Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για τη κάρτα ήχου Αlesis Io2

happydreamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://smart.noiz.gr/details.php?id=40233

Την θέλω για ηχογράφηση κιθάρας και φωνής με μικρόφωνο.Τίποτα ιδιαίτερα εξεζητημένο.Νομίζω πως θα με καλύψει αλλά είμαι λίγο άσχετος και θέλω μια πιο ειδική άποψη.

Επίσης,θα δουλέυει σε 64μπιτα windows 7;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://smart.noiz.gr/details.php?id=40233

Την θέλω για ηχογράφηση κιθάρας και φωνής με μικρόφωνο.Τίποτα ιδιαίτερα εξεζητημένο.Νομίζω πως θα με καλύψει αλλά είμαι λίγο άσχετος και θέλω μια πιο ειδική άποψη.

Επίσης,θα δουλέυει σε 64μπιτα windows 7;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν την ξέρω την συγκεκριμένη κάρτα, από τις προδιαγραφές της καλύπτει αυτά που ζητάς. Όπως βέβαια το κάνουν και πολλές άλλες κάρτες της αγοράς.

Από αυτό:

Compliant device: works with drivers which are built into Mac OS X,

Windows 7 (32-bit and 64-bit), Vista (32-bit and 64-bit), and Windows XP

δεν μπορώ να καταλάβω αν αναφέρεται σε ASIO drivers ή σε δικούς της. Δεν χάνεις κάτι να μπεις στο site της Alesis και να το ψάξεις.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

δεν μπορώ να καταλάβω αν αναφέρεται σε ASIO drivers ή σε δικούς της. Δεν χάνεις κάτι να μπεις στο site της Alesis και να το ψάξεις.

Έχεις δίκιο.Είναι συμβατή και με asio drivers.

Έχεις δίκιο.Είναι συμβατή και με asio drivers.

Το θέμα είναι αν έχει και δικούς της native drivers, που συνήθως προσφέρουν το κάτι παραπάνω.

Καταλαβαίνεις ότι το θέμα είναι κάπως λεπτό, μιας και εμπλέκεται πωλητής μέσω των αγγελιών του Noiz. Το καλύτερο θα ήταν, σε επικοινωνία μαζί του, να του ζητήσεις να του λύσει όλες αυτές τις απορίες και, δευτερευόντως να κάνεις ένα googlισμα για τη συγκεκριμένη κάρτα (reviews, απόψεις χρηστών, τι υποστήριξη σε software έχει, πιθανά προβλήματα, κλπ). Αυτό ισχύει για ΟΛΕΣ τις κάρτες βέβαια, επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω την συγκεκριμένη.

Αν θέλεις πάντως την άποψή μου, το Νο1 που θα πρέπει να κοιτάς σε μια εταιρεία, για τις κάρτες ήχου της, είναι το support. Συνήθως μια κάρτα ήχου την κρατάς χρόνια (ανάλογα και με το κόστος βέβαια...) και το support είναι βασικό, τόσο για επίλυση προβλημάτων όσο και για updates.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Αν θέλεις πάντως την άποψή μου, το Νο1 που θα πρέπει να κοιτάς σε μια εταιρεία, για τις κάρτες ήχου της, είναι το support. Συνήθως μια κάρτα ήχου την κρατάς χρόνια (ανάλογα και με το κόστος βέβαια...) και το support είναι βασικό, τόσο για επίλυση προβλημάτων όσο και για updates.

+1000

οπως πχ η M-Audio που ανανεωνει συνεχεια τους drivers τουλαχιστον για την fastrack USB που εχω εγω.

Όντως στα Windows Vista και 7 παίζει plug'n'play, με το που τη συνδέσεις και σε λιγότερο από ένα λεπτό έχει εγκατασταθεί μια χαρά.

Τώρα για Cubase κλπ που απαιτούν ASIO Drivers καλό είναι να έχεις τους ASIO4All.

Επίσης σαν κάρτα έχει πολύ καθαρές προενισχύσεις ακόμα και σε υψηλές εντάσεις.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Όντως στα Windows Vista και 7 παίζει plug'n'play, με το που τη συνδέσεις και σε λιγότερο από ένα λεπτό έχει εγκατασταθεί μια χαρά.

Τώρα για Cubase κλπ που απαιτούν ASIO Drivers καλό είναι να έχεις τους ASIO4All.

Επίσης σαν κάρτα έχει πολύ καθαρές προενισχύσεις ακόμα και σε υψηλές εντάσεις.

ASIO4ALL σίγουρα θα έχω.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνεται η δουλειά μου αξιοπρεπώς και κυρίως χωρίς προβλήματα.

ASIO4ALL σίγουρα θα έχω.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνεται η δουλειά μου αξιοπρεπώς και κυρίως χωρίς προβλήματα.

Την έχω τεστάρει Face-To-Face με την Tascam 122MKII και ενώ σε latency ήταν παρόμοιες, στο θέμα του ήχου η Alesis ήταν λίγο πιο mellow σε αντίθεση με την Tascam που τόνιζε κάπως τα μεσαία/μεσαία-πρίμα.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Την έχω τεστάρει Face-To-Face με την Tascam 122MKII και ενώ σε latency ήταν παρόμοιες, στο θέμα του ήχου η Alesis ήταν λίγο πιο mellow σε αντίθεση με την Tascam που τόνιζε κάπως τα μεσαία/μεσαία-πρίμα.

Πολύ ωραία.Thanx mate!..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου