Προς το περιεχόμενο

sound card/midi keyboard dilemma...

EquallyAvant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ίσως η μόνη διαφορά στα χαρακτηριστικά

των καρτών είναι ότι η phase22 ηχογραφεί και στα 192 ενώ η m-audio

είναι στα 96.

Αλήθεια, πόσοι από εδώ ηχογραφούν σε πάνω από 48KHz σε συνθήκες home; Γενικά πάντως, οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια για την ποιότητα των A/D/A πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα 192 στη μία μπορεί να είναι χειρότερα από τα 96 στην άλλη.

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν συγχωρείστε με που "ξεθάβω" το θέμα :)

Σκέφτομαι να πάρω την m-audio audiophile 2496' date='

πριν εξαφανιστεί απ την αγορά [κάπως έτσι την πάτησα

με την terratec dmx 6fire'], και είδα ότι στα ίδια χρήματα στον thomann

υπάρχει η terratec phase 22. Ίσως η μόνη διαφορά στα χαρακτηριστικά

είναι στα 96. Για την m-audio έχω διαβάσει και σε ξένα φόρουμ και εδώ,

πολλά καλά σχόλια. Ξέρετε τι παίζει με την phase22 της terratec?

Επίσης είδα και την EMU 0404

btw, είχα την εντύπωση ότι γενικά η terratec είναι πιο ακριβή απ την m-audio, αλλά μάλλον έκανα λάθος;

Η M-AUDIO γραφει μονο στα 96????παλιαααααααααααααα....

http://www.netzmarkt.de/thomann/thoiw2_artikel-173979.html?sn=28cd66a76e0739cbfe15ccf171145b52

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Ίσως η μόνη διαφορά στα χαρακτηριστικά

είναι στα 96.

Αλήθεια' date=' πόσοι από εδώ ηχογραφούν σε πάνω από 48KHz σε συνθήκες home; Γενικά πάντως, οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια για την ποιότητα των A/D/A πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα 192 στη μία μπορεί να είναι χειρότερα από τα 96 στην άλλη.

Γεράσιμος[/quote']

Πολύ σωστά! Τα 192 μιας φθηνής κάρτας μπορεί πολύ εύκολα να είναι χειρότερα από τα 44.1 μιας καλής κάρτας. Επισης, ας μην ξεχνάμε ότι δεν αρκούν οι καλοί convertors: απαιτείται και καλό word clock κτλ.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

M-AUDIO DELTA AUDIOPHILE 2496

EMU 0404 DAS

terratec phase 22

κι εμένα μου αρέσει ο thomann :)

αν προσέξεις και οι 3 καρτούλες είναι περίπου στα 88 ευρώ,

και με "τραβάει" η m-audio.

btw, κάποτε ήξερα ότι οι κάρτες ήχου είχαν wavetable,

στις νέες δεν το χω δει να αναφέρεται. Είναι "καταργημένη" τεχνολογία;

btw' date=' κάποτε ήξερα ότι οι κάρτες ήχου είχαν wavetable,

στις νέες δεν το χω δει να αναφέρεται. Είναι "καταργημένη" τεχνολογία;[/quote']

Ναι είναι, κάποτε η μνήμη στους υπολογιστές κόστιζε και οι κάρτες ήχου είχαν δική τους μνήμη με samples για να παίζουν MIDI (αντί για FM σύνθεση). Τώρα έχεις σε software ό,τι θέλεις, η μνήμη είναι φτηνή και δεν θα είχε κανένα νόημα για μία κάρτα ήχου να επενδύσει σε διατάξεις για αποθήκευση δικών της κυματομορφών.

Ούτως ή άλλως έχουν αρχίσει να γίνονται διακριτές οι έννοιες audio interface, midi interface και sound module (π.χ. Canvas - το τελευταίο κολλάει περισσότερο σε αυτό που λες).

Γεράσιμος

Η επεξεργασία του σήματος των αναλογικών εισόδων/εξόδων γίνεται στα 24-bit/96-kHz. Η επεξεργασία σήματος της ψηφιακής εξόδου γίνεται στα 24-bit/192-kHz όπως και του Digital In.

so much for terratec's 192...

Μια ωραία σελίδα με συγκριτικούς πίνακες

http://soundcards.electronicmusicworld.com/

E-MU 0404 & E-MU 1212M RMAA Test Results

http://www.kordak.net/0404/results.htm

• 4 μήνες αργότερα...

Ισως θα μπορούσες να ρίξεις και μια ματιά στην ESI Juli@, η οποία επίσης έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά άν και ελαφρώς πιό ακριβή. πιστεύω πως ανταποκρίνεται πολύ καλα στις απαιτήσεις ενός Home Studio.

Πολύ καλή πηγή πληροφοριών για κάρτες ήχου είναι το http://audio-rightmark.org

Περιέχει αναλυτικά Tests όλων των καρτών που κυκολοφορούν στο εμπόριο και είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι και χρειάζονται πειστήρια πρίν βάλουν το χέρι στην τσέπη...

Formant.

P>Not everyone understands house music...

Το καλό με αυτές τις phase είναι η επεκτασιμότητά τους' date=' δλδ. μπορείς να συνδέσεις έως και 4 αν δεν κάνω λάθος phase τις οποίες χειρίζεσαι από το ίδιο panel και χρησιμοποιούν το ίδιο timing.[/quote']

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με την audiophile 2496 .Μπορείς να συνδέσεις μέχρι 4 .Βέβαια το αν έχεις χόρο για να το κάνεις και το αν θα έχεις conflicts στα PCI και clicks n pops αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και εξαρτάται από τη μητρική σου.Έγω χρησιμοποιώ 2 DELTA και δουλέυουν άψογα μαζι , αλλά παιδεύτηκα πολύ μέχρι να "στρώσει" το σύστημα.

Όταν το έψαχνα κι εγώ το θέμα περσι πάντως και ρώτησα "γνώστες" όλοι μου είπαν "μακρυά από Terratec" .

Η επιλογή βέβαια είναι δική σου.

Όσον αφορά το Keyboard θα σου προτείνω κι εγώ EDIROL .Με evolution δεν έχω ασχοληθεί αλλά σε σχέση με τη σειρά της M-audio , τα PCR μου φαίνονται πολύ καλύτερα.

Peace, Love, death metal

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου