Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα fret buzz σε κιθάρα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, καταρχήν να πω πως είμαι αρχάριος οπότε μπορεί αυτά που σας λέω να σας φαίνονται απλά και να έχουν χιλιοειπωθεί αλλα θα ήθελα τη βοηθειά σας!

 

Μόλις παρέλαβα την νέα μου ESP LTD EC-401. Η κιθάρα μου ήρθε σήμερα από το thomann σε τέλεια κατάσταση αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, έχει fret buzz κυρίως στις χορδές 4,5,6 και πιο έντονα στα πιο ψηλά τάστα.

 

Τί να κάνω, να την πάω κάπου για σετάρισμα (και που;) η να πάρω στο thomann να πω οτι έχει πρόβλημα και να μου την αντικαταστήσουν;;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Οχι, τι αντικατασταση, αλιμονο, δεν ειναι προβλημα το fret buzz, ειδικα αν το action ειναι πολυ χαμηλο, φυσιολογικο ειναι, αρκει σε clean ηχο να μην περναει το buzzαρισμα στον ενισχυτη. Το αν μπορει να βελτιωθει σε αυτο τον τομεα, ισως, με ενα πολυ καλο και προσεκτικο σεταρισμα, το οποιο ουτως ή αλλως καλο θα ηταν να το κανεις, μιας και ειναι καινουργια η κιθαρα ωστε να εισαι σιγουρος. Χωρις να θεωρηθει διαφημιση (απλα προτεινω υστερα κι απο δικη μου εμπειρια εχοντας μεινει ευχαριστημενος), καλο σεταρισμα κανει ο συμφορουμιτης μας Sottos (ριξ' του ενα pm αν θες --> http://www.noiz.gr/index.php?action=profile;u=5183) και o Δημητρης απο το καταστημα Telesound στο Γαλατσι --> http://www.telesound.gr/a_menu_shops.html :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αν την πάω για σετάρισμα θα σταματήσει το fret buzz;;

Γιατί είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν έχω χαμηλά τον ενισχυτή...

A και καμιά φορά περνάει λίγο το Buzzαρισμα στον ενισχυτή και σε clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αν την πάω για σετάρισμα θα σταματήσει το fret buzz;;

 

Ναι. Εφόσον η κιθάρα είναι καινούργια, τα τάστα θα είναι σε άριστη κατάσταση, οπότε το fret buzz θα προέρχεται από χαμηλό action, ή μπορεί να θέλει λίγο χαλάρωμα το μανίκι, δηλαδή θέματα καθαρά του set-up. Το ασχημο είναι να έχεις fret buzz από τα τάστα, και αυτό για να διορθωθεί απαιτεί τρίψιμο ή αλλαγή τάστων...αλλά εσένα δεν σε απασχολεί αυτό για τα επόμενα χρόνια  ;D

 

Τσέκαρε την απόσταση της χορδής από τα τάστα (action), μετρώντας την απόσταση τάστου-χορδής στο 12ατο τάστο. Αν η απόσταση είναι 1mm ή μικρότερη τότε έχεις ΠΟΛΥ χαμηλό action και θα πρέπει να ανεβάσεις λίγο τις χορδές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι αυτό μου κάνει εντύπωση... Με μια πρώτη ματιά η κιθάρα φαίνεται να έιναι μια χαρά και οι χορδές φαίνονται να είναι σε τέλεια θέση αλλά όταν πας να παιξεις...  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η απόσταση χορδής τάστου, στο δωδέκατο τάστο, είναι 3 mm.

 

3mm πολύ μου φαίνεται....δεν θα είχες πρόβλημα τριξίματος με τόσο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ψηλό action...αποκλείεται, κάποιο λάθος θα έκανες.

 

Άρα μου λες πως με ένα καλό σετάρισμα το όλο πρόβλημα θα διορθωθεί;;

 

Φυσικά. Πήγαινέ την σε κάποιον ειδικό και δεν θα έχεις πρόβλημα. Την ίδια στιγμή που θα την παραλάβεις, φρόντισε να την δοκιμάσεις και μπροστά του για να δεις αν το συγκεκριμένο σετάρισμα που σου έκανε σε βολεύει εσένα τον ίδιο στο παίξιμο. Μπορεί π.χ. το ύψος των χορδών να το ανεβάσει πιο ψηλά από ότι σε βολεύει, και όταν πας σπίτι να συνειδητοποιήσεις ότι ναι μεν δεν υπάρχει πια fret buzz αλλά η κιθάρα είναι πιο δυσκολόπαιχτη (παράδειγμα λεω τώρα...Κάθε παίχτη τον βολεύει το ΔΙΚΟ του set-up, γι'αυτό είναι καλό κάποτε να μάθεις να το κάνεις μόνος σου...). ΜΗΝ ΝΤΡΑΠΕΙΣ μετά το σετ-απ να την δοκιμάσεις (και ο ίδιος θα σου το προτείνει άλλωστε αν είναι καλός) και να του αναφέρεις αν κάτι δεν σου κάθεται καλά και να το συζητήσεις μαζί του, 30 ευρώ για αλλαγή χορδών και στρίψιμο μερικών βίδων είναι ΠΟΛΛΑ λεφτά... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί να κάνω;

 

να διαβασεις αυτο

 

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=39

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου