gadget Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Και μιας και μαζεύτηκαν αρκετοί γνώστες/χρήστες των joyo. Ποιο απο τα character μοντέλα θα μου προτείνατε για direct ηχογράφηση σε κάρτα ήχου για καθαρό ήχο (σαν το καθαρό ενισχυτή ντε) που θα είναι η βάση για πετάλια? Απο youtube τείνω πρός το American Sound γιατί απο όσο έχω ακούσει νομίζω βγάζει τους περισσότερους* καθαρούς ήχους και σαν δεύτερη επιλογή το AC tone μιας και είχα 2-3 χρόνια τον AC4 και θα μου άρεσε να μπορώ να ξαναπλησιάσω τον ήχο του. ΥΓ1. παίζει το ενδεχόμενο και τα δύο αλλά ντάξει... μην το παρακάνουμε. ΥΓ2. το να τα ακούσω με τον τρόπο που θα τα χρησιμοποιώ μάλλον είναι δύσκολο.... :-\ Thanks :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frunobulax Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Ποιο απο τα character μοντέλα θα μου προτείνατε για direct ηχογράφηση σε κάρτα ήχου για καθαρό ήχο (σαν το καθαρό ενισχυτή ντε) που θα είναι η βάση για πετάλια? Με το AC tone έχω πετύχει αρκετά καλό αποτέλεσμα σε direct ηχογράφηση, απλά θέλει ψάξιμο για να το πετύχεις... αν το καταφέρεις ομως είναι μια πολύ καλή βάση για πετάλια. Δεν ξέρω αν έμοιαζε ο ήχος με vox. Σημασία έχει όμως το να μπορείς να παίξεις direct και τα υπόλοιπα γίνονται εύκολα. Φανταζομαι πως (στην ίδια λογική) κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα και με το american sound. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gadget Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 αυτό που παρατήρησα απο τα διάφορα βίντεΑ είναι πώς το ac tone απο το 1/4 και μετά του voice αρχίζει να αρπάζει, ασχετα με gain και λοιπές ρυθμίσεις..... ισχύει ? οχι πώς παίζω ιδιαίτερα καθαρά αλλά μιας και τα μόνο πετάλια που έχω είναι είναι ενα overdrive και ενα fuzz (αντε και ένα delay) ψάχνω για έναν καθαρό ήχο...... Ευχαριστώ για την απάντηση ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
frunobulax Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 αυτό που παρατήρησα απο τα διάφορα βίντεΑ είναι πώς το ac tone απο το 1/4 και μετά του voice αρχίζει να αρπάζει, ασχετα με gain και λοιπές ρυθμίσεις..... ισχύει ? οχι πώς παίζω ιδιαίτερα καθαρά αλλά μιας και τα μόνο πετάλια που έχω είναι είναι ενα overdrive και ενα fuzz (αντε και ένα delay) ψάχνω για έναν καθαρό ήχο...... Ευχαριστώ για την απάντηση ! ναι, ισχύει οτι αρπάζει με το voice. Πάντως αν θέλεις (στο καθαρό, direct σημα που θα γράφεις) να έχεις τον υοτιθέμενο χαρακτήρα του vox που δίνει το κουμπί voice, τότε μπορείς να το ανοίξεις λίγο. Ακόμα και με λίγο θα πάρει αρκετά απο τον χαρακτήρα που μιμείται και δεν θα σου βρωμίσει ο ήχος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gadget Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ! Θα το έχω κατα νού λοιπόν μιάς και όπως είπα μπορεί να τα τσιμπήσω και τα δύο αν τα βρώ σε καλή τιμή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gadget Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Και κάτι άλλο.. αυτά τα πετάλια με ακουστικά ακούγονται καθόλου. Αφού έχουν ενίσχυση και εξομοίωση ενισχυτή-καμπίνας λογικά καλά δεν θα ακούγονται και έτσι? Αν πετάω κοτσάνες μπορείτε να με χαστουκίσετε ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Γεια χαρά Gadget! Έχω ένα tech21 liverpool και ενα Harley Benton / Joyo British. Το Liverpool το χω ενάμιση χρόνο περίπου και είναι ζόρικο στο να βγάλεις καλό distorted ήχο αλλά όχι αδύνατο. Απλώς είναι ΠΑΡΑ πολύ ευαισθητό και πάντα έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα μεσαία και τα πρίμα. Εϊναι όμως πολύ ωραίο πετάλι. Φαντάζομαι τα ίδια ισχύουν και για το αντίστοιχο Joyo. To joyo british είναι επίσης πολύ ωραίο και καμιά φορά το προτιμώ από το liverpool ειδικά για crunch ήχους που το liverpool / ac tone για τα γούστα μου είναι πιο μπελαλίδικο να το σετάρεις. Επίσης το liverpool αδυνατίζει πολύ όταν κατεβάζεις το character οπότε τα καθαρά τού είναι λίγο 60s φάση. (edit: το βαλα με bold μην δεν το δεις μιας και ενδιαφέρεσαι πιο πολύ για καθαρά) Επίσης δοκίμασα λίγο το american πλαι πλαι με τα υπόλοιπα, έχει πιο μεγάλο ευρος καθαρών ήχων από τα άλλα δύο και νομίζω πως είναι καλύτερα "βάση" από τα υπόλοιπα, ειδικά αν σκοπεύεις να πάρεις τη βρώμα από άλλα OD πεταλάκια. Τα προβλήματα με όλα είναι κοινα πάνω κάτω : 1. Όταν ανεβάσεις το gain / character αρχίζουν να τζιτζικίζουν και πρέπει να κόψεις πρίμα που δεν αποκαθίστανται εύκολα οπότε έχεις ένα διαρκές compromise 2. Δεν έχουν πολύ headroom και πρέπει να τα σετάρεις σε πολύ καθαρό ήχο αν θες να βάλεις OD μπροστά ακόμη και σε unity gain αλλιώς ο ήχος γίνεται μπουκωμένος και αφύσικος 3. Είναι απαιτητικά στο ρύθμισμα, κάθε φορά που αλλάζεις κάτι από gain ή character πρέπει να παίξεις και με το EQ 4. Δεδομένου του 2, δύσκολα θα βρείς ήχο που να είναι εξίζου καλός για rythm και lead ταυτόχρονα (έστω και αν σκόπευες να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό OD γι αυτή τη δουλειά). Ακούνε πάντως καλά στο volume της κιθάρας και έτσι μετριάζεται κάπως το πρόβλημα Κατα τ'αλλα μου άλλαξαν τη ζωή, πριν πάρω το liverpool είχα σταματήσει να παίζω κιθάρα καθότι όντας μετανάστης και νομάς δεν μπορούσα να έχω ενισχυτή και το software, αυτό που είχα ώς τοτε εγω (που σίγουρα έχει γίνει πολύ καλύτερο πλεον) απλά ειναι ανυπόφορο. Άσε που πάω για καμια πρόβα και κουβαλάω κιθάρα και 3-4 πεταλάκια και είμαι έτοιμος. Για 30Ε που κάνουν τα ΤΖΟΓΟ είναι έγκλημα (όταν πήρα το liverpool δεν υπήρχαν και είχα σκάσει 200Ε..... η διαφορά είναι τελείως δυσανάλογη με την ποιότητα). Δύσκολα θα βγάλεις ονειρεμένο ήχο που θα έπαιρνες με μια καλή λάμπα πχ αλλά η ευκολία που σου προσφέρουν είναι μεγάλη. ΕΠίσης κατάφερα χαρη σ αυτά να μπορώ να χρησιμοποιήσω και τα υπόλοιπα πετάλια μου στο σπίτι. ΑΝ θες να το χρησιμοποιήσεις ώς καθαρή βάση θα σου πρότεινα με τη σειρά American, British και AC Tone. Αν θες να πάρεις δύο θα σου λεγα να πάρεις ή το British ή το American και το AC Tone για κάτι πιο διαφορετικό στον ήχο που φέρνει σε Vox. (η διαφορά δηλαδή του AC Tone / liverpool από τα άλλα δύο είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή μεταξύ του American και του British) Κράτα gain και character μακριά από ακραίες τιμές για να αποφύγεις τα τζιτζίκια και είσαι ΟΚ. ΤΟ να βάλεις ακουστικά νομίζω δεν θα δουλεψει ακριβώς λόγω εμπέδησης εξόδου που είναι ψηλή για ακουστικά και θα σου δώσει πολύ αδύναμο σήμα και αρκετό θόρυβο. Αν έχεις μια μικρή κονσολίτσα όμως μπορείς να βάλεις το πετάλι εκέι και να βάλεις τα ακουστικά στην έξοδο της κονσολας. Ελπίζω να βοήθησα, καλά παιξίματα, και περιμένω ν ακούσω τις εντυπώσεις σου! Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Mistral Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2014 Με λίγα λόγια... Έχω πάρει το American Sound. Το έχω βάλει μπροστά από ένα marshall valvestate 30Watt (καρφί, δεν έχει fx loop). Το έχω έτσι ρυθμισμένο ώστε να είναι στο breakup ενισχυτή. EQ ρυθμίζω από το πετάλι, οπότε του ενισχυτή είναι όλα μηδενικά. Η σειρά έχει ως εξής... Boss Sd-1 -> Joyo American Sound -> Boss Me-50 -> Marshall.. Το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Δεν λέω πως θα μείνω έτσι για πάντα. Όσο δεν μπορώ ν'αποφασίσω ανάμεσα σε supersonic 22, deluxe reverb ή κάτι τέτοιο, θα είμαι καλά! ;D Αυτό που σε ενδιαφέρει: Πήρα όλο το σετ πλην ενισχυτή και πήγα σε φίλο για ηχογράφηση. Τα συνέδεσα όπως τα είχα στην κάρτα ήχου (ακούγαμε από monitors). Δεν χρειάστηκε ν'αλλάξω κάτι. Ο ήχος μου ήταν εκεί. ;) Δεν έχω δοκιμάσει όμως να παίξω με ακουστικά. Επίσης, δεν έχω ακούσει το AC tone. Απλά δεν είμαι τόσο Vox guy, οπότε... ;) Keep in mind πως τo EQ είναι πολύ ευαίσθητο και δεν χρειάζεται να ψαχτείς ιδιαίτερα με το voice. Μετά την μέση 'χαλάει' ο ήχος. Προσωπικά, το έχω έτσι λίγο πριν την μέση, όπου θυμίζει SuperSonic / Deluxe Reverb. Αυτά.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
schreivox Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2014 Το έχω δοκιμάσει με το blonde μου σε marshall valvestate και σε mg και βγαίνει όντως καλά. Το έχω χρησιμοποιήσει πέρα από καθαρή βάση και σαν tubescreamer (ρυθμίσεις περίπου 12 o'clock) και για heavy rock ήχους (προς μαρσαλ μερια??) με το character (voice) 1 o'clock. Απλά κανεις αλχημείες ανεβάζοντας το ένα/ κόβοντας το άλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gadget Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2014 Φίλε AuditoryDriving...χαρά στο κουράγιο σου... :P Σε ευχαριστώ πολύ!!! Κατατοπιστικότατος.... με βάση αυτά και τις υπόλοιπες γνώμες πάω για American Sound αρχικα και περισσεύει και τίποτα άλλο και το ac tone. Έχω "ξεφορτωθεί" ενισχυτή και για τώρα και το εγγύς μέλλον κιθάρα λογικά μόνο στο σπίτι και στο pc οπότε μίας και με τα vst δεν τα έχουμε βρεί για την ώρα ένα τέτοιο πετάλι φαντάζει η ιδανική λύση. Σας μερσώ όλους! ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση