Προς το περιεχόμενο

Περί εξοπλισμού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά δίκιο έχετε, δεν κάνει το όργανο τον μουσικό, ΑΛΛΑ ελάτε λίγο και στη θέση του δύσμοιρου αρχάριου που μπορεί να μένει και σε καμιά επαρχία που να μην υπάρχει ούτε για δείγμα το οτιδήποτε και χρειάζεται βοήθεια. Ακόμα και ενα φτηνό σετ πρέπει να δώσεις ενα σεβαστό ποσό για να το αποκτήσεις, κ ειδικά οταν μαζέυεις απ το χαρτζιλίκι σου δεν θές να πάρεις γουρούνι στο σακί. Αυτό πρέπει να το σεβαστούμε οι παλιότεροι, γιατί όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο. Αυτό βέβαια απέχει απο αυτούς που βαριούνται να κάνουν ενα search ή νομίζουν οτι απο δώ θα λύσουν τα υπαρξιακά τους.

Ή για παράδειγμα όταν έρχεται η ώρα να αλλάξεις δέρματα ή πιάτα, γιατί να μή ρωτήσεις ποιό έμπειρους που τα έχουν δοκιμάσει όλα ξανά και ξανά τη γνώμη τους?

Νομίζω οτι τα περισσότερα forums ανα τον κόσμο έτσι λειτουργούν και αυτός είναι και ο στόχος τους και γι αυτό και μας αρέσουν!

Βέβαια οι gearholics είναι μια άλλη υπόθεση αλλά δεν μας ταλαιπωρούν και πολύ τελευταία λόγω κρίσης ;)

+1

αλλο πραγμα το βαριεμαι να ψαξω κ αλλο το ενω ψαχνψ ρωταω κ σε ενα φορουμ...αν παλαιοτερα δεν υπρχε το ιντερνετ αυτο παει να πει οτι σημερα που μας δινεται η δυνατοτητα να το εχουμε δεν πρεπει να το χρησημοποιουμε? κ στην τελικη πιο παλια η μονη καλυτερη λυση που ειχες ηταν να ρωτησεις καποιον παλαιοτερο να σου δωσει μια συμβουλη με την ελπιδα οτι λογω εμπειριας θα σου πει κατι σωστο. κ εδω κατα ενα μετρο αυτο γινεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο νεος drummer, εξ ορισμού, δεν εχει  την ακουστικη εμπειρια να γνωριζει ποιο σετ θα του αρέσει  περισσότερο στο απώτερο μέλλον και αρκείται  σε αυτό που αγορασε ως πρώτο σετ για να MEΛΕΤΗΣΕΙ, ΝΑ  ΜΑΘΕΙ  και  ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ.

Επιπλέον μπορεί να σ’αρέσει ο ήχος  του πρώτου σετ όταν το πρωτοαγόρασες, αλλά προχωρώντας στη σπουδή των ντραμς, αλλάζεις  γούστα , έχοντας περισσότερα ακούσματα και αποκτώντας  λίγη  πολυπόθητη εμπειρία. Που προφανώς δεν αποκτιέται  εν μια νυκτί.

Όπως λέει  o Pericles πού μοιράζεται την πολύτιμη πειρα  του λέγοντας :«..αν η μπακετα δεν γινει η προεκταση του χεριου σας και δεν βγαλει ο κ...ς σας καντηλες ντραμμερ δεν γινεστε»  και όπως γράφει  ο Vagelism : «Δωστε  πρωτα σημασια εκει που εχει βαρυτητα...»

Ως νεος drummer, δεν εχεις την ικανοτητα να « νοιώσεις» τις λεπτομερείς διαφορές των σετ. Συνεπώς οι νεοι drummers πρεπει  πρώτα να μαθουμε  να παιζουμε σωστά τα βασικά , μετα να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στο άθλημα και αν θα επενδύσουμε χρόνο σ’αυτό και κατόπιν να αρχίσουμε το ψάξιμο για ουάου εξοπλισμό.

Αυτό θα μας γλυτώσει από περιττά έξοδα και κυρίως  από άσκοπο χρόνο αναζήτησης  εξοπλισμού, σε βάρος του χρόνου μελέτης. (αν ειμαι λαθος, παρακαλω  διορθωστε με εσείς οι πολυ πιο  εμπειροι)

(Σχετικό αλλά off topic:  Φαντάζομαι ότι και ένας μοτοσικλετιστής -ιδιοκτήτης μιας Ducati Monster 696,  ξεκίνησε από παπάκι ή σολεξάκι…)

Πολυ σωστα τα λεςDecember μπραβο εχεις αποψη δικη σου και σοβαρη κιολας .Ελπιζω να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα και να κανεις αυτο που σου αρεσει .Προχωρα.

Ο νεος drummer, εξ ορισμού, δεν εχει  την ακουστικη εμπειρια να γνωριζει ποιο σετ θα του αρέσει  περισσότερο στο απώτερο μέλλον και αρκείται  σε αυτό που αγορασε ως πρώτο σετ για να MEΛΕΤΗΣΕΙ, ΝΑ  ΜΑΘΕΙ  και  ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ.

Επιπλέον μπορεί να σ’αρέσει ο ήχος  του πρώτου σετ όταν το πρωτοαγόρασες, αλλά προχωρώντας στη σπουδή των ντραμς, αλλάζεις  γούστα , έχοντας περισσότερα ακούσματα και αποκτώντας  λίγη  πολυπόθητη εμπειρία. Που προφανώς δεν αποκτιέται  εν μια νυκτί.

Όπως λέει  o Pericles πού μοιράζεται την πολύτιμη πειρα  του λέγοντας :«..αν η μπακετα δεν γινει η προεκταση του χεριου σας και δεν βγαλει ο κ...ς σας καντηλες ντραμμερ δεν γινεστε»  και όπως γράφει  ο Vagelism : «Δωστε  πρωτα σημασια εκει που εχει βαρυτητα...»

Ως νεος drummer, δεν εχεις την ικανοτητα να « νοιώσεις» τις λεπτομερείς διαφορές των σετ. Συνεπώς οι νεοι drummers πρεπει  πρώτα να μαθουμε  να παιζουμε σωστά τα βασικά , μετα να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στο άθλημα και αν θα επενδύσουμε χρόνο σ’αυτό και κατόπιν να αρχίσουμε το ψάξιμο για ουάου εξοπλισμό.

Αυτό θα μας γλυτώσει από περιττά έξοδα και κυρίως  από άσκοπο χρόνο αναζήτησης  εξοπλισμού, σε βάρος του χρόνου μελέτης. (αν ειμαι λαθος, παρακαλω  διορθωστε με εσείς οι πολυ πιο  εμπειροι)

(Σχετικό αλλά off topic:  Φαντάζομαι ότι και ένας μοτοσικλετιστής -ιδιοκτήτης μιας Ducati Monster 696,  ξεκίνησε από παπάκι ή σολεξάκι…)

Αυτο ειναι το νοημα ολου του thread σε μια προταση φιλε December. Oλα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα .

Ο καλος τεχνιτης κρινεται απο το ποσο καλα γνωριζει την τεχνη του...οχι απο το τι εργαλεια διαθετει!

Φυσικα και πρεπει να ρωτησετε μεσα απο ενα φορουμ αφου σαν μεσο ειναι εξαιρετικο. ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΩΤΟΣ.

Προσπαθηστε ομως να καταλαβετε  το τι ειναι σημαντικο.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ... ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΘΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ.

Πολυ σωστα τα λεςDecember μπραβο εχεις αποψη δικη σου και σοβαρη κιολας .Ελπιζω να ασχοληθεις σοβαρα με το αθλημα και να κανεις αυτο που σου αρεσει .Προχωρα.

Πραγματικά  ευχαριστώ θερμά που με ενθαρρύνετε. Τιμή μου ( και καμάρι μου) που ασχοληθήκατε . :)

Νομιζω οτι εχεις καταλαβει οτι την γνωμη μου τη λεω χωρις να υπολογιζω σε τιποτα .Απλα πιστευω απο τον τροπο που γραφεις οτι εχεις κατι το διαφορετικο σαν κουλτουρα (πιστευω οτι εισαι ευγενης χαρακτηρας ) και αυτο θα σε βοηθησει ειτε γινεις μουσικος ειτε οχι.Μονο να μην πραεισαι ευγενης με ατομα που την ευγενεια την περνανε για χαζομαρα η κατι αλλο αυτους βαρα τους .

Κατα καιρους εχω εκφρασει την απογοητευση μου που το forum έχει γινει μονο μέσον

για να ανταλαξουμε αποψεις για εξοπλισμο..Θα μπορουσαμε να επωφεληθουμε απο πιο ουσιαστικα ζητηματα που αφορουν διαφορες πτυχες του drumming.

Aπο εκεί και περα, προσωπικα πιστευω οτι η καλυτερη επενδυση ειναι να ξοδεψεις χρηματα σε διαφορετικους δασκαλους παρα να αποκτησεις το γυαλιστερο σετακι με το ωραιο φινιρισμα που χαλβαδιαζεις καιρο και το βλεπεις στον υπνο σου.

Βαγγελη σαφως και εχουμε χασει το δασος κοιτωντας το δεντρο.Καθομαστε και ασχολουμαστε πως ακουγεται ενα σετ, κοιτωντας τοσες λεπτομερειες αντι να κοιταξουμε σημαντικες λεπτομερειες πανω στο παιξιμο μας ωστε να ακουστουμε καλα οπουδηποτε και αν παιξουμε.Η γνωση ειναι δυναμη..

Οπως ειχα πει και στο παρελθον ως κρουστοι ακομα και σε κουβαδες μπορουμε να δημιουργησουμε μουσικη..

Επισης το πιο σημαντικο,πολλοι απο εδω μεσα δεν μπορουν να συνειδητοποιησουν οτι το να αγορασεις καλο εξοπλισμο μπορει να παρει και χρονια...Ολα τα καλα δεν γινονται εν μια νυκτι..

Κατα καιρους εχω εκφρασει την απογοητευση μου που το forum έχει γινει μονο μέσον

για να ανταλαξουμε αποψεις για εξοπλισμο..Θα μπορουσαμε να επωφεληθουμε απο πιο ουσιαστικα ζητηματα που αφορουν διαφορες πτυχες του drumming.

+ 1

θα μπορουσαμε να μοιραστουμε ασκησεις,τροπους μελετης για καποια σταιλς πραγματα που ανακαλυπτουμε η παρατιρουμε οταν παιζουμε και γενικα πραγματα που εχουν ουσια και θα μας κανουν καλυτερους παιχτες.

www.autokanelis.gr

+1000 και στους 2 σας.

Αυτο ακριβως ειναι και το ονειρο μου για το χωρο που μας διατιθετε απο το Νοιζ και για αυτο το λογο και ασχολουμαι. [Αν και εχω κατηγορηθει για χιλια δυο...}

Μια κοινοτητα που ανταλλασει {και} αποψεις για εξοπλισμο...αλλα βασικοτερα για καιρια ζητηματα  οπως θεματα τεχνικης -Soloing -μελετης-προσεγγισης -στυλ - ηχοληψιας-οργανωσης-συνεργασιας -αντιμετωπισης - σοβαροτητας.. κλπ

Ειλικρινα νομιζω οτι δεν τελειωνει.ποτε....αρκει ολοι να ειμαστε ανοιχτοι να συμμετεχουμε..να δωσουμε...και να ρωτησουμε.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου