Προς το περιεχόμενο

Καμπίνα κιθάρας 1x12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοι συμφορουμητες γεια σας... :)

με αφορμη την αγορα ενος καινουριου ενισχυτη και μετα απο πολυ ψαξημο κατεληξα στον Blackstar HT-5h...το κεφάλι δηλαδη...Αλλα εχω ενα προβλημα...Δεν εχω βρει καμπινα...Λεω για 1x12 γιατι εχω μωρα πανω και κατω στην πολυκατοικια και δεν εχω ορεξη να μου κανουν εξωση...

Υ.Γ. : Σε ερωτησεις δεν θα απαντησω μεσα στο σκ γιατι φευγω διακοπες  σιγα τις διακοπες 2 μερες ειναι τεσπα...

Ναι!!! Και εγω εχω Les Paul με Floyd Rose!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Για τον λόγο τουλάχιστον που λες ότι θες την καμπίνα είτε είναι 1x12 είτε 12x12 δεν παίζει ρόλο. Η ισχύς του ενισχυτή απλά μοιράζεται σε ένα ή περισσότερα μεγάφωνα. Το μέγεθος της καμπίνας από 'κει και περα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην "χροιά" του ήχου.

Μια 1x12 είναι πιο μεσαία, και στερείται αρκετά σε μπάσα (ειδικά μια σχετικά μικρή 1x12), ενώ ο ήχος γενικά ακούγεται πιο focused, πιο συγκεντρωμένος ας πούμε. Μια 4x12 η οποία ας πούμε βρίσκεται στο άλλο άκρο είναι πιο μπασοπρίμα με πιο διασκορπισμένο ήχο.

Αυτό που παίζει ρόλο στην τελική ένταση είναι το sensitivity του ή των μεγαφώνων που είναι η ικανότητα του μεγαφώνου να μεταφράζει την ισχύ του ενισχυτή σε ένταση ήχου. Έχοντας υπόψιν ότι 10db είναι περίπου διπλάσια αντιλαμβανόμενη ένταση θα δεις κάνοντας ένα googlάρισμα ότι παίζουν μεγάφωνα κιθάρας από 95db έως 103db. Κινήσου χαμηλά.

Δυστυχώς δεν έχω άλλα στοιχεία για το set up, το budget σου και το είδος της μουσικής που θέλεις να παίξεις, ούτε καν για το αν θα καταλήξεις να πάρεις τελικά 1x12 μιας και τελικά όπως σου είπα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην τελική σου ένταση. Απλά είναι πιο βολική στο κουβάλημα αλλά θυσιάζεις αρκετά από άποψη χροιάς (εκτός αν πας σε oversized).

Όπότε δεν κάνω και πιο συγκεκριμένη πρόταση...

Θα συμφωνησω με οτι αναφερθηκε. Καλο θα ηταν να ακουσεις τον ενισχυτη σου με καμπινες διαφορετικου μεγεθους και μεγαφωνων και αφου καταληξεις σε μεγεθος να βρεις μια που να αντεχεις οικονομικα αλλα και πρακτικα, δηλαδη να σκεφτεις αν θα σε βολευει για τη χρηση που τη θελεις. Εγω εχω τη πιο βαρια 4x12 της αγορας αλλα το βαρος δε παιζει ρολο γιατι δε βγαινει απο το σπιτι.

Και εγω θα συμφωνησω. Αλλα καμπινα με 4 *12ιντσα ο ενισχυτης δεν προκειτε να τα κουνησει. Ειναι 5 watt...

Οσο για καμπινα θα σε συνιστουσα να πας στην αναλογη blackstar. Με οσα μεγαφωνα θελεις.

Εγω στη θεση σου θα κοιτουσα και για 2*10ιντσα.

Βασικα χθες ετυχε να ακουσω τον ΗΤ-5 κομπο και μου αρεσε και μαλλον θα παρω αυτον αντι να γεμιζω το δωματιο μου με καμπινες/κεφαλια και τα συναφη...Παντως ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας αγαπητοι μου συμφορουμητες!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ναι!!! Και εγω εχω Les Paul με Floyd Rose!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου