Προς το περιεχόμενο

epiphone zakk wylde αποψεις

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γενικα καλα καθαρα με hot διπλους εχω ακουσει μονο απο 100 watt & πανω 

+1000

Επίσης αν σε ενδιαφέρουν τα καθαρά και θέλεις ντε και καλά την Zakk Wylde, δες αυτή http://www.thomann.de/gr/epiphone_zakk_wylde_lp_camo.htm συν τo 18V Mod που προαναφέρθηκε.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Είναι ένα κοινό λάθος να συγχέει κάποιος τη μεγάλη έξοδο με την ποιότητα των καθαρών ενός μαγνήτη κατ’ απόλυτη αντιστοιχία.

Η έξοδος των EMG είναι αρκετές φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός vintage style humbucker (έξι ή εφτά φορές περίπου) αλλά ακόμη κι έτσι δύσκολα  μπορεί να υπερφορτώσει την είσοδο των περισσότερων ενισχυτών ιδιαίτερα των πιο μοντέρνων. Ακόμη όμως κι αν συμβεί κάτι τέτοιο υπάρχει το volume knob της κιθάρας που πολύ εύκολα μπορεί να μας λύσει αμέσως το πρόβλημα.

Το ότι η υψηλότερη τιμή εξόδου έχει συνδεθεί με χειρότερα καθαρά όμως δεν είναι τυχαίο. Έχει να κάνει όμως όχι με την ίδια την τιμή της εξόδου αλλά με τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτή.

Πιο αναλυτικά, στους passive μαγνήτες που χρησιμοποιούνταν και ακόμα χρησιμοποιούνται στην μέγιστη πλειοψηφία των κιθαριστικών εφαρμογών η υψηλότερη τιμή εξόδου έχει να κάνει με τον αριθμό των τυλιγμάτων του πηνίου ενός μαγνήτη. Όσο αυξάνεται όμως αυτός ο αριθμός με σκοπό να αυξήσουμε την έξοδο τα πρίμα «φιλτράρονται» εκτός και έτσι μειώνουμε ουσιαστικά την συχνοτική απόκριση του. Προσπαθώντας να αντισταθμίσουν την απώλεια αυτή οι κατασκευαστές για να δώσουν πίσω τα χαμένα πρίμα κυρίως χρησιμοποίησαν πιο ισχυρά μαγνητικά υλικά όπως τους κεραμικούς μαγνήτες τα οποία όμως επίσης σαν παρενέργεια επέφεραν και κάποιες άλλες αλλαγές περισσότερο ως παρενέργειες στην ηχητική ταυτότητα ενός μαγνήτη. Αυτές οι αλλαγές ιδιαίτερα στις πρώτες τους υλοποιήσεις θεωρήθηκαν και συνεχίζουν να θεωρούνται από την πλειοψηφία των κιθαριστών ως λιγότερο ευχάριστες ηχητικά, ιδιαίτερα στον καθαρό ήχο.

Φυσικά η κάθε διαφορετική υλοποίηση ειδικά σήμερα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και το παραπάνω δεν μπορεί να είναι μια γενική αλήθεια για όλους τους κεραμικούς μαγνήτες, αντανακλά όμως τους συνειρμούς που γίνονται όταν κάποιος ξεκινάει να μιλάει για high output μαγνήτες.

Εν ολίγοις δεν είναι το υψηλό output που θα μας δώσει «χειρότερα.» ή «καλύτερα» για κάποιον καθαρά αλλά ή συχνοτική απόκριση και η συνολική ηχητική ταυτότητα ενός μαγνήτη που το καθορίζει.

Όλα αυτά βεβαίως ίσχυουν  για passive μαγνήτες. Οι EMG 81/85 είναι μεν active μαγνήτες με πολύ διαφορετική κατασκευή η οποία όμως σαν συχνοτικό αποτέλεσμα έχουν παρόμοιο με αυτό των πλέον overwound  passive μαγνητών. Αυτό χοντρικά σημαίνει ότι έχουν πολύ λίγα πρίμα και πάρα πολλά μεσαία.

Για να το καταλάβει αυτό κάποιος καλύτερα αρκεί να συγκρίνει το resonant peak το οποίο είναι περίπου στα 2.5kHz στους EMG 81/85 όταν το resonant peak ενός hot passive humbucker είναι περίπου 5kHz, ενός vintage humbucker είναι περίπου στα 7kHz και αντίστοιχα ενός μαγνήτη Telecaster στα 9kHz. (Η σύγκριση είναι ανάμεσα σε μαγνήτες που προορίζονται για το bridge position).

Εδώ αξίζει επίσης να αναφερθεί πως active μαγνήτες φτιάχνονται σε όλο το συχνοτικό εύρος δεν έχουν δηλαδή τόσο μεγάλους κατασκευαστικούς περιορισμούς όσο ένας overwound passive μαγνήτης αλλά δεν έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ευρύ κιθαριστικό κοινό για έναν άλλο κυρίως λόγο. Λόγω της κατασκευής τους το δικό τους εγγενές ελλάτωμα είναι η παραγωγή λιγότερων αρμονικών που τους έκανε να ακούγονται λιγότερο «πλούσιοι» ηχητικά σε σύγκριση με τους passive στα αυτιά της πλειοψηφίας των κιθαριστών.

Από κεί και πέρα το headroom του ενισχυτή γενικότερα και ειδικότερα του power section είναι λάθος να αναφέρεται εδώ μιας και δεν επηρρεάζει τίποτα απολύτως σχετικό με το θέμα μας. Eννοείται ότι ένας ενισχυτής με μεγαλύτερο headroom θα έχει περισσότερη ένταση στα καθαρά δεν έχει να κάνει με τους μαγνήτες.

Φυσικα και ΔΕΝ ειναι λαθος να αναφερουμε αυτο που ΟΝΤΩΣ ισχυει,οτι δηλ.ενας hot μαγνητης θα "βρωμισει" ΠΟΛΥ πιο ευκολα εναν ΜΙΚΡΟ ενισχυτη απο οτι εναν μεγαλυτερο,ο 100αρης Mark 1 μου με EV φυσικα και βγαζει πανευκολα πεντακαθαρο ηχο με μια κιθαρα με υψηλης εξοδου μαγνητες (οχι μονο διπλους ,ακομα και μονους) ,αντιθετα ο αγαπημενος μου Marshall 1974x ενω εχει τον καλυτερο καθαρο ηχο με κλασσικους Fender μαγνητες με υψηλης εξοδου μαγνητες ειναι..παντελως αχρηστος μια και βρωμιζει στο..1,5...

Προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε να βγαλω καλα καθαρα με hot  μαγνητες σε ΛΟΓΙΚΕΣ εντασεις απο μικρους ενισχυτες αντιθετα σε καποιες παραγωγες που εχω κανει σε metal/punk καταστασεις τα καθαρα που εβγαζαν τα μεταλοκιθαρα.. ;D..που χρησιμοποιουνται στο ειδος μεσα απο κτηνωδεις Mesa Boogie ηταν αξιοπρεπεστατα (για το ειδος παντα)

Δεδομενου οτι το παλικαρι μας ρωτησε "αν θα εχει προβλημα στα καθαρα" ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ,νομιζω οτι πρεπει να του πουμε την αληθεια..οτι δηλ. δεν θα εχει καλα καθαρα γιατι οι μικροι ενισχυτες του (με τα "παιδικα" μεγαφωνακια τους) θα "κλασουν μαλλι" οταν ερθουν αντιμετωποι με την υψηλη εξοδο των EMG.

Εν ολίγοις δεν είναι το υψηλό output που θα μας δώσει «χειρότερα.» ή «καλύτερα» για κάποιον καθαρά αλλά ή συχνοτική απόκριση και η συνολική ηχητική ταυτότητα ενός μαγνήτη που το καθορίζει.

φυσικα ειναι και τo output του μαγνητη πολυ σημαντικος παραγοντας για το αν θα εχουμε καλα καθαρα ή οχι,ενας πολυ hot μαγνητης ειναι σχεδον αδυνατον να βγαλει καλα καθαρα μια και σχεδον παντα οι hot μαγνητες εχουν παρα πολλα μεσαια που δεν βοηθανε στον καθαρο ηχο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Φυσικα και ΔΕΝ ειναι λαθος να αναφερουμε αυτο που ΟΝΤΩΣ ισχυει,οτι δηλ.ενας hot μαγνητης θα "βρωμισει" ΠΟΛΥ πιο ευκολα εναν ΜΙΚΡΟ ενισχυτη απο οτι εναν μεγαλυτερο,ο 100αρης Mark 1 μου με EV φυσικα και βγαζει πανευκολα πεντακαθαρο ηχο με μια κιθαρα με υψηλης εξοδου μαγνητες (οχι μονο διπλους ,ακομα και μονους) ,αντιθετα ο αγαπημενος μου Marshall 1974x ενω εχει τον καλυτερο καθαρο ηχο με κλασσικους Fender μαγνητες με υψηλης εξοδου μαγνητες ειναι..παντελως αχρηστος μια και βρωμιζει στο..1,5...

Προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε να βγαλω καλα καθαρα με hot  μαγνητες σε ΛΟΓΙΚΕΣ εντασεις απο μικρους ενισχυτες αντιθετα σε καποιες παραγωγες που εχω κανει σε metal/punk καταστασεις τα καθαρα που εβγαζαν τα μεταλοκιθαρα.. ;D..που χρησιμοποιουνται στο ειδος μεσα απο κτηνωδεις Mesa Boogie ηταν αξιοπρεπεστατα (για το ειδος παντα)

Δεδομενου οτι το παλικαρι μας ρωτησε "αν θα εχει προβλημα στα καθαρα" ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ,νομιζω οτι πρεπει να του πουμε την αληθεια..οτι δηλ. δεν θα εχει καλα καθαρα γιατι οι μικροι ενισχυτες του (με τα "παιδικα" μεγαφωνακια τους) θα "κλασουν μαλλι" οταν ερθουν αντιμετωποι με την υψηλη εξοδο των EMG.

φυσικα ειναι και τo output του μαγνητη πολυ σημαντικος παραγοντας για το αν θα εχουμε καλα καθαρα ή οχι,ενας πολυ hot μαγνητης ειναι σχεδον αδυνατον να βγαλει καλα καθαρα μια και σχεδον παντα οι hot μαγνητες εχουν παρα πολλα μεσαια που δεν βοηθανε στον καθαρο ηχο.

Καλύτερα λέω εγώ να τον πληροφορήσουμε με ακρίβεια και να αποφασίσει μόνος του. Να μάθει και κάτι σαν κάποιος που συμμετέχει σε μουσικό forum. Να του υπενθυμίσουμε επίσης οτι η κιθάρα έχει και volume άσχετα αν για κάποιους είναι πυρηνική φυσική να το χρησιμοποιήσουν. Mε τους EMG δε, λειτουργεί μια χαρά. Περισσότερο headroom στα καθαρά αν θέλει ας του προτείνουμε να πάρει ενισχυτή. Δεν χρειάζονται ανακρίβειες.

Να του υπενθυμίσουμε επίσης οτι η κιθάρα έχει και volume άσχετα αν για κάποιους είναι πυρηνική φυσική να το χρησιμοποιήσουν

Ξεχνας ομως οτι για ΠΟΛΛΟΥΣ ,μεταξυ των οποιων και εγω,το χαμηλωμα του volume σημαινει αυτοματα tone sucking,μια και ουσιαστικα "πνιγεις" τον μαγνητη, οποτε καλο ειναι να του πουμε οτι ΠΟΛΛΟΙ ανθρωποι το πιστευουν αυτο... ;)

Περισσότερο headroom στα καθαρά αν θέλει ας του προτείνουμε να πάρει ενισχυτή. Δεν χρειάζονται ανακρίβειες.

που τις ειδες?ο ανθρωπος μας ΕΙΠΕ τι ενισχυτες εχει (δεν μας ειπε οτι θελει να τους αλλαξει) αρα ειμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακριβης οταν του λεω οτι με αυτους τους ενισχυτες που εχει δεν θα καταφερει να βγαλει καλο καθαρο ηχο με τους συγκεκριμενους EMG.

• Moderator

Ξεχνας ομως οτι για ΠΟΛΛΟΥΣ ,μεταξυ των οποιων και εγω,το χαμηλωμα του volume σημαινει αυτοματα tone sucking,μια και ουσιαστικα "πνιγεις" τον μαγνητη, οποτε καλο ειναι να του πουμε οτι ΠΟΛΛΟΙ ανθρωποι το πιστευουν αυτο... ;)

στους EMG; Εδώ αυτό δεν ισχύει ούτε στις αξιοπρεπείς passive υλοποιήσεις όταν έχουν και pots της προκοπής...

Σε ΟΛΟΥΣ τους μαγνητες,αλλο να τον εχεις στο full & αλλο να τον "κοβεις" (και ας εχει προενισχυση).

Μιας που συζητουνται τετοια θεματα  θα ηθελα να ρωτησω κατι ασχετο με το θεμα του παιδιου και ας με συγχωρηση κιολας :-\

Εχω δυο κεφαλια ενα 100 και ενα 150 διαφορετικης εταιριαςστη καμπινα μου 4χ12 ακουγοναι πολυ δυνατοι με το volume καναλιου και μαστερ στο9 oclock δηλαδη 3, οι αλλες ρυθμισεις ποικιλουν αναλωγα

η διαφορα εντασης ειναι πολυ μικρη αλλα ο 150 βγαζει ενα ογκο αλλο πραγμα...  με την ιδια κιθαρα με passive μαγνητη

δεν αναφερομαι στα καθαρα αλλα στα lead κυριως, αυτο πως μεταφραζετε?

Συγνωμη για την ασχετη ερωτηση.

• Moderator

Σε ΟΛΟΥΣ τους μαγνητες,αλλο να τον εχεις στο full & αλλο να τον "κοβεις" (και ας εχει προενισχυση).

Μπορώ να πώ ότι καταλαβαίνω τί θες να πεις, αλλά εγώ σε πολλές περιπτώσεις το έχω δεί να μην ισχύει και σίγουρα στους active δεν το θεωρώ άξιο αναφοράς. Τέλος πάντων όμως ακόμη κι εκεί που ισχύει, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές η αντιστάθμιση μέσω των controls του ενισχυτή είναι κάτι τουλάχιστον απλό. Δε χρειάζεται να γράφεις κεφαλαία για να μου τονίσεις κάτι το οποίο δεν είναι ούτως ή αλλως γενική αλήθεια αλλά προσωπική σου άποψη.

δεν αναφερομαι στα καθαρα αλλα στα lead κυριως, αυτο πως μεταφραζετε?

συνηθως ευθυνεται η σχεδιαση του ενισχυτη,το tonestack του αλλα και οι τελικες λυχνιες,μηπως ο 150αρης φοραει ΚΤ88?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου