδέψω χρήματα για ακόμη μια στρατ.

Σαφώς μπορείς να δοκιμάσεις, ή να περιμένεις, ας πούμε να φαγωθούν τελείως τα τάστα σ'αυτό που έχει τώρα. Επιπλέον, τόσο το radius όσο και τα τάστα μπορείς να τα αλλάξεις στο υπάρχον, πιθανότατα όταν φτάσει η ώρα για αλλαγή τάστων. Πολλοί επιλέγουν τότε να πλανάρουν την ταστιέρα σε πιο flat radius, να βάλουν μεγαλύτερα τάστα, κλπ.

Επειδή είμαι απ'αυτούς που πιστεύουν ότι το ταίριασμα μπράτσου/σώματος είναι ΠΟΛΥ σημαντικός παράγοντας σε bolt on όργανα (και εννοώ, τόσο από άποψης ξύλων/κατασκευής, όσο και εργασίας), να είσαι έτοιμος για (σίγουρες) αλλαγές στον ήχο της κιθάρας σου, όχι αναγκαστικά προς το καλύτερο/χειρότερο. Και βέβαια πρέπει να γίνει σωστά, για να μην κλαις μετά.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου