Προς το περιεχόμενο

Εάν ο Malmsteen ήταν μπουζουξής...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μερικοί θα έλεγαν βέβαια:

'Η 'μουσική' (έτσι, σε εισαγωγικά :wink:) του Malmsteen είναι σαν το παρά φύσιν σεξ με ένα κοπάδι ξαναμμένους αρσενικούς ελέφαντες. Τόσο 'ευχάριστο'.'

Αστειεύομαι (μάλλον...) αλλά για προσπαθήστε να το δείτε από την σκοπιά κάποιου άλλου... Δεν κάνει κακό, μην παίρνετε τόσο σοβαρά τις ιδέες και τις απόψεις σας...

Θα καταντήσετε σαν το Ρουσσόπουλο ρε! :P

Εντάξει η συζήτηση μεταξύ μας ως μουσικών. Πρέπει να το διευκρινίζουμε όμως... Γιατί ως ακροατές και μουσικόφιλοι δεν μπορούμε να μείνουμε στο 'αν σ'αρέσει η μουσική του Χ έχει καλώς, αλλιώς... [τη βόλτα μου; 8) ]

Δεν θα ήθελα να τοποθετήσω κάποιους εδώ, βάσει των γραφομένων τους, στην ίδια κατηγορία με τη γιαγιά μου, που με τα Δημοτικά γεννήθηκε, με τα Δημοτικά μεγάλωσε και με τα Δημοτικά θα μας αφήσει χρόνους... και που αδυνατεί να καταλάβει ότι υπάρχει έστω άλλου είδους μουσική... :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 146
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τέσσερα χρόνια στο noiz, έχω βαρεθεί πραγματικά αυτό το θέμα.

Φταίει ο τρόπος που μαθαίνουμε μουσική.

Συμφωνώ με τον κοτσαδόρο, και προσθέτω ένα πράγμα.

ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ

Empty Rooms

Τέσσερα χρόνια στο noiz' date=' έχω βαρεθεί πραγματικά αυτό το θέμα.

Φταίει ο τρόπος που μαθαίνουμε μουσική.

Συμφωνώ με τον κοτσαδόρο, και προσθέτω ένα πράγμα.

ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ[/quote']

Δεν σκεπτόμουν να συνεχίσω την κουβέντα γι' αυτό το θέμα, αλλά η θέση σου wasted_sunsets είναι εντελώς απαξιωτική. Εγώ δεν είμαι κιθαρίστας (συνεπώς ούτε τα φτάνω, ούτε κρεμαστάρια τα κάνω) αλλά έχω αυτιά και μουσική παιδεία 25 ετών σαν ακροατής και ερασιτέχνης συνθέτης. Αν νομίζεις ότι η άποψή μου μπορεί να απαξιωθεί με τέτοιες γενικότητες τότε σε ενημερώνω ότι κάνεις λάθος. Δυστυχώς για εσένα, εμένα και τον Malmsteen όλοι έχουμε κάποιο κοινό να πείσουμε και δεν είναι δουλειά μας να κριτικάρουμε αφ'υψηλού στο στυλ "τόσα καταλαβαίνεις, τόσα λες".

Σε τελευταία ανάλυση, αν εγώ πάω στη Γερμανία και επιμένω να μιλώ αφγανικά, δεν είναι μαλάκες οι Γερμανοί που δεν θα με καταλαβαίνουν, αλλά εγώ που δεν ξέρω πως να τους απευθυνθώ.

Ερωτώ: τι σημαίνει Super Colossal; Ποιο ακριβώς ιδεολογικό πλαίσιο δίνει αυτόν τον πομπώδη τίτλο σε ένα άλμπουμ; Πρϋποθέτει ή δεν προϋποθέτει μία σχέση παθητικής λατρείας από το κοινό σου, αντίστοιχη με την οπαδική σχέση που έχουν μερικοί έλληνες με την ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζουν; Αυτό το σχήμα πραγμάτων δεν έχει σχέση ούτε με τη μουσική ούτε με τίποτε άλλο σοβαρό - αντίθετα είναι ότι κοντινότερο μπορεί να συναντήσει κανείς στον δυτικό κόσμο με την θεοκρατία, ασθένεια από την οποία πάσχουν κατ' εξοχήν οι δυτικοί έφηβοι.

Σου αρέσει ο Malmsteen; Καλά κάνει και σου αρέσει αλλά και εμάς καλά κάνει και δεν μας φτάνει. Μην μας υποτιμάς.

Υ.Γ. Το noiz είναι το μόνο φόρουμ (μη-ροκαδοχεβιματαλαδικό) που μπορείς να πεις το όνομα του Malmsteen και να μην σου κάνουν καζούρα.

Mea Culpa

Ωραία λοιπόν...

Ευκαιρία να πω δυο πράματα παραπάνω.

Θα προσπεράσω τα ανούσια της δημοσιέυσής σου, περί αφγανών, ιδεολογικών πλαισίων κλπ και θα σταθώ στα παρακάτω.

Δεν σκεπτόμουν να συνεχίσω την κουβέντα γι' αυτό το θέμα, αλλά η θέση σου wasted_sunsets είναι εντελώς απαξιωτική.

Κατά αρχήν δεν υποτιμώ κανένα, και πιθανόν εγώ είμαι ο τελευταιότερος που θα μπορούσε να μιλήσει περί τεχνικής. Μιλάω για τον τρόπο με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή με τη μουσική, τελείως επιδερμικά, οι περισσότεροι από μας είμαστε ευχαριστημένοι όταν παίζουμε δυο ακκόρντα με καλό ήχο, και ταυτόχρονα απαξιώνουμε μουσικούς που με την τεχνική τους πήγαν λίγο πιο μπροστά τη μουσική. Με την ίδια λογική που δεν ακούμε κλασσική μουσική, που δεν ακούμε τζαζ, είδη δηλαδή που η άριστη τεχνική είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Σου αρέσει ο Malmsteen; Καλά κάνει και σου αρέσει αλλά και εμάς καλά κάνει και δεν μας φτάνει.

Νομίζω φίλε Wow! ότι δεν εκεί το θέμα. Δηλαδή δε συζητάμε αν απλά μας αρέσει ή όχι. Το θέμα είναι ότι κατ΄εξακολούθησιν υποβαθμίζουμε την αξία του σαν κιθαρίστα, γιατί έχουμε μάθει στη ζωή μας, και όχι μόνο στη μουσική, να ζητάμε απλά το ευχάριστο και όχι το δύσκολο.

Ο δύσκολος είναι και ανούσιος. Ενώ ο απλός μας αρέσει γιατί ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά μας.

Νομίζω ότι ούτε κι εσύ θα συμφωνούσες με μια τέτοια κατάσταση, σε έχω για πιο ψαγμένο.

Το noiz είναι το μόνο φόρουμ (μη-ροκαδοχεβιματαλαδικό) που μπορείς να πεις το όνομα του Malmsteen και να μην σου κάνουν καζούρα.

Το νοιζ και το φόρουμ του είναι καταπληκτικά ούτως ή άλλως.

edit: Να συμπληρώσω ότι εγώ, όταν ακούω μουσική, δε με νοιάζει ούτε η φάτσα του καλλιτέχνη, ούτε το μαλλί του, ούτε η πολιτική του ιδεολογία, ούτε αν παίρνει ναρκωτικά, ούτε πόσες γκόμενες βγάζει, ούτε αν είναι gay, ούτε τίποτα άλλο.

Είμαι εγώ και ο δίσκος, και είτε η μουσική του ικανοποιεί αυτά που ζητάω εγώ να ακούσω, είτε όχι. Τόσο απλά.

Empty Rooms

Υ.Γ. Το noiz είναι το μόνο φόρουμ (μη-ροκαδοχεβιματαλαδικό) που μπορείς να πεις το όνομα του Malmsteen και να μην σου κάνουν καζούρα.

eye τι εννοεις;

Μια και δεν είχα λάβει μέρος στο όλο thread, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου :) Λοιπόν το ότι ο Malmsteen είναι τεράστιος κιθαρίστας από πλευράς ικανοτήτων, τεχνικής και δυνατοτήτων δε νομίζω ότι μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, κι ακόμα κι αν κάποιος το κάνει νομίζω μπορούμε εύκολα να αποδείξουμε ότι έχει άδικο.

Από πλευράς σύνθεσης πάντως, τον θεωρώ απίστευτα ανούσιο και βαρετό. Και εξηγούμαι: δε μπορώ να ακούω μονίμως κλίμακες σε τρίηχους! Ε δε γίνεται! Από ένα σημείο και μετά είναι βαρετό! Και για να πω την αλήθεια, μπορώ να ακούσω ευχάριστα 2-3 κομάτια του, και να πω "καλό αυτό, ωραίο κομάτι". Αλλά μετά από τα 2-3, γίνεται απίστευτα μονότονο το όλο πράγμα!! Δεν είναι δυνατόν δηλαδή, δεν αντέχω αυτούς τους τρίηχους συνεχώς! Κι αν δεν έχει τρίηχους, θα έχει κανένα μέτρο 6/8, ώστε πάλι σε τριάδες να βγαίνουν οι νότες! Δηλαδή δεν αντέχεται.

Disclaimer: μου αρέσει η κιθαριστική μουσική (αν και δεν είναι η "προτεραιότητά" μου), και λατρεύω τον Vai, τον John 5 και μου αρέσει πολύ κι ο Satriani (μιλώντας για βιρτουόζους).

Ερωτώ: τι σημαίνει Super Colossal; Ποιο ακριβώς ιδεολογικό πλαίσιο δίνει αυτόν τον πομπώδη τίτλο σε ένα άλμπουμ;

Για τον Satriani μιλάς? μπερδέυτηκα...

κατα τ'άλλα νομίζω οτι το έχετε σκίσει στην υπερανάλυση το θέμα... ο Μ είναι ένας αρκετά γρήγορος κιθαρίστας που παίζει ωραία αρπεζ, και γράφει σχετικά απλά κομμάτια (δεν έχουν τρελές μετατροπίες ή περίεργους και πολλούς ρυθμούς) συνήθως σε προγκρέσιονς σε μελωδική μινόρε. Δεν δίνει τόσο σημασία σε hooks στο ρεφρέν, στην φωνή, και στην παραγωγή. Αυτό είναι όλο. Οποιανού του αρέσει να ακούει και ταχύτητα στα σόλα και τα αρπεζ , μπορέι να ακούσει και Μ.

Α, όσον αφορά το θέαμα (το ίματζ) και τα λαιβ, είναι στην κατηγορία Ποζέρι. Επίσης καθαρά αισθητική επιλογή ανευ σημασίας, εμένα πχ μου αρέσουν τα ποζέρια και το 60ς στυλ όχι. Για άλλους είναι αλλιώς. Δεν καταλαβαίνω τι λέμε παραπάνω τόση ώρα σε αυτό ή γιατι έχει σημασία....

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Την ιδια ακριβως "χαζη φραση" ηθελα ναπω και εγω φιλε wasted sunsets αλλα με προλαβες. Οσα δεν φτανει η αλεπου δηλαδη....

Δυστυχως η προχειροτητα που διαπρεπει τον ελληνα σε ολους τους τομεις τις καθημερινοτητας του΄δεν εχει ορια. Απο τον τροπο που ακουει μουσικη μεχρι τον τροπο που οδηγαει. Για τον συγκεκριμενο κιθαριστα εχω ακουσει τα απιστευτα ΜΟΝΟ απο ελληνες, οσα χρονια ειμαι στο εξωτερικο δεν εχω ακουσει ποτε βλακειες του τυπου , ελα μωρε κλιμακες πανω κατω παιζει , ολα τα ιδια και τα ιδια , κλεβει μπαχ και τα μεταφερει στην κιθαρα κτλ.

Δεν πιεζω κανεναν να σεβαστει τη μουσικη του αλλα οταν διαβαζω σχολια οπως "Για μένα ο Malmsteen είναι αυτό που είπα παραπάνω: 'καρατερίστας'¨" για ενα ατομο που εχει δημιουργησει σχολη στην κιθαρα τοτε τι να πω ,χαιρε βαθος αμετρητο.

Ξέχασα και τον τίτλο(Super Collosal):

Ο Satriani είναι πολύ προσεκτικός ωστε οι τίτλοι του να ευθυγραμμίζονται απόλυτα είτε με το feeling είτε με τον ήχο του κάθε κομματιού. To Super Collosal λέγεται έτσι γιατί σε αυτόν τον δίσκο χρησιμοποιεί πολύ dubbing και γενικά βγάζει ογκώδεις ήχους απο όλα τα όργανα. Έτσι είναι το στυλ αυτού του άλμπουμ. Όπως θα ξέρετε όσοι ακούτε, ο ¶γιος Τζο δεν περιορίζεται σε έναν ήχο (στο σύνολο, όχι στην κιθάρα) γενικότερα σε όλες τις παραγωγές του, και οι τίτλοι είναι ανάλογοι των εκάστοτε επιλογών του.

leep is a symptom of caffeine deprivation.

Kotsadoros, προσωπικά έχω "ακούσει" τα ίδια σχόλια και σε διεθνή μουσικά forum. Και νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε σχόλια του τύπου "σιγά τον ηλίθιο" και σε σχόλια όπως αρκετά από τα παραπάνω, που διατυπώνουν ενστάσεις (υποκειμενικές σε μεγάλο βαθμό) σεβόμενοι τον καλιτέχνη :)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου