methylene blue Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 πράγματι η κιθάρα που έπαιξα με το φαρδύ spacing είχε ακριβώς το ίδιο πλάτος μπράτσου με τη δικιά μου άρα δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικά όμως τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 Δεν υπάρχει φόβος να βγουν οι χορδές έξω, μιας και η Squier διαθέτει "συμβατό" heel. Ούτε το nut θέλει πείραγμα. Το κόστος δεν μπορώ να το προσδιορίσω, εξαρτάται από το μάστορα. Πρόκειται για "κρίσιμη" εργασία πάντως, για να μην υπάρχουν προβλήματα ευθυγράμμισης μετά. Απέφυγε οποιονδήποτε "μάστορα" σου πει ότι θα κλείσει τις υπάρχουσες τρύπες με... οδοντογλυφίδες, εποξική, στόκο και άλλες τέτοιες πίπες. Κάθε τεχνικός που σέβεται τον πελάτη του, θα βάλει μικρές καβίλιες από κάποιο σκληρό ξύλο (δεσποτάκι, μαόνι, κλπ), θα ξαναμετρήσει προσεκτικά και θα ανοίξει πάλι τις τρύπες. Για τους μαγνήτες, η θέση τους είναι δεδομένη. Αν μη τι άλλο, στον bridge οι χορδές θα περνάνε λίγο πιο κοντά στο κέντρο των polepieces. Σημειωτέον βέβαια ότι οι περισσότεροι μαγνήτες για Strat, ούτως ή άλλως, δεν είναι και οι τρεις ευθυγραμμισμένοι με τις χορδές. Να τονίσω ότι, εναλλακτικά, θα μπορούσες να περάσεις ένα δίβιδο tremolo με μεγαλύτερο/vintage spacing. Μ'αυτό τον τρόπο, και η δουλειά θα γίνει πιο εύκολη (δεν χρειάζεται να κλείσουν τρύπες) και θα έχεις ένα tremolo που λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Εννοώ πάντα κάποιο σαν αυτά που φοράνε οι Classic Player Strat, με vintage σελάκια, μιας και καταλαβαίνω ότι εκεί είναι ο προσανατολισμός σου. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
methylene blue Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 νομίζω ότι η εναλλακτική του δίβιδου μου φαίνεται ενδιαφέρουσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
methylene blue Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 σε αυτή την περίπτωση το αλλάζω και μόνος μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 Και στην περίπτωση του 2-βιδου θα πρέπει να κλείσουν οι παλιές τρύπες (τουλάχιστον οι 2 εξωτερικές) και να ανοιχτούν νέες στη σωστή θέση. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κλείσουν οι παλιές τρύπες είναι για λόγους μηχανικής σταθερότητας, καθώς οι καινούριες θα είναι σχεδόν "πάνω" στις παλιές. Όμως, είσαι σίγουρος ότι αξίζει όλη αυτή η φασαρία και το κόστος? Μιλάμε για αύξηση του spacing κατά 2.3mm (μοιρασμένα σε όλες τις χορδές). Δηλαδή λιγότερο από 0.5 mm από χορδή σε χορδή. Μήπως ήταν κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του setup που σε βόλεψε παρά το spacing? :) (Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά αλλά φυσικά για κάποιον πιο απαιτητικό μπορεί η διαφορά να είναι αισθητή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 17 Ιουλίου 2011 string spacing: εννοει το κενο που υπαρχει αναμεσα σε 2 χορδες. Υποθετω οτι θα χρειαστει να αλλαξει και το nut... ;) ετσι το καταλαβα χαχαχαχα thnx θα εχει ενδιαφερον αυτο το θρεντ..............πιστευω ;D ;D ;D think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Lorda01 Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 Όμως, είσαι σίγουρος ότι αξίζει όλη αυτή η φασαρία και το κόστος? Μιλάμε για αύξηση του spacing κατά 2.3mm (μοιρασμένα σε όλες τις χορδές). Δηλαδή λιγότερο από 0.5 mm από χορδή σε χορδή. Μήπως ήταν κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του setup που σε βόλεψε παρά το spacing? :) (Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να καταλάβω τη διαφορά αλλά φυσικά για κάποιον πιο απαιτητικό μπορεί η διαφορά να είναι αισθητή). 2.3mm στη γέφυρα και 1mm στο nut για εμένα που τον περισσότερο καιρό δεν παίζω με πένα, κάνουν τη διαφορά! mediumswing σε καταλαβαίνω απόλυτα... http://www.youtube.com/user/georgek1512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 Η διαφορά στο spacing είναι αισθητή kateme. Ειδικά στη γέφυρα αλλά και στο nut σε κάποιες περιπτώσεις παικτών. Για το αν αξίζει τον κόπο και το κόστος, νομίζω ότι αξίζει με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί σαν ευκαιρία να μπει και ένα σοβαρό tremolo, σε αντικατάσταση του τσίπικου της Squier. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Lorda01 Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 Για το αν αξίζει τον κόπο και το κόστος, νομίζω ότι αξίζει με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί σαν ευκαιρία να μπει και ένα σοβαρό tremolo, σε αντικατάσταση του τσίπικου της Squier. +1 http://www.youtube.com/user/georgek1512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
methylene blue Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 OP Share Δημοσιευμένο 18 Ιουλίου 2011 κι εγώ με τα δάχτυλα παίζω ίσως γι αυτό έχετε να προτείνετε κάποιο tremolo; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση