Προς το περιεχόμενο

Η μεταμόρφωση μιας Harley Benton σε Esquire!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

και εγω ειχα επιφυλαξεις για το top loader αλλα κανοντας ενα γερο shimming στο μπρατσο' date='ανεβαινει πολυ η "γωνια" των saddles & ο ηχος δεν διαφερει απο το string through & τοσο πολυ (ειναι μαλιστα λιγο πιο "αερινος" κατι που σε πολλους αρεσει ενω εχουν και λιγοτερo tension οι χορδες)

[/quote']

κάτσε σε έχασα.... βάζεις λοιπόν τις πιστωτικές σου :) κάτω απο το μπράτσο, αυτό σηκώνεται, και η χορδές πέφτουν πάνω στα saddles υπο μεγαλύτερη γωνία... ή εννοείς κάτι άλλο? Τα saddles στις τέλε (όχι δεν έχω ακουμπήσει ποτέ μου τελε) δεν ρυθμίζονται και στο ύψος? Και γιατί παίζει ρόλο η γωνία στον ήχο? Γιατί έχουν λιγότερο tension οι χορδές?Τι είπε ο Μήτσος στον Τάσο και έσφαξε τη γυναίκα του? Γιατί αυτοκτόνησε μόλις έφαγε τη γλαρόσουπα?

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εγω ειχα επιφυλαξεις για το top loader αλλα κανοντας ενα γερο shimming στο μπρατσο' date='ανεβαινει πολυ η "γωνια" των saddles & ο ηχος δεν διαφερει απο το string through & τοσο πολυ (ειναι μαλιστα λιγο πιο "αερινος" κατι που σε πολλους αρεσει ενω εχουν και λιγοτερo tension οι χορδες)

[/quote']

κάτσε σε έχασα.... βάζεις λοιπόν τις πιστωτικές σου :) κάτω απο το μπράτσο, αυτό σηκώνεται, και η χορδές πέφτουν πάνω στα saddles υπο μεγαλύτερη γωνία... ή εννοείς κάτι άλλο? Τα saddles στις τέλε (όχι δεν έχω ακουμπήσει ποτέ μου τελε) δεν ρυθμίζονται και στο ύψος? Και γιατί παίζει ρόλο η γωνία στον ήχο? Γιατί έχουν λιγότερο tension οι χορδές?Τι είπε ο Μήτσος στον Τάσο και έσφαξε τη γυναίκα του? Γιατί αυτοκτόνησε μόλις έφαγε τη γλαρόσουπα?

οταν κανεις shimming στο μπρατσο το action ΧΑΜΗΛΩΝΕΙ (τις περισσοτερες φορες τοσο πολυ που οι χορδες "βρισκουν" στα ταστα .

Ετσι μπορεις να "σηκωσεις" τα σελλακια ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ για να ξανασηκωσεις το action .

Σηκωνοντας τα σελλακια υψηλοτερα πετυχαινεις μεγαλυτερη γωνια ΠΙΣΩ απο αυτα και αρα καλυτερο sustain & λιγοτερα τριξιματα :wink:

Γενικα οι κιθαρες με μικρη γωνια μεταξυ του σημειου που "αγκιστρωνουν" οι χορδες και της γεφυρας (η των "σελλακιων") εχουν χαμηλοτερο tension απο αυτες που εχουν μεγαλη γωνια.

Αυτο π.χ. μπορεις να το διαπιστωσεις σε μια LES PAUL & σε οποιαδηποτε κιθαρα εχει tuneomatic,αν βιδωσεις τερμα το stop tailpiece θα εχεις πιο "σκληρο" tension απο οτι αν το ανεβασεις λιγακι (για αυτο μπορεις να δεις & πολλους παικτες Les Paul να παιρνανε τις χορδες απο τo stop tailpiece με wrap around μεθοδο για να επιτυχουν ακομα μικροτερη γωνια :wink: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αυτό το κόλπο στις Les Paul το κάνουν και για μεγαλύτερη άνεση στα muted chords αλλά και για λιγότερες απώλειες χορδών λόγω σπασίματος στην bridge! Δείχνει και λίγο πιο ωραία η Les Paul...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

"Aλλο δεν είπες πιο πριν(όταν έλεγες για την τελε)? Δηλαδή οτι με τη μεγαλύτερη γωνία προς τα κάτω απο τη γέφυρα και μετά (μετρώντας την με αρχή την ευθεία των χορδών μέχρι να φτάσουν τη γέφυρα φαντάζομαι) το τενσιον είναι μικρότερο (και ο ήχος πιο "string through")? ή έχω μπλέξει τις γωνίες..... ?"

ΕΝΝΟΥΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΣΣΙΚΕΣ STRING THROUGH TELES.ΔΗΛ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ ΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΜΕ SHIMMING ΑΛΛΑ & ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ LOW TENSION ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ TOP LOADER TELES ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ

"άρα έτσι είναι πιο "ευθείες" οι χορδές (τυλίγουν απο πάνω απο το στοπ τειλπις και τις δένουν απο πίσω) και έχουν καλύτερο τενσιον αλλά λιγότερο sustain?"

ΝΑΙ

"βρήκα και μια φωτο απο λες πωλ που έχει μόνο τειλπις σαν γέφυρα (γκολντ-τοπ) αλλλα τεσπα, το θέμα είναι να καταλάβουμε αν εννοούμε το ίδιο "τύλιγμα"

http://www.pinrepair.com/vgi/gibson/53_lespaul_7.jpg"

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ LES PAUL ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΔΕΝ "ΠΝΙΓΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΟ tUNE O MATIC (αν και το intonation δεν ειναι απολυτα ακριβες οπως σε αυτο)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΩ

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Αυτό εννοώ πάντως εγώ, με αυτόν τον τρόπο ο ήχος "μαλακώνει" λίγο, τώρα στο sustain δεν κάνει και καμιά τρομερή διαφορά... Ειδικά αν παίζεις γρήγορα ρυθμικά δεν σε πολυνοιάζει κιόλας...

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Καλα στο sustain σιγουρα δεν καταλαβαινεις διαφορα (εκτος κι αν εισαι ο Eric Johnson :lol: ) ετσι κι αλλοιως εχει τοσο πολυ sustain η LP που και να εχανε ενα 0,1% δεν θα παθαινε και τιποτα.. :lol:

Παντως η κιθαρα γινεται πιο ευκολοπαιχτη & "μαλακη" :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου