Προς το περιεχόμενο

Βλάχικοι Telecaster μαγνήτες (humcanceling);

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και με τρώει ο κ#λ@ς μου για ένα tele project, ήθελα την βοήθεια σας στο κομμάτι του ήχου-μαγνητών.

Μου αρέσει πάρα πολύ ο καθαρός – country/southern ήχος των telecaster, αλλά θα ήθελα παράλληλα όταν και όποτε παίζω με gain να μην έχω τον κλασικό θόρυβο…

Υπάρχει λύση στο παραπάνω; Έχετε κάποια πρόταση; Εάν όχι, θα ήθελα να γνωρίζω τις «ενδεδειγμένες» προτάσεις για μαγνήτες έστω με το hum.

Ευχαριστώ

...When i got the music i gotta place to go...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχω ακούσει ο ίδιος προσωπικά,αλλά έχοντας διαβάσει τα καλύτερα, πιστεύω πως μια λύση είναι οι DiMarzio Twang Kings.

Θα σε καλύψουν και στα καθαρά και στα "βρώμικα" παιξίματα και τα budget τους δεν είναι απαγορευτικό.

Χωρίς να έχω ακούσει ο ίδιος προσωπικά,αλλά έχοντας διαβάσει τα καλύτερα, πιστεύω πως μια λύση είναι οι DiMarzio Twang Kings.

Θα σε καλύψουν και στα καθαρά και στα "βρώμικα" παιξίματα και τα budget τους δεν είναι απαγορευτικό.

+1

Τους είχαμε χρησιμοποιήσει σε ένα tele project και ανταποκρίθηκαν πλήρως στα καθήκοντά τους.

Νομίζω πως θα σε καλύψουν.

Έχω δοκιμάσει τον Twang King στην neck θέση όταν είχα την tele του Kotzen (και δυστυχώς την πούλησα).

Μου άρεσε ο ήχος του τόσο στην neck θέση όσο και στην mid με τους μαγνήτες in parallel (του Kotzen είχε Chopper T bridge και τον Twang King neck).

Αν σε ενδιαφερει περισσοτερο ο ηχος με distortion απο τον καθαρο,εγω θα πρότεινα και τον

AREA T για bridge θεση.Ειναι πιο καθαρος μαγνητης απο τον chopper στα δικα μου αυτια αλλα στα clean του θυμιζει κι αυτος λιγο humbucker.

Ο καθαρός είναι προτεραιότητα μιας και για τα βρώμικα αναλαμβάνουν άλλες κιθάρες, απλά έλεγα για hum canceling σαν “nice to have” επιλογή χωρίς να καίγομαι κιόλας.

• Guru

Μιας και με τρώει ο κ#λ@ς μου για ένα tele project, ήθελα την βοήθεια σας στο κομμάτι του ήχου-μαγνητών.

Μου αρέσει πάρα πολύ ο καθαρός – country/southern ήχος των telecaster, αλλά θα ήθελα παράλληλα όταν και όποτε παίζω με gain να μην έχω τον κλασικό θόρυβο…

Υπάρχει λύση στο παραπάνω; Έχετε κάποια πρόταση; Εάν όχι, θα ήθελα να γνωρίζω τις «ενδεδειγμένες» προτάσεις για μαγνήτες έστω με το hum.

Ευχαριστώ

Εξαρτάται απο το επίπεδο που θέλεις να φτάσεις το πρότζεκτ σου.

Χοντρικά: όσο πιό twangy, airy και καθαρός είναι ο μαγνήτης, τόσο λιγότερο θα "αντέχει" παραμόρφωση και μεγάλες εντάσεις, πιθανόν και να μικροφωνίζει.

Όσο "βουλώνεις" και θωρακίζεις τον μαγνήτη, τόσο θα σε βοηθάει στα high gain αλλά θα χάνεις definition & attack στη νότα.

Όλοι οι "μεγάλοι" κατασκευαστές έχουν αξιόλογες λύσεις που γέρνουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, περισσότερο ή λιγότερο.

(Fender, S.Duncan, Lollar)

Υπάρχουν και οι boutique κατασκευαστές που προσφέρουν πολλά για κείνον που ξέρει τι θέλει, με το ανάλογο κόστος βέβαια...

(Don Mare, OC Duff, Budz, Stuart)

Λύσεις:

1. Αφιέρωσε λίγες ώρες να το ψάξεις στο νετ και κυρίως στα ειδικευμένα φόρα.

2. Ρώτα τον Superfunk!  ;D

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

ο παππούς βγάζει τους nf που απ' ό,τι λέγεται (γιατί δεν τους έχω) είναι αυτό που ζητάς

Dr.Z Route66 and Tele w/ Lawrence pickups

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Εξαρτάται απο το επίπεδο που θέλεις να φτάσεις το πρότζεκτ σου.

Χοντρικά: όσο πιό twangy, airy και καθαρός είναι ο μαγνήτης, τόσο λιγότερο θα "αντέχει" παραμόρφωση και μεγάλες εντάσεις, πιθανόν και να μικροφωνίζει.

Όσο "βουλώνεις" και θωρακίζεις τον μαγνήτη, τόσο θα σε βοηθάει στα high gain αλλά θα χάνεις definition & attack στη νότα.

Όλοι οι "μεγάλοι" κατασκευαστές έχουν αξιόλογες λύσεις που γέρνουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, περισσότερο ή λιγότερο.

(Fender, S.Duncan, Lollar)

Υπάρχουν και οι boutique κατασκευαστές που προσφέρουν πολλά για κείνον που ξέρει τι θέλει, με το ανάλογο κόστος βέβαια...

(Don Mare, OC Duff, Budz, Stuart)

Λύσεις:

1. Αφιέρωσε λίγες ώρες να το ψάξεις στο νετ και κυρίως στα ειδικευμένα φόρα.

2. Ρώτα τον Superfunk!  ;D

Με αφορμή τα +/- που αναφέρεις για τους clean και πιο gain oriented μαγνήτες, ήθελα να ρωτήσω για τους μαγνήτες του Johnny Hiland. Τον ακούω τη μια στιγμή να «χώνει» γκάζια και την άλλη crystal clear country. Μήπως οι μαγνήτες που έχει στην χρυσαφί tele του είναι μια λύση; Joe Barden δεν είναι οι μαγνήτες του; Έχει δοκιμάσει κανείς;

Θα τσεκάρω και τους Bill Lawrence που γράφετε ;-)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου