Προς το περιεχόμενο

Les Paul Copy αναζητήσεις! Faber by Tokai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και οι gibson fans ειναι αρκετα σκληροπυρηνικοι ωστε να παραδεχτουν οτι υπαρχει πιθανοτητα ενα αντιγραφο να ειναι καλυτερο απο τη gibson τους ;D

...όπως και οι partcasters από τις "επώνυμες" ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δηλαδη με "οδηγειτε" σε κατι τετοιο;

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm

Απλως μου ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψω πως αυτη η κιθαρα μπορει να ειναι καλυτερη απο την edwards που μου αρεσει πολυ και εχω ακουσει τα καλυτερα!αν αφαιρεσεις τα λογοτυπα απο το headstock ποια ειναι καλυτερη;οι burstbucker μαγνητες της gibson ειναι καλυτεροι απο τους dunkan?ολα αυτα χωρις ιχνος ειρωνιας προς όποιονδηποτε αλλα με πραγματικη απορια λογω του οτι ποτε δεν ειχα les paul και μεχρι τωρα η βοηθεια σας ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτη!

Αν πας προς gibson παρε αυτη με τους P90.

Λιγο ακυρο αλλα μπορει καποιος να μου πει ΠΩΣ ΣΤΟΝ Δ*ΑΟΛΟ μπορει να εχει 10 ευρω μεταφορικα η πρωτη κιθαρα που παρεθεσε ο φιλος;

http://viewitem.eim.ebay.gr/FABER-by-TOKAI-Les-Paul-Custom-White-LCC-SW-EGitarre/250789241755/item

Everybody gets the blues sometime

Αν πας προς gibson παρε αυτη με τους P90.

Λιγο ακυρο αλλα μπορει καποιος να μου πει ΠΩΣ ΣΤΟΝ Δ*ΑΟΛΟ μπορει να εχει 10 ευρω μεταφορικα η πρωτη κιθαρα που παρεθεσε ο φιλος;

http://viewitem.eim.ebay.gr/FABER-by-TOKAI-Les-Paul-Custom-White-LCC-SW-EGitarre/250789241755/item

εχεις δικιο,ειναι πανακριβα,τα περισσοτερα μαγαζια στην ΕΕ στελνουν ΔΩΡΕΑΝ στην Ελλαδα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Το ακριβως αντιθετο εννοω...απο ebay βλεπω συνεχως τα εξοδα αποστολης προς Ελλαδα να κυμαινονται απο 30 εως 100 ευρω και απλα μου εκανε εντυπωση.

Everybody gets the blues sometime

ποια ειναι καλυτερη;οι burstbucker μαγνητες της gibson ειναι καλυτεροι απο τους dunkan?

καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι η ερώτησή σου δεν στέκει...Δεν υπάρχουν καλύτεροι μαγνήτες, υπάρχουν μαγνήτες που ΜΟΥ αρέσουν καλύτερα σε ένα συγκεκριμένο όργανο...πάντα σε συνάρτηση με την πηγή εξόδου τους (π.χ. ενισχυτής...)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Το ακριβως αντιθετο εννοω...απο ebay βλεπω συνεχως τα εξοδα αποστολης προς Ελλαδα να κυμαινονται απο 30 εως 100 ευρω και απλα μου εκανε εντυπωση.

απο ΕΕ?

Σπανια ξεπερνανε τα 20 ευρω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

• Moderator

Δηλαδη με "οδηγειτε" σε κατι τετοιο;

http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_limited_wbcr.htm

Απλως μου ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψω πως αυτη η κιθαρα μπορει να ειναι καλυτερη απο την edwards που μου αρεσει πολυ και εχω ακουσει τα καλυτερα!αν αφαιρεσεις τα λογοτυπα απο το headstock ποια ειναι καλυτερη;οι burstbucker μαγνητες της gibson ειναι καλυτεροι απο τους dunkan?ολα αυτα χωρις ιχνος ειρωνιας προς όποιονδηποτε αλλα με πραγματικη απορια λογω του οτι ποτε δεν ειχα les paul και μεχρι τωρα η βοηθεια σας ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτη!

Ο καθένας όπως βλέπεις εδώ έχει και την άποψη του. Εμένα ας πούμε μου κλέψαν την R0 πέρυσι. Δεν πήγα να πάρω μια μια Epiphone, μια Tokai, ή μια LP Traditional ή Standard παρόλο που τέτοιες κιθάρες έχουν περάσει από τα χέρια μου κατά δεκάδες τα τελευταία 20 χρόνια.

Ούτε πήγα να αγοράσω δυο δοκάρια από την δίπλα οικοδομή και τους βάλω επάνω μια tuneomatic και δυο paf style μαγνήτες για να φτιάξω κιθάρα. Απλά έχω καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα οσον αφορά την επίδραση διαφόρων στοιχείων της κατασκευής του συγκεκριμένου οργάνου στον ήχο του απ' ότι άλλα μέλη.

Αντίθετα λοπόν μαζεύω λεφτά να χτυπήσω πάλι μια Custom Shop πολύ πιθανόν από ένα δυο μαγαζιά που ξέρω στην Αμερική και δεν χρειάζεται να πάω ο ίδιος να δοκιμάσω ή συνδυάζοντάς το με κανα ταξιδάκι στην Γερμανία...Τώρα για να θέλω να δώσω σώνει και καλά 3 χιλιάρικα για κιθάρα σίγουρα υπάρχει για μένα κάποιος λόγος πέραν του να είμαι fan της Gibson.

Αν θες τελικά την άποψη μου, η Gibson μπορεί είναι χειρότερα σεταρισμένη και σίγουρα με χειρότερο finish μπορεί να θέλει ακόμη και ταστοδουλειά...Το χειρότερο όμως που μπορεί να συμβει είναι να ακούγεται σαν κακή Gibson. Νot bad at all δηλαδή αν σκεφτείς ότι αυτό είναι ένα επίπεδο το οποίο πολλές "φημισμένες" κόπιες τύπου Greco, Orville κ.λ.π  δεν το πλησιάζουν καν. (Δεν εννοώ όλες για να μην παρεξηγούμαι συνέχεια, μονάχα αυτές που έτυχε να παίξω εγώ).

Aπό την άλλη η Gibson δε θα έχει top από κολλημένες φλίδες ξύλου όπως ή Edwards και σχεδόν όλες οι κινεζοκόπιες για να δείχνει ότι έχει νερά το maple, πράγμα που είναι φοβερό κατασκευαστικό λάθος στη συγκεκριμένη κιθάρα κατά τη γνώμη μου. Το κομμάτι της κιθάρας δηλαδή που απορροφά κατά κύριο λόγο την ενέργεια της χορδής να είναι φλίδα και κόλλα...

Σαν επένδυση φυσικά δεν το συζητάμε καν. Όταν θα την πουλήσεις την Gibson (στα σίγουρα) για να αγοράσεις την επόμενη θα πάρεις το 80% των χρημάτων σου πίσω.

Μαγνήτες και οι BB και οι SD είναι καλοί. Tίποτα φοβερό, Προσωπικά προτιμώ τους BB από τον συνδυασμό '59/JB αλλά από την άλλη προτιμώ και τους Seth Lovers από τους BB. Όλα αυτά σε μια καλοκατασκευασμένη LP. Στις κόπιες που πέρασαν από τα χέρια μου δεν θα έβαζα κάνεναν από αυτούς τους μαγνήτες γιατί τις "γδύνουν". Ειδικά ο JB στη γέφυρα και οι Seth Lovers...

Kακη Gibson=κακη κιθαρα. Δεν καταλαβαινω γιατι οταν μια κιθαρα εχει προβληματα (κακο σεταρισμα, finish, ταστα κλπ) απο μαμα να την βγαζουμε σκαρτη ενω αν γραφει πανω Gibson να λεμε οτι απλα ειναι κακη Gibson αρα θα παιζει κομπλε. Oλα τα υπολοιπα για κολλημενες φλιδες ξυλου ανηκουν στη σφαιρα της επιστημονικης φαντασιας για τις Edwards (για τις αλλες δε γνωριζω και δε μπορω να πω). Ξαναλεω, μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι, αλλο Edwards, αλλο Greco, αλλο Burny, αλλο Orville, αλλο Navigator...οι διαφορες ειναι μεγαλες μεταξυ τους. Mε πολυ απλα λογια, παιρνοντας την Edwards παιρνεις μια κιθαρα ετσι οπως θα επρεπε να ειναι η καθε κιθαρα, πληρωνεις αυτο ακριβως που θα επρεπε να πληρωσεις και οχι το "Gibson" στο headstock (σκεψου ποσο κακη μπορει να ειναι μια κιθαρα Gibson των 600-700 ευρω οταν σε αυτα πληρωνεις και το λογοτυπο) και φυσικα σου ερχεται σεταρισμενη αψογα.

Eδω ειναι μια Edwards Les Paul με maple top μαζι με φωτογραφιες και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα της, μπορει ο καθενας να βγαλει τα συμπερασματα του ;) --> http://www.richtonemusic.co.uk/products/esp_edwards_e-lp-98lts_electric_guitar_vintage_honey_burst.asp

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου