billmavra Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 παιδια ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο κιθαρες.... δεν εχω πιασει στα χερια μου καμια απο τις δυο (δεν ξερω που μπορω να τις βρω ελλαδα)...το υφος που παιζω ειναι κυριως rock και το ποιο αγριο hard rock(σπανια) , jazz , blues ,pop...αυτα κυριως..πριν απο αυτες ειχα stratocaster εαν αυτο βοηθα....ευχαριστω εκ των προτερων ...περιμενω αποψεις... ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Μια semi hollow εκδοση οποιασδηποτε κιθαρας ειναι παντα πιο "αερινη" και ευελικτη απο την solid εκδοση ,εγω θα επαιρνα την semi hollow. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Γενικότερα με PRS έχεις παίξει; Αν όχι, καλό είναι πριν αποφασίσεις να κάνεις μια δοκιμή. H PRS SE Semi ουσιαστικά είναι soild εκτός από το άνω μέρος του σώματος. Από την εμπειρία με παρόμοιες κιθάρες δεν πρέπει να έχει μεγάλες διαφορές από μια solid. Οι πιο παραδοσιακές semi όταν είναι solid top και δεν έχουν center block τείνουν να είναι πολύ πιο compressed με λιγότερο punch και με πολύ πιο πολλά μεσαία από μια solid. Συν το εκάστοτε βάθος ή feedback από τα soundholes. Αν είναι laminated top ή αν έχουν center block αλλάζει πάλι το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Οι πιο παραδοσιακές semi όταν είναι solid top και δεν έχουν center block τοτε δεν ειναι....semi....ειναι full hollow... ;D η PRS SE semi hollow ειναι φτιαγμενη οπως η thinline tele (ή οι chambered LP,με την προσθηκη f-hole ) & ετσι πανω κανω εχει τα ηχητικα χαρακτηριστικα που αναφερα παραπανω (λιγοτερο compression/sustain & πιο "μαλακα" μεσαια απο το αντιστοιχο solid μοντελλο) http://www.prsguitars.com/secustomsh/ www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 τοτε δεν ειναι....semi....ειναι full hollow... ;D η PRS SE semi hollow ειναι φτιαγμενη οπως η thinline tele (ή οι chambered LP,με την προσθηκη f-hole ) & ετσι πανω κανω εχει τα ηχητικα χαρακτηριστικα που αναφερα παραπανω (λιγοτερο compression/sustain & πιο "μαλακα" μεσαια απο το αντιστοιχο solid μοντελλο) http://www.prsguitars.com/secustomsh/ Σωστή παρατήρηση sorry. Παρασύρομαι συνέχεια από το μικρό πάχος των σκαφών και τις λέω όλες semi - είναι ένα λάθος που επαναλαμβανω συχνά πυκνά. Παρ όλα αυτά διαφωνώ με κάποια από αυτά που γράφεις...Ας πούμε για το compression. Οι κιθάρες με solid top που είναι chambered είναι τέρατα compression και με πολύ περισσότερα μεσαία και πιο μαλακά πρίμα από τις full solid. Το sustain δεν επηρεάζεται αρνητικά. Απλά οι chambered έχουν λιγότερο punch που μαλακώνει όλη την κιθάρα σαν αίσθηση. Αυτά τουλάχιστον από την εμπειρία μου συγκρίνοντας αντίστοιχες Les Pauls και PRSi, solid vs chambered στα ίδια ή σχεδόν στα ίδια μοντέλα. Αν όμως αναφέρεσαι σε laminated top όπως οι 335 τότε ναι, το compression πάει περίπατο, αλλάζει και η αττάκα (πιο γρήγορη, πιο snappy για να είμαι ακριβής), μειώνεται λίγο το sustain, τα μεσαία συνεχίζουν να είναι περισσότερα όμως από μια solid και τα πρίμα γίνοται λίγο πιο "χάρτινα" , αλλάζουν χροιά. Δεν βλέπω όμως ποια η συγγενεια στην περίπτωση της PRS SE Semi με αυτές τις laminated. Διαβάζοντας τα specs της η κιθάρα είναι solid top και γενικότερα κατά 80% solid. Δεν έχω εμπειρία από Tele Thinline. Eγω θα την σύγκρινα με την αντίστοιχη Hamer που έχω παίξει η οποία ουσιαστικά δεν είχε καμιά ιδιαίτερη διαφορά από solid. Tα specs της περιγράφονται καλύτερα εδώ: "Like the ESP, this Korean SE is not a traditional semi. Its back and sides are solid mahogany, the treble side is solid (with the exception of the control cavity) and the bass side chambered with a soundhole, although the centre-block stops below the bridge adding more air in the base of the body. It’s topped with a solid maple slab, with ‘slash’ soundhole, that’s then faced with a figured maple veneer and hallmark natural edge ‘binding’ giving it that luxurious PRS look that matches its higher price. With its PRS Custom outline, unbound 22-fret rosewood fingerboard and wide-fat mahogany neck it’s the most compact, solidbody-like guitar on review in terms of feel. It features beautiful, pro-level build-quality - not a line out of place or hint of finish bleed - and is superbly set up. Our sample is finished in blue matteo - a now discontinued colour, but there are some still available in the UK - paired with a dark back and sides." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2011 Δεν έχω εμπειρία από Tele Thinline. ειναι φτιαγμενες ακριβως οπως ολες οι chambered κιθαρες (ειναι δηλ.κατα 70% solid) & εχουν αυτες τις,μικρες οντως διαφορες που αναφερω,παντα μια full solid κιθαρα θα ειναι πιο κομπρεσσαρισμενη & πριμα ειναι φυσικο αυτο λογω κατασκευης & φυσικα βαρους,τωρα για τα μεσαια τι να σου πω υπαρχουν πολλων ειδων φαινεται....οσες chambered LP εχω παιξει ειχαν πολυ λιγοτερα απο τις full solid (και για αυτο και μου αρεσανε) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
billmavra Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2011 οχι δεν εχω δοκιμασει ποτε prs .... σε ποιο καταστημα στην αθηνα μπορω να δοκιμασω??? επισης ευχαριστω για τις απαντησεις σας και θα ηθελα να ρωτησω εαν θα εχω προβλημα με την semi σε high gain....βεβαια μου ειπατε ηδη οτι παιζει και hard rock αλλα ρωτω για σιγουρια...!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2011 http://www.zozef.gr/eshop/musicinstruments/guitars.html?manufactor=170 (κάνε και κανα google, μην τα θες όλα έτοιμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2011 Λογικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, ακόμα κι αν την βάλεις σε Mesa Triple Rectifier. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
billmavra Δημοσιευμένο 4 Αυγούστου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 4 Αυγούστου 2011 Φιλε kowtow σε ευχαριστώ πολύ και έχεις δίκιο ...!!! ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση