Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ebay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Μόλις άνοιξα έναν Mesa Lonestar classic που τσίμπησα από το ebay. Όλα καλά, σε τέλεια κατάσταση ο ενισχυτής κτλ. Μόνο που υπάρχει το εξής πρόβλημα: ενώ στην δημοπρασία αναφερόταν στη version 2 (δηλαδή 10-50-100W) μου έστειλε τη Version 1 (50-100W). Και μιλάμε πως έψαχνα κανα 8μηνο να βρω v2 που να στέλνουν Ελλάδα. Και να πω πως ήταν για 50Ε, να πω ΟΚ. Τώρα μιλάμε για 1500Ε... Τι να κάνω τώρα ρε παιδιά??? :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήθελες συγκεκριμένα τον V2, έ?

Αυτή είναι η απάτη του ebay, οτι πραγματικά δεν ξέρεις τι παίρνεις.

Κοίτα, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τον πουλήσεις και να ψάξεις πάλι για τον V2.

Πραγματικά λυπάμαι γιαυτό που σου συνέβη γιατί έχω πέσει θύμα απάτης στο ebay, αλλά πάλι καλά δεν ήταν πολλά τα λεφτά.

PRS,Suhr,D'Angelico,D'Aquisto,Sadowsky,G&L,Gibson,Steinberger,Fender,etc

Εγώ στη θέση σου θα έκανα αμφισβήτηση της συνδιαλλαγης στο ebay λόγω ψευδούς περιγραφής του αντικειμένου. Δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη, αλλά σ´την παρέχει τη δυνατότητα το ebay (ή το paypal, δεν είμαι σίγουρος), οπότε γιατί να μην το δοκιμάσεις;

Κάλλιο αυγά, παρά πουρέ.

Χωρίς να ξέρω πολλά από Ebay μιας και δεν έχω πάρει ποτέ τίποτα απ' αυτό, αρχικά θα έστελνα mail στον πωλητή και θα του έλεγα τι ακριβώς συμβάινει...Αν σου λέει τα δικά του, κάνεις αυτό που είπε ο συμφορουμίτης πιο πάνω και του δίνεις και αρνητική βαθμολογία...

Υπάρχει και ένα άρθρο του SuperFunk για τη φάση του ebay...Λογικά θα τα περιγράφει καλύτερα για τις περιπτώσεις απάτης!Για ψάξε μία...Είναι και sticky αν δεν κάνω λάθος οπότε θα το βρεις γρήγορα!

Πρώτα θα στείλεις ένα mail στον πωλητή και θα του εξηγήσεις ακριβώς τι παίζει. Μετά αν το παραδεχτεί ζήτησε του την διαφορά χρημάτων πίσω αλλιώς αν σου κάνει την τρελή θα πας στο paypal, στην κίνηση όπου και θα ανοίξεις dispute για item not as described. Θα ακολουθήσεις βήμα βήμα την διαδικασία και θα δώσεις την περιγραφή του προβλήματος σου με λεπτομέρεια και αποδείξεις και θα ζητήσεις να σου επιστραφεί η διαφορά χρημάτων. Το paypal αναλαμβάνει το dispute σαν τρίτος και θα επικοινωνήσει με τον πωλητή με τα αιτήματα σου δεσμεύοντας παράλληλα όλο το ποσό της συνδιαλλαγής από τον λογαριασμό του.

Μην ανησυχείς αν το κάνεις αυτό 99.9% το δίκαιο είναι με το μέρος σου. 

Πρώτα θα στείλεις ένα mail στον πωλητή και θα του εξηγήσεις ακριβώς τι παίζει. Μετά αν το παραδεχτεί ζήτησε του την διαφορά χρημάτων πίσω αλλιώς αν σου κάνει την τρελή θα πας στο paypal, στην κίνηση όπου και θα ανοίξεις dispute για item not as described. Θα ακολουθήσεις βήμα βήμα την διαδικασία και θα δώσεις την περιγραφή του προβλήματος σου με λεπτομέρεια και αποδείξεις και θα ζητήσεις να σου επιστραφεί η διαφορά χρημάτων. Το paypal αναλαμβάνει το dispute σαν τρίτος και θα επικοινωνήσει με τον πωλητή με τα αιτήματα σου δεσμεύοντας παράλληλα όλο το ποσό της συνδιαλλαγής από τον λογαριασμό του.

Μην ανησυχείς αν το κάνεις αυτό 99.9% το δίκαιο είναι με το μέρος σου. 

+1 ότι καλύτερο, θα μπορούσες να κάνεις.

PRS,Suhr,D'Angelico,D'Aquisto,Sadowsky,G&L,Gibson,Steinberger,Fender,etc

Από τη μία όντως μπορείς να ακολουθήσεις τη διαδικασία που περιγράφτηκε παραπάνω, και εντέλει αφού δικαιωθείς, να πάρεις πίσω όλο το ποσό των χρημάτων που έστειλες. Γενικότερα σε περιπτώσεις disputes πάντα αποδίδεται δικαιοσύνη προς όφελος εκείνου του μέρους που έχει δίκιο (και ο έχων το λάθος δεν το συμφέρει να ψεύδεται όταν υπάρχουν έγγραφα κλπ... μόνο τον μπελά του μπορεί να βρει έτσι).

Το παραπάνω το λέω εκ πείρας, καθώς παλιότερα αγόρασα από ebay ένα synth το οποίο ο πωλητής (με 100% feedback και πολλές συναλλαγές) ισχυριζόταν ότι μου έστειλε σε άριστη κατάσταση, αλλά με το που το παρέλαβα, κι ενώ εξωτερικά έδειχνε καλά, άκουγες μέσα να επιπλέουν πράγματα, και εντέλει δεν λειτουργούσε τίποτα. Βάσει αυτού άνοιξα dispute, και η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν αυτή που περιγράφηκε και πριν... Υπήρξε άμεση επικοινωνία μεταξύ εμένα και του πωλητή, με τελικό αποτέλεσμα να στείλω πίσω το synth για να διαπιστώσει ο πωλητής ότι δεν έλεγα ψέμματα ότι δεν λειτουργούσε (άρα κατά πάσα πιθανότητα η ζημιά έγινε κατά τη μεταφορά), και να λάβω πίσω όλο το ποσό που είχα πληρώσει. Επομένως ναι μεν η διαδικασία πιθανά να διαρκέσει κάμποσο, ωστόσο αν έχεις δίκιο θα πάρεις πίσω τα χρήματά σου.

Από την άλλη πλευρά τώρα (κιθαριστικά μιλώντας :)), και μιας που και γω αγόρασα Mesa Lonestar Classic μόλις πριν 10 μέρες από ebay (την έκδοση 1, 50/100 watt), πήρες έναν τρομερό ενισχυτή, και το να μπείς στη διαδικασία να το διώξεις, για να βρείς μετά από δεν ξέρεις και συ πόσο καιρό τον ίδιο αλλά στην έκδοση 2, ίσως εντέλει να μην είναι και η ενδεδειγμένη λύση. Και μιας που τον έχω παίξει ήδη αρκετές ώρες, πρέπει να σου πώ ότι ο ενισχυτής μπορεί να ακουστεί μια χαρά και στις πιο χαμηλές εντάσεις, παράγοντας όσο gain πρόκειται να χρειαστείς. Για να καταλάβεις μένω σε πολυκατοικία, και από την πρώτη μέρα τον έχω συνέχεια στα 100 watt, πράγμα που και γώ δεν το περίμενα ότι θα είχα τη δυνατότητα να κάνω... Μπορεί το output να το έχω γύρω στο 9:00 (πολύ χαμηλά δηλ.), αυξομειώνοντάς το ελάχιστα κατά στιγμές, αλλά ακόμα και σε αυτές τις χαμηλές για το συγκεκριμένο μηχάνημα εντάσεις, νιώθεις το headroom του πολύ καλά. Εκτός αυτού, για κάποιον που θέλει να παίζει και περίεργες ώρες, σε bedroom levels και χωρίς να ενοχλεί κανένα γύρω του, πάλι γίνεται δουλειά.

Με αυτά θέλω να σου πω πως αν όλο αυτό το κάνεις για την επιλογή των 10 watts, θα φας πάρα πολύ κόπο και μάλλον δεν θα κερδίσεις και κάτι σπουδαίο, τουλάχιστον κατ'εμέ. Η δική μου συμβουλή είναι να κρατήσεις τον υπάρχοντα και να το χαρείς, εκτός κι αν ο λόγος που θέλεις τη δεύτερη βερσιόν δεν είναι τα 10 watts, αλλά άλλοι τεχνικοί λόγοι που πιθανά να έχεις διαβάσει από δω κι από κει.

Αυτά από μένα. Καλή συνέχεια με ό,τι επιλέξεις να κάνεις.

Υ.Γ. Όσο για μένα πάντως, έχω την αμυδρή εντύπωση ότι θα μείνω με αυτόν τον ενισχυτή μια ζωή. Έρωτας από το πρώτο άκουσμα.

Πόση διαφορά έχει στην τιμή ο v2 απο τον δικό σου;

Αν θες τα λεφτά σου πίσω κάνε dispute στο paypal μεμιας.Μην του δίνεις χρόνο.

Αν το κάνεις γρήγορα μπορείς να του μπλοκάρεις και τα λεφτά.

Αλλά να ξέρεις οτι αν τελικά αποφασιστεί full refund πρέπει να στείλεις τον ενισχυτή πίσω με δικά σου έξοδα.

Αλλιώς συζήτατο με τον πωλητή να σου δώσει κάποιο ποσό και να τον κρατήσεις.

τι αξιολόγηση έχει ο πωλητής;

Επειδη εχω παρει πολλα πραγματα απο το ebay, γνωμη μου ειναι να κανεις αμεσως dispute στο paypal και κυριως οποιαδηποτε επικοινωνια κανεις με τον πωλητη να γινει μεσω του dispute του paypal και σε καμια περιπτωση απευθειας μεσω του προσωπικου σου email και του προσωπικου mail του πωλητη.

Ετσι ολη σας η συνομιλια θα παρακολουθηθει απο το paypal (paypal-ebay ιδια εταιρια τα εχει) και ειναι σιγουρο οτι θα δικαιωθεις. ;)

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η πρώτη μου σκέψη ήταν ακριβώς αυτή του φίλου fusionaki γιατί όντως ο ενισχυτής είναι σε άριστη κατάσταση και απ' την άλλη να μπώ σε τέτοια διαδικασία είναι μεγάλη μανούρα. Υπάρχουν επίσης και τα έξοδα εκτελωνισμού (335 ευρώ), τα οποία ακόμα και με full refund πάλι εγώ τα επιβαρύνομαι. Δηλαδή 335 Ε συν τα έξοδα αποστολής για να το στείλω πίσω, νομίζω δε συμφέρει με την καμία...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου