Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για νέο Audio Pc!

Neurotic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Administrator

Οταν στήνουμε υπολογιστή για ηχογράφηση, φροντίζουμε να είναι όσο πιό αθόρυβος γίνεται. Ιδανικά θα βρεθεί σε αθόρυβο περιβάλλον και εκεί πρέπει να είναι και αυτός αθόρυβος.

Επειδή οι κάρτες VGA είναι σοβαρή πηγή θορύβου με τους μικρούς ανεμιστήρες που διαθέτουν, στοχεύουμε σε κάρτες με παθητική ψύξη.

Αυτό μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες σε ότι αφορά τα παιχνίδια πχ, αλλά όταν στήνουμε audio PC σίγουρα δεν είναι αυτός ο στόχος. Τα παιχνίδια και οι 3D εφαρμογές δεν υπάρχουν στο ρεπερτόριο. Εκτός κι αν πρόκειται για υπολογιστή γενικής χρήσης, αλλά τότε δεν θα το συζητούσαμε στο Noiz. Το audio σεταπ είναι ειδικό στα σημεία, χωρίς να σημαίνει πως απαιτεί κορυφαίες προδιαγραφές σε όλα τα κομμάτια.  Ετσι κι αλλιώς είναι τόσο δυνατοί σήμερα που δεν τίθεται θέμα να μην τρέχει τις απαιτούμενες εφαρμογές.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Συμφωνω με τον Αντουαν για τις 3 οθονες. Ειναι πολυ χρησιμες, ειδικα σε περιβαλον cubase,pro tools κλπ οπου δε χρειαζεται να ανοιγοκλεινεις παραθυρα για να εχεις προσβαση στο μικτη του project ή στα παραθυρα των vst.

Κατα τ'αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι να κανεις set up με τρεις οθονες. Μπορεις να τους ψαξεις στο youtube και στο site της ati αν το αποφασισεις.

Επισης, μη τσιγκουνευτεις το τροφοδοτικο. Σε καμμια περιπτωση. Ειναι εξαιρετικα σημαντικο να παιρνουν σταθερο ρευμα τα υποσυστηματα του υπολογιστη. Δωσε πολυ προσοχη σ'αυτο.

Εγω θα πηγαινα σε καποιο enermax ή seasonic ή σε καποιο silverstone. Oχι κατω απο 600w για τα μηχανηματα που περιγραφεις.

Καλες αγορες.

just changed avatar :p

Καλημέρα κ από εμένα.

Λοιπόν από τις 2 συνθέσεις που έχεις κάνει, την πρώτη ξέχνα την γιατί έχει την προηγούμενη γενιά i5. Επίσης το fractal το τροφοδοτικό το έχω βάλει σε πάρα πολλά audio PCs και εκτός από πολύ αθόρυβο είναι και αρκετά αξιόπιστο και αν δεν έχεις σκοπό να βάλεις κανένα τέρας κάρτα γραφικών επάνω τότε θα σε υπερκαλύψει.

Τώρα για τον επεξεργαστή αν μπορείς να βάλεις λίγα λεφτά παραπάνω για να πάρεις τον 2500Κ τότε θα μπορείς να τον κάνεις overclock και να τον πας άνετα στα 4.5GHz (μιλάμε για 1.4GHz πάνω από τον 2400, μεγάλη διαφορά) αλλά μάλλον θα χρειαστείς μια καλύτερη ψύκτρα και για θόρυβο και για θερμοκρασίες.

Σκληρός Caviar Black...

Τώρα σε ότι αφορά τις Mushkin, είναι 100% αμερικάνικες, καμία σχέση με τις κινέζικες Kingston, και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές audio pc στον κόσμο αυτές χρησιμοποιούν. Προσωπικά τις έχω τεστάρει σε όλα τα audio PC που έχω στήσει και δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με 1...

ολα την ιδια δουλεια κανουν στην τελικη, μη σκας. 8)

αν είναι δυνατόν....  :o

Διαφωνω κάθετα, σε τροφοδοτικο μη τσιγγουνευτείς λεφτά, τα ρευματα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι η ¨τροφή¨του υπολογιστή σου, απλά μη δωσεις πάνω από 100€

+1

ένας solid state δίσκος πάνω στον οποίο να κάθεται λειτουργικό+εφαρμογές+όσα αρχεία ήχου δουλεύεις σε μια δεδομένη στιγμή δεν είναι άσχημη ιδέα...

Παιδιά για τις 3 οθόνες μην το συνεχίσουμε άλλο γιατί δεν πρόκειται να τις χρειαστώ...Τουλάχιστον προς το παρόν!Για αργότερα το βλέπουμε...  :)

Κατ' αρχήν Yameth, ευχαριστώ για την παρατήρησή σου αλλά είναι κάτι που έχω κι εγώ στο μυαλό μου!Και ακριβώς επειδή, θέλω ένα αθόρυβο pc που να τρέχει άνετα κάποιες(και μόνο) μουσικές εφαρμογές, πραγματικά δεν με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών!Γι' αυτό και διάλεξα μία φθηνή,μικρή και με παθητική ψύξη!Και τα 39 που θα δώσω γι' αυτή μου φαίνονται πολλά οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχο αλλά πιο φθηνό...ΠΕΙΤΕ!

Και με βάση αυτό απαντώ και στην απορία(?) του dimfil για το τροφοδοτικό, το οποίο θεωρώ κι εγώ σημαντικό γι αυτό έκανα και την συγκεκριμένη επιλογή!Αφού λοιπόν δεν σκοπεύω να "χτίσω" pc που να είναι τέρας γραφικών νομίζω ότι όπως λες κι εσύ με το συγκεκριμένο θα είμαι καλυμμένος!Απο υπολογισμούς που έκανα κι εγώ και ο Beeros05(και πάλι ευχαριστώ man) βγήκε ότι θα χρειαστώ γύρω στα 345-375Watt...Το πολύ πολύ, για να είμαι και σίγουρος, να πάω στο Tesla με τα 550W...

Τώρα για τον επεξεργαστη δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσα να περάσω σε κάτι άλλο!Ο 2500K είναι και 50euros πάνω!Εκτός και αν,επειδή το συγκεκριμένο κουτί δεν έχει έρθει ακόμα στην ελληνική αγορά οπότε θα περιμένω λιγάκι ακόμα,μαζέψω κάτι παραπάνω!

(Απορία:Τα Fractal Design Core 1000 και 3000 μήπως έχει κανείς υπ' όψειν του τι λένε;Είναι αρκετά φθηνά σε σχέση με τα define αλλά δεν ξέρω από άποψη θορύβου πως πάνε)

Για σκληρό το έληξα κι εγώ!Θα πάω για Caviar Black!

Για τις Mushkin διάβασα αρκετά πραγματάκια και τις έβαλα!Έμαθα γι αυτές πρώτη φορά φέτος και έψαξα λίγο να δω τι παίζει!Νομίζω ότι θα είναι μια χαρά η συγκεκριμένη!

Τέλος τα Win7 x64 όπως είπε και ο Beeros05 είναι να φανταστώ από τις καλύτερες λύσεις;Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς να ρωτήσω γιατί ας πούμε όχι XP(απ ότι έχω ακούσει είναι πολύ καλά για μουσικές εφαρμογές) και γιατί όχι για παράδειγμα τα Win7 x32;

Τέλος τα Win7 x64 όπως είπε και ο Beeros05 είναι να φανταστώ από τις καλύτερες λύσεις;Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς να ρωτήσω γιατί ας πούμε όχι XP(απ ότι έχω ακούσει είναι πολύ καλά για μουσικές εφαρμογές) και γιατί όχι για παράδειγμα τα Win7 x32;

Γιατί τα x32 λειτουργικά είτε ειναι XP, Vista, 7 κλπ δε ¨διαβαζουν¨πάνω από 3GB RAM

Επίσης να σου πω ότι τα XP ειναι 10ετίας+ λειτουργικό, οπότε δεν ¨εκμεταλλεύονται¨ τις καινουργιες τεχνολογίες στο Hardware. Aυτό βεβαια λύνεται με τα service packs αλλά τα XP εχουν σταματήσει στο SP3 και δεν θα πάνε παραπέρα...

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Oπότε κλείνοντας ¨DAW PC¨= Αθόρυβο PC δηλαδή...

Τροφοδοτικό silent τεχνολογίας

Παθητική ψυκτρα στη CPU (τη βάζεις και αργότερα)

VGA με παθητική ψύκτρα

Αθόρυβο κουτί = βάζεις στο κουτί κάποιο ηχοαποροφητικό υλικο απο μέσα, επίσης σε κάτι τέτοιο μπορεί να ¨πατάει¨το PC, μη βαλεις ρικοφον γιατί ειναι αρκετα πορώδες και θα πιάνει πολύ σκόνη

Σκληρός λειτουργικού Solid State (τον βάζεις και αργότερα)

Πάρε ενα blower απο praktiker (15-20€) να καθαρίζεις το pc ανα 2-3 μήνες

BLOWER.jpg.5586a7b00c212e900092ff2b4d09748b.jpg

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Αθόρυβο κουτί = βάζεις στο κουτί κάποιο ηχοαποροφητικό υλικο απο μέσα, επίσης σε κάτι τέτοιο μπορεί να ¨πατάει¨το PC, μη βαλεις ρικοφον γιατί ειναι αρκετα πορώδες και θα πιάνει πολύ σκόνη

Πάνω σε αυτό να πώ ότι τα fractal design define κουτιά(mini/r3/r2/xl) έχουν ήδη επενδυθεί(απο μέσα) στα πλάγια,μπροστά και στο πάνω μέρος του κουτιού με ένα υλικό(δεν ξέρω ακριβώς τι είναι) το οποίο ουσιαστικά συμβάλλει στο να έιναι το pc αθόρυβο!Οπότε αποφεύγεις την διαδικασία τους να το "ντύσεις' με κάποιο ηχοαποροφητικό υλικό!Οπότε μόνο μία βάση και είσαι κομπλέ!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου