Προς το περιεχόμενο

Μια ιστορία με boo-tick πετάλια...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Δεν σε εννοω....αμφιβαλεις οτι υπαρχουν τετοιοι κιθαριστες?Γιατι εγω προσωπικα εχω γνωρισει ΔΕΚΑΔΕΣ.

Ακομα δεν μπορω να ξεχασω τα γελια που καναμε με τον Κυριακο απο τα ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ στο στουντιο οταν στον 4ο δισκο τους ενας φαν που ειχε περασει απο το στουντιο ειχε "παθει πλακα" απο τον ηχο των "αναλογικων πεταλιων" (πριν το γυρισει στην TL ο Kυριακος ειχε ισως την μεγαλυτερη/εντυπωσιακοτερη/ακριβοτερη μπουτικ πεταλιερα της...Ευρωπης..2 νοματαιοι δεν μπορουσαν να την κουβαλησουν  ;D)   και του "VOX AC30"  οταν αυτο που ακουγε ηταν ενα overdubbed σολο περασμενο στα βιαστικα connect με την TL.... ;D  (εχω...απειρες τετοιες ιστοριες να σου διηγηθω...ορεξη να εχεις... ;D)

Νόμιζα ότι μιλάς καθ' υπερβολήν και αυτό ήθελα να τονίσω αλλά σε ευχαριστώ για την ευκαιρία...

Εγώ ξέρω πως με την αιχμή της ψηφιακής τεχνολογίας ακόμα ακούω διακριτές διαφορές σε σχέση με αντίστοιχα αναλογικά εφέ ακόμη κι εκεί που τα ψηφιακά είναι γενικότερα αποδεκτό ότι αποτελούν αξιοπρεπέστατες λύσεις, όπως πχ τα modulation effects. Σε πρηγούμενο post έφερα ώς παράδειγμα το Strymon Brigadier σε σχέση με τα αναλογικά Boss DM2 και Rockman Stereo Echo. Μπορώ ακόμη μιλώντας αποκλειστικά για delays να αναφέρω το Hughes & Kettner Replex, το TRex Replica, το BMF Decho Box, το DLS EchoTap κάποια ψηφιακά Bossάκια και πιθανότατα ξεχνάω και αρκετά άλλα τα οποία πέρασαν από τα χέρια μου. Ήταν χειρότερα; Σαφώς και δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενική απάντηση μιας και ο καθένας φαντάζομαι ότι έχει τις προτιμήσεις του. Ήταν διαφορετικά; Απαντώ 100%. Άρα; Αρα τίθεται θέμα υποκειμενικής προτίμησης. Η ΤL σου λοιπόν δεν μπορεί να αντικαταστήσει όχι τον ενισχυτή μου αλλά ούτε καν το ταπεινό μου DM2 για τον ίδιο λόγο που όλα τα προαναφερθέντα delays επίσης δεν μπορεσαν αυτά τα χρόνια να το αντικαταστήσουν. Είναι μήλα και πορτοκάλια. Δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Δεν είναι κάν σοβαρό να προσπαθείς να με πείσεις.

Κάτι ακόμα. Το "eq ειν' όλα" δεν μπορεί να χρησιμοποιείται παντού σαν την Coca Cola. Όχι βέβαια, όλα δεν είναι eq. Πολλές φορές μπλέκουν παράγοντες όπως το touch response το interaction ορισμένων εφε με τα controls της κιθάρας και τον ενισχυτή που εξ αρχής σε κάνουν να παίζεις διαφορετικά και να ανακαλύπτεις πράγματα που ποτέ δεν θα ανακάλυπτες διαφορετικά. Δεν πιστεύω ότι θα ανακαλύψεις την Αμερική αν σου πω μάλιστα πως υπάρχυν άνθρωποι που ορκίζονται σε τέτοια πράγματα. Εγώ ήδη έφερα το παράδειγμα με τα δύο Octavia. Το να λες εσύ π.χ σε αυτόν που έχει πάρει πέντε Fuzz Faces για να βρεί αυτό που του κάνει ότι δεν ακούει με τα αυτιά του γιατί δεν έχει TL πιστεύεις ότι είναι σοβαρό;

Με συγχωρείς που δεν θεωρώ τα Κρίνα το απόσταγμα του κιθαριστικού ήχου των ημερών μας και δεν μπορώ να εντυπωσιαστώ από το παραδειγμά αν και όπως και να 'χει συμφωνώ  για την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών studio ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να γράψεις connect με την όποια TL παρά να περιμένεις να σου κάνει miking της προκοπής έλληνας ηχολήπτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

να πω την αμαρτία μου, διαβάζοντας το παρακάτω:

...δεν βλέπω τίποτε σχετικό με ΗΧΟ

αντίθετα βλέπω αναφορές σε:

- μόδα

- σπανιότητα

- υψηλό κόστος

...με όλα τα παραπάνω πασπαλισμένα με μπόλικο ελιτισμό

"don't criticize what you don't understand". Bob Dylan.

και πάλι ο ΗΧΟΣ απουσιάζει  ;)

Έχεις δίκιο για την συγκεκριμένη παράγραφο. Σε άλλες το κάνει όμως.

Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ εν μέρει με τον Κώστα για το θέμα boutique πετάλι.

Απλώς δεν με ενδιαφέρουν καθόλου σαν φιλοσοφία αλλά και ηχητικά, δεν θα έδινα με την καμία παραπάνω χρήματα και δεν με αφορά να συμετέχω ως connoisseur παίχτης στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αυτό δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός όμως ότι κάποιοι έχουν την διάθεση μαζί με τις γνώσεις αλλά και την οικονομική ευχέρεια (αν λείπει οποιοδήποτε από τα τρία, η σάλτσα "κόβει") να ασχολούνται με αυτό και χαίρομαι να μοιράζονται τις γνώσεις τους και να μιλάνε για αυτά σε ένα φόρουμ που στο φινάλε πρέπει να μιλάει τεκμηριωμένα για αυτά.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

"don't criticize what you don't understand". Bob Dylan.

κανένα απόφθεγμα περί υπεροψίας, γνωρίζεις;

όπως ήδη σου έχουν άλλοι επισημάνει σε τούτο το τόπικ, είσαι ο αυτόκλητος Θεός των Πεταλιών στο φόρουμ αυτό, στο οποίο εξάλλου, είσαι και απελπιστικά μόνος:

Δεν βλέπω λοιπόν προς τι τέτοια μήνη εναντίον των boutique κατασκευαστών ιδιαίτερα σε ένα forum όπου ελάχιστοι έχουν έστω και στοιχειώδη εμπειρία από τέτοια προϊόντα.

προσκυνώ!

Τον εννοώ εγώ βρε ούγκα παλιόγερε κολλημένε.  :P

Το απόλυτο σου λέει ο άνθρωπος τον ενοχλεί.

Ακού τον ήχο, μάθε τον ήχο, περιέγραψε τον ήχο και αν θες συζήτα και ο καθείς το γούστο του, οι γνώσεις του και η τσέπη του είναι η φιλοσοφία του ....... νομίζω ότι λέει.

Όχι "πεταλιέρα Tonelab, καλή. Superfunk μίλησε. Αλλιώς δέσιμο στο Τοτέμ και death by palunga"

Μα αυτα τα εχω πει και εγω παραπανω,οποτε δεν βλεπω που ειναι το problem... ;D

Δεν είναι κάν σοβαρό να προσπαθείς να με πείσεις.

μα δεν εκανα καμμια προσπαθεια να σε πεισω μια και...συμφωνω με αυτα που λες.. :o

απλα ειπα οτι υπαρχουν παρα πολλοι κιθαριστες που ακουνε με τα ...ματια....

και  αναφερα μια απο τις δεκαδες περιπτωσεις που τοσα ....χρονια στο κουρμπετι εχω βιωσει απο κοντα....

Το να λες εσύ π.χ σε αυτόν που έχει πάρει πέντε Fuzz Faces για να βρεί αυτό που του κάνει ότι δεν ακούει με τα αυτιά του γιατί δεν έχει TL πιστεύεις ότι είναι σοβαρό;

μα δεν ειπα ΠΟΤΕ κατι τετοιο,αλλωστε αν πιστευα κατι τετοιο δεν θα λαμβανα μερος σε συζητησεις για..πεταλακια κι ας μη τα χρησιμοποιω πλεον.

αν και όπως και να 'χει συμφωνώ  για την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών studio ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερο να γράψεις connect με την όποια TL παρά να περιμένεις να σου κάνει miking της προκοπής έλληνας ηχολήπτης.

μαλλον εχεις να πας καιρο σε ελληνικο στουντιο... ;D,υπαρχουν δεκαδες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ηχοληπτες που κανουν θαυμασια δουλεια.

Όχι βέβαια, όλα δεν είναι eq

αντε εχεις δικιο  δεν ειναι μονο eq ειναι και volume.... ;D

Με συγχωρείς που δεν θεωρώ τα Κρίνα το απόσταγμα του κιθαριστικού ήχου των ημερών μας και δεν μπορώ να εντυπωσιαστώ από το παραδειγμά

δεν πειραζει, παρα πολλοι αλλοι υποκλινονται σε αυτον τον ηχο (ακομα και στο εξωτερικο) οποτε ισχυει μαλλον το περι ορεξεως.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

κανένα απόφθεγμα περί υπεροψίας, γνωρίζεις;

όπως ήδη σου έχουν άλλοι επισημάνει σε τούτο το τόπικ, είσαι ο αυτόκλητος Θεός των Πεταλιών στο φόρουμ αυτό, στο οποίο εξάλλου, είσαι και απελπιστικά μόνος:

προσκυνώ!

Aπλά διάβασε από την αρχή το thread αντί για να πετάς τσιτάτα. Αν το κάνεις θα δείς ότι:

1. Υπάρχουν καταπληκτικά πετάλια boutique των 80 ευρώ.

2. Δεν θεωρώ ότι ότι είναι boutique είναι και καλό αλλά και διαφωνώ με τους συνολικούς αφορισμούς. Επίσης πιστεύω πως θα ήταν καλό να ακούγεται που και που και καμιά διαφορετική άποψη περαν του "έλα μωρέ ποιός τα ακούει αυτά, πάρε μια TL, ένα Bossάκι να κάνεις δουλειά..."

3. Με κατηγορείς για υπεροψία επειδή λέω το προφανές ότι δηλαδή στην πλειοψηφία τους τα μέλη του noiz δεν είναι boutiqάδες και μετά μου λές ότι είμαι απελπιστικά μόνος σε αυτήν την κατηγορία...

4. Πιάνεσαι από μια πρόταση μετά από 8 σελίδες thread και περιμένεις σοβαρή απάντηση.

Aπλά διάβασε από την αρχή το thread αντί για να πετάς τσιτάτα. Αν το κάνεις θα δείς ότι:

τσιτάτα πετάς εσύ, με αυτό του Bob Dylan, συγκεντρώσου...

εγώ απλά επεσήμανα το ότι, στη λίστα των χαρακτηριστικών που δικαιώνουν "την ΟΠΟΙΑ τιμή" ενός boutique πεταλιού  (όπως έγραψες), ΔΕΝ συμπεριέλαβες τον ΗΧΟ του... 

λεπτομέρειες θα μου πεις...  ::)

...και αυτό, όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις το θέμα...

Ίσως επειδή, όπως σου έγραψε, ο ήχος είναι ζήτημα υποκειμενικής φύσης.

Live and let live guys...

Ο καθένας όπου τη βρίσκει και ό,τι ακούει.

Εγώ έχω τέσσερις καλές κιθάρες και παίζω με Guitar Rig και είμαι ικανοποιημένος. Είμαι κουφός και περήφανος γιαυτό. Κανένας όμως δεν μου έχει πει για τον κακό μου ήχο.

Γιατί να πρέπει να υποβιβάσουμε κάποιον που "ακούει" πράγματα που δεν μπορούμε να ακούσουμε εμείς; Ακόμα και αν νομίζει ότι τα ακούει. ΩΡΛ είμαστε και ψάχνουμε να βρούμε λύση;

Το GAS του καθενός "εφ' ω ετάχθη".

Peace.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Ίσως επειδή, όπως σου έγραψε, ο ήχος είναι ζήτημα υποκειμενικής φύσης.

αυτό δε λέει τίποτε... ένας υποκειμενικής φύσης παράγοντας, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ παράγοντας  ;)

εξάλλου έγραφε τι είναι ΓΙ' ΑΥΤΟΝ σημαντικό, υποκειμενική δηλαδή κρίση

Γιατί να πρέπει να υποβιβάσουμε κάποιον που "ακούει" πράγματα που δεν μπορούμε να ακούσουμε εμείς; Ακόμα και αν νομίζει ότι τα ακούει. ΩΡΛ είμαστε και ψάχνουμε να βρούμε λύση;

αν ΝΟΜΙΖΕΙ ότι τα ακούει χρειάζεται άλλη ιατρική ειδικότητα...  ;D

Όχι gdevelek, δε χρειάζεται καμία ιατρική ειδικότητα. Η επιρροή που ασκεί η ψυχολογία στην αντίληψη είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ, και για αυτό ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να έχουμε μια αντικειμενική προσέγγιση είναι τα διπλά τυφλά πειράματα.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει σωστά ο kpeyos είναι ότι πράγματι πολλοί προτείνουν "bossάκι και TL να κάνεις τη δουλειά σου", όχι όμως γιατί δεν υπάρχουν διαφορές, αλλά γιατί πράγματι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με αυτές τις λύσεις. Είναι τόσο σημαντικότερο ο ενισχυτής, η κιθάρα, τα δάχτυλα και η έμπνευση, που δεν μπορούν να τα εμποδίσουν τα πετάλια. Συνεπώς αν κάποιος έχει αγχωθεί ότι δεν μπορεί να παίξει χωρίς τα super- duper εφέ, που πολλές φορές ανοίγουν threads για αυτό, ο καθησυχασμός νομίζω είναι χρήσιμος και θεμιτός.

Από εκεί και πέρα, όπως ξαναείπα, το ψάξιμο δεν τελειώνει ποτέ. Ότι γουστάρει ο καθένας αγοράζει, αν και το cork sniffing εδώ που τα λέμε είναι λίγο αστείο  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου