Προς το περιεχόμενο

Μια ιστορία με boo-tick πετάλια...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

πολυ ωραιο θεμα (σταματηστε το ξεκατινιασμα το χαλατε)

θα ηθελα να αναφερω οτι η μεση τιμη τα 170 δολαρια στην Αμερικη δεν υπερβολικη για κατι χειροποιητο, αλλα ειναι υπερβολη τα 200 ευρω που πληρωνουμε εμεις...

Εδώ νομίζω ότι υπήρξε και όλο το πεδίο των παρεξηγήσεων σε αυτό το thread. To ότι κάτι είναι χειροποίητο δεν το ανεβάζει αυτόματα σε κάποιο "μαγικό" status. Το ότι είναι κορυφαίο σαν ποιότητα, τελευταία λέξη του ηχητικού trend, σπάνιο σαν κατασκευή λόγω υλικών που διαμορφώνουν το κύκλωμα, χρησιμοποιεί ακριβά parts, αποτελεί εξαιρετική έμπνευση κλπ μπορούν σαν παραγοντες να δικαιολογήσουν την όποια τιμή.

σαν Ελληνα το μονο που με πειραζει ειναι που δεν εχω πρωτα την προσβαση να τα δοκιμασω και μετεπειτα την οικονομικη δυνατοτητα να τα αποκτησω

Στο 99% των περιπτώσεων ούτε ο Αμερικάνος, Άγγλος, Αυστραλός έχει αυτήν την δυνατότητα έστω κι αν τα πετάλια παράγονται στην ίδια του τη χώρα. Οι ποσότητες είναι τέτοιες συνήθως που δεν φτάνουν να τροφοδοτήσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων, εκτός κι αν ζείς σε καμιά μεγάλη πόλη με μπουτικομάγαζα όπως είναι αυτά του Hollywood, του San Francisco του Λονδίνου κ.λ.π.

Το "κόλπο" αν θες εδώ είναι να αγοράζεις μεταχειρισμένα σε τιμές που μπορείς αν δε σου κάνει το πετάλι να το "στείλεις" εύκολα. Εγώ ακόμη και σε περιόδους που στην Ελλάδα δεν κινείται τίποτα και οι Αμερικάνοι δεδομένα είναι πιο δύσκολοι στο να αγοράσουν από Ευρώπη δύσκολα θα χάσω πάνω από 10-20 ευρώ σε αγοραπωλησίες, τα οποία είναι λεφτά που μπορεί να τα 'εχω βγαλει στη διαφορά από ένα άλλο πετάλι που πούλησα ακριβότερα. Δεν είναι κάτι τραγικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Από το απόγευμα, έχω μπει στο ίδιο τριπάκι με ένα επίσης φτηνό "ψηφίο", το G3 της Zoom

φοβερο μηχανακι και ΙΜΗΟ ενα απο τα καλυτερα πολυεφε που εχω ακουσει ,το πηρε ενας φιλος μου και επαθε πλακα και αν και δεν τον...πιστευα..επαθα και εγω.... ;D ,τα od/drives δεν τα πολυακουσα ,αλλα φανταζομαι οτι θα ειναι μια χαρα ειδικα για  εμενα που..προτιμω τα...ψηφια.. ;D....και για "βρωμες" (μια και ΙΜΗΟ "τα παντα ειναι eq" & την δυνατοτητα παραμετροποιησης που εχουν τα ψηφιακα εφε δεν την εχουν τα αναλογικα  )  αλλα με τα mod/delay/rev δεν νομιζω να μεινει δυσαρεστημενος ΚΑΝΕΝΑΣ κιθαριστας που ακουει με τα...αυτια του... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

το Ethos είναι στην πραγματικότητα μια "κόπια" της προενίσχυσης Dumble OD (και των δύο καναλιών), χρησιμοποιώντας FET αντί για λυχνίες.

Oλα καλα και αγια, αλλα ως γνωστον το πραγματικο feel ενος ενισχυτη βγαινει απο ολα του τα σταδια.

Η προενισχυση ειναι το "χρωμα".

Τα πεταλια μπορουν να δωσουν ενα flavour, σε μικρη ή μεγαλη δοση κατα περιπτωση.

Δεν το εχω παιξει το συγκεκριμενο, δεν το χλευαζω επουδενι, αλλα ποσο Dumb_le μπορει να ειναι τελικα(ωστε να κοστιζει και τοσο)?

Ψιλοασχετο, αλλα η συνταγη FET αντι λυχνιων ειναι κλασσικο trend στο ...πεταλοσυμπαν.

Δεν ειναι και τιποτα το εξωτικο. Απλα ηχητικα τα FET συμπεριφερονται λιγο πιο "λαμπατα", να το πουμε ετσι.

γιαυτο και τα FET/ΜosFET παιζουν πολυ τελευταια σε clipping loops κλπ διαφορων μπουτικο-ODs_πχ Zen.

Εχω φτιαξει αρκετα pre-amp emulations/copies/FET transcriptions και ενω η "γευση/χροια" ειναι δεδομενη, δεν μπορεις να πεις οτι κλεινεις τα ματια και νομιζεις οτι παιζεις με τον πραγματικο ενισχυτη που πας να προσομοιωσεις. Πιθανοτατα οι "αλλοι" να το κανουν καλυτερα απο μενα γιατι ειναι και επαγγελματιες. Αλλα οπως και να' χει...

wood matters

Να, αυτά να μην είχαμε...

Δεν σε εννοω....αμφιβαλεις οτι υπαρχουν τετοιοι κιθαριστες?Γιατι εγω προσωπικα εχω γνωρισει ΔΕΚΑΔΕΣ.

Ακομα δεν μπορω να ξεχασω τα γελια που καναμε με τον Κυριακο απο τα ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ στο στουντιο οταν στον 4ο δισκο τους ενας φαν που ειχε περασει απο το στουντιο ειχε "παθει πλακα" απο τον ηχο των "αναλογικων πεταλιων" (πριν το γυρισει στην TL ο Kυριακος ειχε ισως την μεγαλυτερη/εντυπωσιακοτερη/ακριβοτερη μπουτικ πεταλιερα της...Ευρωπης..2 νοματαιοι δεν μπορουσαν να την κουβαλησουν  ;D)   και του "VOX AC30"  οταν αυτο που ακουγε ηταν ενα overdubbed σολο περασμενο στα βιαστικα connect με την TL.... ;D  (εχω...απειρες τετοιες ιστοριες να σου διηγηθω...ορεξη να εχεις... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δεν σε εννοω....

Τον εννοώ εγώ βρε ούγκα παλιόγερε κολλημένε.  :P

Το απόλυτο σου λέει ο άνθρωπος τον ενοχλεί.

Ακού τον ήχο, μάθε τον ήχο, περιέγραψε τον ήχο και αν θες συζήτα και ο καθείς το γούστο του, οι γνώσεις του και η τσέπη του είναι η φιλοσοφία του ....... νομίζω ότι λέει.

Όχι "πεταλιέρα Tonelab, καλή. Superfunk μίλησε. Αλλιώς δέσιμο στο Τοτέμ και death by palunga"

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Τον εννοώ εγώ βρε ούγκα παλιόγερε κολλημένε.  :P

Το απόλυτο σου λέει ο άνθρωπος τον ενοχλεί.

Ακού τον ήχο, μάθε τον ήχο, περιέγραψε τον ήχο και αν θες συζήτα και ο καθείς το γούστο του, οι γνώσεις του και η τσέπη του είναι η φιλοσοφία του ....... νομίζω ότι λέει.

να πω την αμαρτία μου, διαβάζοντας το παρακάτω:

Το ότι είναι κορυφαίο σαν ποιότητα, τελευταία λέξη του ηχητικού trend, σπάνιο σαν κατασκευή λόγω υλικών που διαμορφώνουν το κύκλωμα, χρησιμοποιεί ακριβά parts, αποτελεί εξαιρετική έμπνευση κλπ μπορούν σαν παραγοντες να δικαιολογήσουν την όποια τιμή.

...δεν βλέπω τίποτε σχετικό με ΗΧΟ

αντίθετα βλέπω αναφορές σε:

- μόδα

- σπανιότητα

- υψηλό κόστος

...με όλα τα παραπάνω πασπαλισμένα με μπόλικο ελιτισμό

Ας πω κι εγώ τη λαλακία μου... ;D

Αυτό που έχω καταλάβει, μετά από αρκετά χρόνια ψαξίματος και οικονομικού ξηλώματος, είναι πως όταν κρίνω ένα μηχάνημα (είτε είναι κιθάρα, είτε πετάλι, είτε ενισχυτής), πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον και απαραιτήτως δυο βασικά κριτήρια:

1. Να έχει ένα ποιοτικό σήμα (όχι ήχο, σήμα), δηλαδή να μην έχει θόρυβο, παράσιτα, περίεργες συχνότητες κλπ.

2. Να είναι προβλέψιμο, δηλαδή, αν παίξω 20 φορές το ίδιο ακριβώς πράγμα, να ακουστεί 20 φορές το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Ειδικότερα το δεύτερο, είναι τελικά, κατ' εμέ, το νόημα ενός ακριβού οργάνου/μηχανήματος, κάτι στο οποίο κατέληξα μετά από αρκετές φιλοσοφικές αναζητήσεις και συζητήσεις, για το τί είναι τελικά ο καλός ήχος (και, κυρίως, αν υφίσταται κάτι τέτοιο).

Μπουτίκ πετάλια (με την έννοια του χειροποίητου, σπάνιου πεταλιού) περάσαν μερικά από τα χέρια μου, αλλά ποτέ δεν με έπεισαν ότι αξίζουν τα λεφτά τους. Πάντα έπιανα τον εαυτό μου να γυρίζει στην ασφάλεια των διάσημων πεταλιών (πχ Boss DS1, Proco Rat, MXR Stereo Chorus, Boss GigaDelay κλπ), αλλά και σε ένα ακαθόριστο συναίσθημα σιγουριάς για το πώς θα ακουστεί το οτιδήποτε επιχειρήσω να παίξω.

Τώρα, αν αυτά τα συναισθήματα είναι υπαρκτά ή make-believe, δεν το γνωρίζω και δεν με απασχολεί κιόλας. Απλά, νοιώθω ανακουφισμένος και τυχερός που, προσωπικά, έχω βρει αυτό που θέλω σε υλοποιήσεις κοινές και φθηνές.

ΥΓ> Δεν λέω πως όλα τα μπουτίκ πετάλια είναι απρόβλεπτα, δεν τα έχω ακούσει και όλα, άλλωστε. Απλά, εμένα μου δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας στο πώς θα αντιδράσουν σε κάποιες στανταρισμένες κινήσεις (πχ κάποιο bend).

ΥΓ2> Για την FB, το μόνο που έχω να πω είναι απλά έλεος.

...δεν βλέπω τίποτε σχετικό με ΗΧΟ

αντίθετα βλέπω αναφορές σε:

- μόδα

- σπανιότητα

- υψηλό κόστος

...με όλα τα παραπάνω πασπαλισμένα με μπόλικο ελιτισμό

Καλά, είναι και θέμα πως θες να τα δεις, έτσι ;

Εγώ από την άλλη θα μπορούσα να διαβάζω για εμπνευσμένη υλοποίηση με ανώτερη ποιότητα κατασκευής, με εξαιρετικής ποιότητας και δυσεύρετα υλικά.

Το μάρκετινγκ είναι μέσα στο παιχνίδι (ότι μούφα και να βγάλει η BMW κάποιος θα βρεθεί να την χρυσοπληρώσει) και τελικά καθείς παίρνει αυτό που γουστάρει και αυτό που του αξίζει.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Καλά, είναι και θέμα πως θες να τα δεις, έτσι ;

Εγώ από την άλλη θα μπορούσα να διαβάζω για εμπνευσμένη υλοποίηση με ανώτερη ποιότητα κατασκευής, με εξαιρετικής ποιότητας και δυσεύρετα υλικά.

και πάλι ο ΗΧΟΣ απουσιάζει  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου