Προς το περιεχόμενο

Εκμάθηση διπεταλιάς

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η αγαπη για τα παιδια δεν φτανει ομως αν δεν εχεις τις καταλληλες γνωσεις να τους μεταδωσεις και εν πασει περιπτωσει ενας καλος δασκαλος σιγουρα θα εχει βγαλει μερικους καλους μαθητες που θα εχουν κανει μια αξιολογη επαγγελματικη πορεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 160
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Moderator

Η επάρκεια και η διαπίστευση για τη διδασκαλία (με αναγνωρισμένα πτυχία) είναι εκ των ουκ άνευ.

Μην προσπαθήσει κανείς να μου πει ότι σημαντικότερο είναι το μεράκι, η συνέπεια, η σοβαρότητα, η ικανότητα να μεταδίδεις αυτά που ξέρεις κλπ...

Αυτά είναι απλά και δεδομένα πράγματα που ουδείς αμφισβητεί.

Αλλά όλα αυτά είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τον καλό δάσκαλο από τον καλαμπόρτζη που κατάφερε να πάρει ένα πτυχίο.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει "δάσκαλος" χωρίς να έχει ένα σχετικό πτυχίο και μια άδεια όπως αυτά προκύπτουν από τις τρέχουσες διατάξεις.

Εχεις εν μερη δικιο Harilatron...

Νομιζω ομως οτι βρισκομαι καπου στη μεση...

Ενα πτυχιο ειναι επιθυμητο ..αλλα οχι απαραιτητο στοιχειο επιτυχιας για μενα..

Και οπως ειπα δεν μου λεει κατι.

Μην ξεχναμε...οτι ολοι μας διδαχτηκαμε απο ανθρωπους που δεν ειχαν ιδεα τι σημαινει πτυχιο και φυσικα δεν κατειχαν κατι τετοιο...

Εξελισσονταν  μονοι τους...κ ανταλλασαν πληροφοριες μεταξυ τους..με πενιχρα μεσα και σε καιρους που οι πληροφοριες δυσκολα περναγαν τον Ατλαντικο.

Ποσοι μουσικοι αραγε {στο μοντερνο τμημα} την δεκαετια του 70 και του 80 ειχαν πτυχιο στην Ελλαδα?

Μονο η Berklee και η Juliard υπηρχε.

Ενας απο τους μεγαλυτερους δασκαλους ολων των εποχων ο Gary Chester..δεν ειχε τελειωσει καμια ιδιαιτερη σχολη..και ομως το μαθητολογιο του περιελαμβανε ονοματα οπως Dave weckl, Kenny Aronoff, Mike Mangini Κλπ ..που τον πιστευαν για την προσωπικη του δουλεια .

Το βιβλιο του επισης { New Breed}..ειναι μεσα στα 3-4 καλυτερα βιβλια για drums ολων των εποχων..

Καμια φορα  η αγαπη για το οργανο και η πειρα ξεπερναει ολα τα πτυχια του κοσμου.

• Moderator

Μα δεν μιλάμε για επαγγελματική επιτυχία. Μιλάμε για νομιμότητα και ηθική τάξη.

Ασφαλώς και είναι πιθανό κάποιος με προσωπικό ενδιαφέρον να είναι καλύτερος (και ως δάσκαλος) από έναν πτυχιούχο αλλά αυτό είναι αδιάφορο. (Τα ξέρουμε όλοι αυτά... δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση).  

Αν αποδεχθούμε όμως αυτή την πρακτική (διδάσκει όποιος δηλώσει "δάσκαλος") τότε να καταργήσουμε τα πτυχία, και τις εξετάσεις και την οργανωμένη εκπαίδευση γενικώς.

Σαφώς και πάσχει το εκπαιδευτικό σύστημα (και στη μουσική όπως και σε όλα τα άλλα τα αντικείμενα) αλλά δεν μπορούμε να το απαξιώνουμε με αυτό τον τρόπο.

Για παράδειγμα, ένας φίλος μου μηχανικός.... ξέρει "καλύτερα" μαθηματικά από τους περισσότερους μαθηματικούς που ξέρω (από προσωπικό του μεράκι και ενδιαφέρον). Παρόλα αυτά... δεν είναι θεμιτό (ούτε νόμιμο) να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών σε παιδιά. (Αν και θα το έκανε πολύ καλύτερα από πολλούς "στα χαρτιά" μαθηματικούς).

Το ίδιο λέω ότι πρέπει να ισχύει και για τη μουσική.  

Αυτονόητα πράγματα δηλαδή που ισχύουν σε όλο τον κόσμο.

Ας μην προσπαθήσουμε στην Ελλάδα (και στη μουσική συγκεκριμένα) να κάνουμε την "υπέρβαση".

Mα τι λες?

Εδω το Ελληνικο κρατος εν ετη 2011 δεν παραδεχεται οτι τα μοντερνα οργανα ειναι μουσικα οργανα...

Ερωτηση...

Εσυ το παιδι σου σε πιο μαθηματικο θα το πηγαινες αν ειχε προβλημα στο σχολειο και ηθελε φροντιστηριο?

Εγω παντος στο φιλο σου...

• Moderator

Υπάρχουν πτυχία όμως για τα μοντέρνα όργανα. (Κι εσύ έχεις ας πούμε)

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, διαφωνώ με τη στάση "εγώ κρατάω την ουσία και να πάνε να κουρεύονται οι τυπικές διαδικασίες". 

Δεν είναι παρά μια στρεβλή στάση ζωής που άνθισε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και που οδήγησε στο κάποιοι να ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν και να τους σέβονται μόνο αν τους συμφέρουν.

Οι ατέλειες και οι αδικίες ενός συστήματος δεν μπορούν να γίνονται δικαιολογίες για να νομιμοποιήσουν την αυθαιρεσία.

Έτσι οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ:

"Είναι υπερβολικοί οι φόροι άρα θα φοροδιαφύγω"

"Οι εταιρείες κλέβουν τον καλλιτέχνη άρα το CD θα το κατεβάσω σαν mp3 και δεν θα το αγοράσω"

"Υπάρχουν άσχετοι γιατροί άρα θα πάω σε ξεματιάστρα"

"Υπάρχουν απατεώνες πολιτικοί άρα κι εγώ μπορώ να κάνω τη λαμογιά μου"

"Υπάρχουν αδικίες στο σύστημα εξετάσεων/βαθμολόγησης άρα μπορώ να αντιγράψω/κάνω σκονάκι".

...

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και δεν χρειάζεται να τον "ποτίζουμε". 

για την ιστορια το "τιποτα" του gary chester που δεν ειχε τελειωσει καμια ιδιατερη σχολη ειναι ενα μαστερ στη μουσικη απο το πανεπιστημιο του ντεπολ στο σικαγο και ενα μπατσελορ στις φυσικες επιστημες απο το κρατικο πανεπιστημιο της νεας υορκης  :P ετσι χαλαρα  ;D

Για να καταλάβω.

Πρέπει να πηγαίνουμε σε δάσκαλο για να μαθαίνουμε σωστά, αλλά οι δάσκαλοι μπορεί να είναι αυτοδίδακτοι;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Για να καταλάβω.

Πρέπει να πηγαίνουμε σε δάσκαλο για να μαθαίνουμε σωστά, αλλά οι δάσκαλοι μπορεί να είναι αυτοδίδακτοι;

Ακριβώς αυτό, που είναι το περίεργο;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις μόνος σου ποιο το περίεργο, θα είναι έτσι κι αλλιώς περιττό να στο επισημάνω εγώ. ;)

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου